ora: 14:52, 19 iul 2017 3028
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Aleg Cariera IT. Iurie Carcea, Senior Software Developer: ”Succesul întregului proiect depinde de toată echipa”


(video) Aleg Cariera IT. Iurie Carcea, Senior Software Developer: ”Succesul întregului proiect depinde de toată echipa”
Foto: ATIC

În cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT vă invităm să cunoașteți profesioniști care ne inspiră, oameni talentați, creativi, entuziasmați de ceea ce fac și determinați să descopere și să inoveze. Aflăm de la ei cum se lucrează în domeniu, care sunt oportunitățile, cerințele cărora trebuie să le facă față profesioniștii IT, dar și pașii de urmat pentru tinerii care își doresc o carieră în cel mai dinamic sector, cel al Tehnologiei Informației.

Astăzi îl cunoaștem pe Iurie Carcea, Senior Software Developer în cadrul companiei Amdaris, un profesionist charismatic, dedicat și foarte pasionat de ceea ce face.

 

Aflăm de la Iurie care a fost calea parcursă în cariera sa, ce presupune activitatea de software developer, care sunt principiile pe care le respectă și cât de important este lucrul în echipă pentru succesul unui proiect.

”Mă numesc Iurie Carcea și sunt Software Developer în cadrul companiei Amdaris. Amdaris este o companie multinațională care se specializează în soluționarea problemelor IT.

Încă din adolescență am dorit să aleg o carieră IT, de aceea am decis să-mi continui studiile în cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova. În cadrul facultății am avut posibilitatea de a participa la diverse proiecte social-administrative, economice, cum ar fi – un produs software care să permită diagnosticarea celulelor cancerigene și evoluția acestora. Toate aceste proiecte m-au determinat să fiu mai organizat, mai responsabil și m-au convins că alegerea făcută e una corectă.

Îndată după absolvirea facultății, am avut posibilitatea de a lucra într-o companie cu capital străin, specializată în producerea softului bancar. După câțiva ani am simțit că am nevoie de o schimbare și compania Amdaris mi-a oferit această posibilitate. Am fost angajat ca Junior Software Developer, însă datorită scopurilor definite și muncii zilnice, în decursul a patru ani am devenit Senior Sofwtare Developer.

Cu ce se ocupă un Software Developer? Ziua mea de lucru începe cu o cafea și Scrum, unde fiecare membru al echipei are posibilitatea să discute despre taskurile realizate, taskurile corecte și taskurile care trebuie să fie îndeplinite.

După Scrum trecem la coding. Dacă în procesul de dezvoltare apar unele blocaje, ne ajutăm reciproc, deoarece succesul întregului proiect depinde de toată echipa.

Eu cred că pentru a deveni un software developer bun trebuie să îți placă ceea cu ce te ocupi, să nu te limitezi la ce îți oferă facultatea, dar și să lucrezi individual.”

Reportajul a fost realizat în cadrul „Campaniei de promovare a Carierei IT” implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei și  Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Nu vă faceți iluzii deșarte, în IT, ca și în orice alt domeniu, pentru a câștiga bine e nevoie de mulți ani de studii și tot atâția de experiențe diferite.
  • 0 (0)
   din punct de vedere a businessului e mai usor de exportat IT decat mere, asa ca promovarea IT-ului e calea corecta pentru R. Moldova
   • 0 (0)
    Un meseriaș, un lăcătuș începător câștigă mult mai bine, decât un specialist IT începător. Nu neg, putem oferi servicii IT, la distanță și deja mulți o fac. Dar vorbeam de titlurile astea „alege cariera IT”. Eu cred că un programator bun își începe existența încă din liceu, când i se dezvoltă un anumit tip de gândire, o logică de programator și încă nu se gândește nimeni la carieră, ci o face din plăcere, din dorința de a cunoaște. Nu te trezești după bacalaureat că vreai să alegi cariera IT, o fi minuni, dar mai rar. Iar, din punct de vedere a businessului, să găsești crescători de mere e mai simplu, deocamdată, decât niște programatori buni.
    • 0 (0)
     Tocmai din aceste considerente, mi se par prostești astfel de metode de dezvoltare a acestui sector, în Republica Moldova. Dacă dorim să avem mulți specialiști IT, e nevoie să începem din școală să promovăm domeniile IT. Trebuie să existe niște investiții în laboratoare, să existe diferite activități în afara programului școlar, să atragem profesori din afara sistemului de învățământ, unde nu există specialiști IT, nu au cum să fie.
    • +1 (1)
     Un IT-ist începător avea 500$ prin 2010. Un lăcătuș începător cât avea?

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA