ora: 13:33, 26 sep 2014 12184
Autor: Ana Sîrbu

(video) Aleg cariera IT. Grigore Raileanu, moldoveanul care a fondat două companii IT în Moldova


Video se incarcă ...
(video) Aleg cariera IT. Grigore Raileanu, moldoveanul care a fondat două companii IT în Moldova
Grigore Raileanu
Foto: UNIMEDIA

Grigore Raileanu este un tânăr din Moldova, care locuiește, de câțiva ani, în California. Acesta este fondatorul a două companii IT, care au oficii în mai multe țări ale lumii. A studiat în cadrul Universității de Medicină din Iași.

„Am studiat, inițial, la medicină. Dar m-am dezamăgit în sistemul medical din România și Moldova. Am început să studiez Linux-ul și mi-a plăcut foarte mult. Am primit o serie de oferte. Primul job l-am început în 2003 și aveam un salariu de circa 1000 de dolari. La scurt timp mi-am deschis o afacere - Remsys”, a spus Raileanu.

Grigore a studiat și în cadrul Universității Tehnice din Moldova. Tânărul consideră că studiile sunt importante pentru o carieră de succes în domeniul IT. „Studiile au rol foarte important în crearea unei baze în domeniul IT. Fără acest fundament tu nu poți acumula cunoștințele necesare pentru a excela în carieră. Dacă există persoane care consideră că nu este nevoie de studii - acestea greșesc”, a precizat Grigore.

Ca și mulți tineri din Moldova, Grigore s-a confruntat cu o serie de obstacole. „Este foarte costisitor să participi la tot felul de conferințe sau evenimente, să faci marketing. La început am reușit pentru că aveam o echipă foarte bună cu un buget infim. Au fost cazuri când mi-am vândut mașina pentru a putea merge la câteva conferințe. Uneori mă mir cum de am reușit să facem atât de multe, fiind o compania mică din Europa de est”, a adăugat Grigore.

Potrivit lui, dacă îți dorești o carieră de succes și muncești mult, atunci vei obține neapărat ceea ce îți dorești.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Unimedia, ati obosit deja cititorii cu articolele voastre de 2 bani.Daca tot vreti sa transmiteti un mesaj,o atare cale de urmat, o motivatie - pai faceti asta cum se cuvine. Spre exemplu, in acest articol - a inceput sa studieze el Linuxul, i-a placut, si apoi a primit mai multe oferte, inclusiv de 1000 dolari. Ce a studiat, ce a invatat, ce a propus el unui potential angajator, la ce pozitie s-a angajat, cit timp a studiat, etc - e tare greu sa aflati chestiile astea si sa le scrieti? Sau vreti sa convingeti tinerii ca e de ajuns sa-i placa cuiva Linuxul la studiere, si are 1000 usd garantati?
  • 0 (0)
   Cred ca Grigor Raileanul va fi un exemplu pe care Filip il va folosi des in centrele de excelenta in IT pe care initiaza sa le construiasca, caci scopul lui filip e sa dezvolte cit mai mult domeniul antreprenorial din domeniul IT.

   Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   Invata linux-ul, invata cum se construieste un server web, cum sa instalezi un site, cum sa creezi o baza de date, sa faci copii de rezerva, sa configurezi un server de mail, sa configurezi un server dns, sa configurezi ftp. Iata ce a studiat el singur, si iata ce cauta unii angajatori. Poti invata toate astea in 1 luna, si primi deja salariu de 600 dolari pe luna.
   • 0 (0)
    Cu toată stima, dar dacă cineva învață ”cum se construiește un server web”, cred că poate spera la un salariu mult-mult mai mare decît 600 USD, chiar dacă abia frecventează grădinița de copii. :)
    .
    În rest sînt deacord - depinde de persoană, dar sînt și absolvenți de la economie, medicină și limbi străine, care se descurcă să învețe ceea ce ai enumerat. Doar că sînt unități. În realitate, necesită mai mult timp (vreo 3-24 luni, în dependență de nivelul de posedare a englezei, a dispunerii de timp liber și gradul de pasiune pentru constructori tip LEGO, jocuri de cărți alde FLUX și indeferența față de distracții îndelungate).
    .
    Adică, astfel, filtrăm o mulțime de oameni de pînă la 25-30 ani. :))
 • +1 (1)
  Salut!
  Un articol simplu, dar eficient din punctul meu de vedere. Bravo lui Grigore! Spor in toate!
  Ce tine de studii - vreau sa spun ca e important IT-ul si daca mai adaugi mate/fizica la acest domeniu e super.
  Sfatul meu - rupe cartile si aplica utilizind limbajele de programare. Rezultatele vor vorbi singure pentru ele.
  O zi buna la toti!
  • 0 (0)
   Sfaturi bune, dar cred că ar fi mai potrivit să rupă la engleză și la proiectele open-source (ceea ce implică programare, poate și matematică) - doar cîteva patch-uri sau commit-uri acceptate te lansează la nivel mondial, fără cumetri, krîșă și alte feluri de afirmare sovietice. :)
 • 0 (0)
  Fara suparare, dar vocea din start sparie destul de rau... parca se screamana domnisoara.
  Tinarul e bravo...
 • 0 (0)
  Super tare interviul acesta! Bravo Grigore!

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA