ora: 18:28, 16 mai 2017 7236
Autor: Elena Robu

(video) Agricultor, despre prețul de peste 200 lei pentru un kg de cireșe: Nu ne fac față


(video) Agricultor, despre prețul de peste 200 lei pentru un kg de cireșe: Nu ne fac față
studioul UNIMEDIA
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

Directorul executiv al Fedrației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, susține că prețurile exagerate la cireșe și căpșuni sunt o situație de moment care nu ne face față. Așa a comentat invitatul în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA costul exagerat de pe piață al fructelor autohtone. 

”Sunt prețuri care nu ne fac față. Este o situație de moment. Cu asemenea prețuri blocăm consumul. Nu poate nimeni să dicteze prețurile, dar nu este normal să fie propuse asemenea prețuri pe piață. Trebuie să luăm în calcul și posibilitățile consumatorilor. Prețurile trebuie să fie rezonabile. Cartoful cred că ar trebui să coste 6-7 lei, cireșele 10-15 de lei, căpșunele 15-25 lei, atunci când este recolta în masă”, a menționat invitatul.

 

Fermierul vine și cu anumite recomandări pentru consumatori.

”Recomand să ne respectăm unii pe alții, consumatorii noștri să procure produse autohtone, iar noi să le propunem prețuri pe care ei să și le permită. Consumatorul să înțeleagă faptul că tare greu se produce orice în R. Moldova”, a precizat agricultorul.

Vasile Mârzenco admite că anul acesta prețurile la produsele agricole autohtone ar putea fi mai mari decât cele de anul trecut, pentru că mulți producători nici nu au plantat legume, din lipsă de bani.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    Nu producatorii sunt de vina, ci intermediarii. Toata tara a fost captivata de intermediari, care actioneaza in toate domeniile: gaze, carburanti, energie electrica, telecomunicatii, constructii, comercializarea produselor alimentare etc. etc. Si in toate aceste scheme sunt implicati cei de la guvernare. Cind am scris despre guvernare, am avut in vedere nu doar guvernul. Unicul Dodon este un adevarat ”patriot” - cauta cum sa vinda mai scump inreaga tara.

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA