(video) Aleg Cariera IT. Artiom Vladimir, tânărul pasionat de webdesign

Artiom Vladimir este un tânăr creativ și energic. Este web designer în cadrul companiei Simpals și îi place ping-pongul. Are 21 de ani și o experiență de circa cinci ani în domeniul IT.

„E nevoie multă muncă pentru a deveni un designer bun. Îmi place jobul meu. Dacă aș fi construit case și mi-ar fi plăcut asta, sunt convins că aceste case ar fi fost frumoase. Dacă aș fi lipit ceva din lut, mi-ar fi ieșit niște sculpturi drăguțe. Dacă vrei să devii designer doar pentru că aduce mulți bani, atunci nu vei fi unul bun. Inițial am creat site-uri gratuit pentru toate rudele mele. Primul client mi-a plătit 100 de dolari. Nu a fost foarte reușit, dar am fost mulțumit de creația mea”, a declarat tânărul.

Artiom consideră că studiile sunt importante și necesare, dacă îți dorești un viitor asigurat. „Trebuie neapărat să învățați. Eu am făcut-o singur. Făceam ceea ce îmi plăcea și astfel am învățat lucrurile care le pot face acum”, a subliniat Artiom.

Tânărul a participat în cadrul unui concurs organizat de o companie de top din Rusia și a reușit să câștige premiul mare. „Era necesar să creăm un site de o pagină, iar Sharon Stone să facă publicitate unei sticle cu chefir. M-am gândit să îl numesc „White Mustache”. Finisasem în ultimile zile ale concursului și am reușit să expediez lucrarea mea. M-au invitat să lucrez în cadrul companiei lor, dar am refuzat pentru că plătesc puțin”, a spus el.

Artiom a creat suveniruri  pentru cei care vizitează țara noastră. „Prietenul care m-a inițiat în webdesign a decis să plece în Rusia și am vrut să îi facem un cadou. Am creat un suvenir pentru oaspeții Moldovei. Am turnat pământ moldovenesc într-o sticlă și am calculat cam câte procente din Moldova dăruim celui care ne vizitează țara”, a adăugat Artiom.

Tânărului îi place să cânte la chitară, face scrimă, snowboard și practică înotul.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub