BREAKING NEWS
PSRM cere ca judecătorii de la Curtea Constituțională să nu dețină cetățenia altor state

(video) Aleg Cariera IT. Artiom Vladimir, tânărul pasionat de webdesign

Artiom Vladimir este un tânăr creativ și energic. Este web designer în cadrul companiei Simpals și îi place ping-pongul. Are 21 de ani și o experiență de circa cinci ani în domeniul IT.

„E nevoie multă muncă pentru a deveni un designer bun. Îmi place jobul meu. Dacă aș fi construit case și mi-ar fi plăcut asta, sunt convins că aceste case ar fi fost frumoase. Dacă aș fi lipit ceva din lut, mi-ar fi ieșit niște sculpturi drăguțe. Dacă vrei să devii designer doar pentru că aduce mulți bani, atunci nu vei fi unul bun. Inițial am creat site-uri gratuit pentru toate rudele mele. Primul client mi-a plătit 100 de dolari. Nu a fost foarte reușit, dar am fost mulțumit de creația mea”, a declarat tânărul.

Artiom consideră că studiile sunt importante și necesare, dacă îți dorești un viitor asigurat. „Trebuie neapărat să învățați. Eu am făcut-o singur. Făceam ceea ce îmi plăcea și astfel am învățat lucrurile care le pot face acum”, a subliniat Artiom.

Tânărul a participat în cadrul unui concurs organizat de o companie de top din Rusia și a reușit să câștige premiul mare. „Era necesar să creăm un site de o pagină, iar Sharon Stone să facă publicitate unei sticle cu chefir. M-am gândit să îl numesc „White Mustache”. Finisasem în ultimile zile ale concursului și am reușit să expediez lucrarea mea. M-au invitat să lucrez în cadrul companiei lor, dar am refuzat pentru că plătesc puțin”, a spus el.

Artiom a creat suveniruri  pentru cei care vizitează țara noastră. „Prietenul care m-a inițiat în webdesign a decis să plece în Rusia și am vrut să îi facem un cadou. Am creat un suvenir pentru oaspeții Moldovei. Am turnat pământ moldovenesc într-o sticlă și am calculat cam câte procente din Moldova dăruim celui care ne vizitează țara”, a adăugat Artiom.

Tânărului îi place să cânte la chitară, face scrimă, snowboard și practică înotul.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.