(video) Aleg cariera IT. Grigore Raileanu, moldoveanul care a fondat două companii IT în Moldova

Grigore Raileanu este un tânăr din Moldova, care locuiește, de câțiva ani, în California. Acesta este fondatorul a două companii IT, care au oficii în mai multe țări ale lumii. A studiat în cadrul Universității de Medicină din Iași.

„Am studiat, inițial, la medicină. Dar m-am dezamăgit în sistemul medical din România și Moldova. Am început să studiez Linux-ul și mi-a plăcut foarte mult. Am primit o serie de oferte. Primul job l-am început în 2003 și aveam un salariu de circa 1000 de dolari. La scurt timp mi-am deschis o afacere - Remsys”, a spus Raileanu.

Grigore a studiat și în cadrul Universității Tehnice din Moldova. Tânărul consideră că studiile sunt importante pentru o carieră de succes în domeniul IT. „Studiile au rol foarte important în crearea unei baze în domeniul IT. Fără acest fundament tu nu poți acumula cunoștințele necesare pentru a excela în carieră. Dacă există persoane care consideră că nu este nevoie de studii - acestea greșesc”, a precizat Grigore.

Ca și mulți tineri din Moldova, Grigore s-a confruntat cu o serie de obstacole. „Este foarte costisitor să participi la tot felul de conferințe sau evenimente, să faci marketing. La început am reușit pentru că aveam o echipă foarte bună cu un buget infim. Au fost cazuri când mi-am vândut mașina pentru a putea merge la câteva conferințe. Uneori mă mir cum de am reușit să facem atât de multe, fiind o compania mică din Europa de est”, a adăugat Grigore.

Pub

Potrivit lui, dacă îți dorești o carieră de succes și muncești mult, atunci vei obține neapărat ceea ce îți dorești.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub