(video) Aleg cariera IT. Ivan Zarea: „Experimentați și dezvoltați o pasiune față de IT”

Ivan Zarea este un tânăr în vârstă de 25 de ani, care lucrează în calitate de developer în cadrul unei companii din Moldova. Dorința de a activa în domeniul IT a apărut de pe băncile școlii, când a descoperit sistemele de operare și a încercat să creeze jocuri online.

„În clasa 12-a am descoperit Linux și atunci mi-am dat seama că programarea este domeniul meu. Devenise foarte interesant să joc, să experimentez, să găsesc o implementare a cunoștințelor care îmi plac atât de mult”, a adăugat el.

Tânărul a absolvit filiera anglofonă a facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică din cadrul Universității Tehnice. Ivan a recunoscut că studiile sunt esențiale pentru o persoană din domeniul IT.

„Cel mai important la facultate este mediul academic. Când te trezești dimineața și vrei să ajungi la universitate pentru a avea posibilitatea de a comunica cu oameni ca tine, de a cere părerea unor oameni cointeresați de ceea ce creezi. Era un mediu prietenos și descopeream împreună o serie de lucruri frumoase”, a precizat Ivan.

Pub

Tânărul a recunoscut că este satisfăcut în domeniul IT. „Scriu coduri, comunic cu clienții, monitorizez proiecte. Trebuie să ai o sete continuă spre explorare dacă vrei să fii un profesionist bun în acest domeniu”, a adăugat tânărul.

Pe lângă pasiunea față de IT, Ivan are și alte activități. „Îmi place să gătesc. Câteodată mai împletesc. Ieri am urcat pe role. Recent, am fost cu prietenii să explorăm Pădurea Domnească. Unoeri predau ore la facultate. Este viață pe lângă IT”, a recunoscut Ivan.

Tânărul are câteva sfaturi pentru studenții de la facultățile de IT din Moldova. „Să experimenteze. Să studieze sisteme, să citească cărți, să dezvolte o pasiune față de IT. Să nu se compare cu colegii săi”, a conchis Ivan.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub