ora: 20:20, 19 mar 2017 6166

(video) Activist civic: Guvernul Filip este cel mai slab din ultimii 10 ani


(video) Activist civic: Guvernul Filip este cel mai slab din ultimii 10 ani
Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

Activistul civic Valeriu Pașa este de părere că Guvernul Filip este cel mai slab din ultimii 10 ani. 

Totodată, referindu-se la reforma administrației publice-centrale, activistul susține că nu a înțeles deocamdată ce problemă are de gând să soluționeze guvernarea prin această reformă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.„Este cel mai slab Guvern din ultimii zece ani. Ei sunt de un an și ceva la guvernare, dar ei n-au făcut nimic. Maximum cu ce se pot lăuda este acordul cu FMI. Bravo domnilor! Că va dat cineva bani cu împrumut este o mare realizare”, susține Valeriu Pașa.

În ceea ce priveșete reducerea numărului de ministere, activistul afirmă că nu cunoaște deocamdată scopul acestui proiect.

„Iată avem o megareformă. Reforma Guvernului care se propune. Domnul Filip declară că într-o săptămână suntem gata. Da nimeni nu a văzut niciun proiect. Eu nu pot să înțeleg ce probleme vor să rezolve ei cu această reformă. Dacă ei cred că sunt prea mulți miniștri , s-o motiveze că e așa și nu altfel. Nu exclud că e o problemă. Dar ce problemă vrea să rezolve guvernarea prin acest proiect?”, mai spune activistul civic.

Emisiunea integral poate fi urmărită aici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  de ce la noi ministrii n-qu initiative la ministerele pe care le conduc?
  unde-s ideile, planurile, management, restructurari, rezultate mai bune?
  unde-i auditul sa se vada pe ce se cheltuie banii?
  • -1 (3)
   Pentru că am rămas cu sechele de la „fratele ma mare”, el ne-a învățat că toate inițiativele sunt pedepsite (tradus din rusă), și noi credem „cu sfințenie” în asta.
 • -2 (4)
  De criticat e usor, o poate face orice prost, indiferent de studii, dar nimenea nu propune nici o solutie D-le Pasa, propune solutii, hai sa propunem sa esim din mocirla.

  Sunt cetățean activ
  • -2 (4)
   Aici sunt de acord, e adevărat, trebuie să criticăm doar dacă venim cu soluții, dacă oferim idei de rezolvare a problemelor sau spunem cum anume, cu pași concreți, se pot face niște lucruri mai bine decât le face un funcționar sau altul.
 • 0 (2)
  Soluția e una singură, dragii mei, dar deja guvernarea asta, chiar să vrea, nu o mai poate utiliza, e prea târziu, poate viitoarea guvernare, cine o mai ajunge să fie.
  Vorbesc de reforma, la pachet, a administrației publice centrale și cea administrativ-teritorială. Trebuie să avem în Republica Moldova trei regiuni (denumirea nu contează) mari - Nord, Centru, Sud (inclusiv regiunile separatiste, în niciun caz separat, chiar dacă ei se vor opune, se face un proiect bun, se promovează, organizăm un referendum, majoritatea decide și cu asta basta) - fără a mai avea administrație în raioanele actuale. Aceste administrații trebuie să aibă mai multă autonomie. Administrația centrală trebuie să fie și ea regândită în corespundere cu noile necesități.
 • 0 (2)
  Dacă ne referim la modul de lucru a funcționarilor, apoi el trebuie reglementat așa ca ei să fie eficienți. Pentru asta trebuie să fie admiși prin concurs (concurs de soluții), să activeze conform regulilor, iar parlamentul să urmărească procesele, nu să dirijeze cu ele. Parlamentul modifică legea, mai departe trebuie să fie o anumită autonomie pentru funcționari, iar eficiența și concursul soluțiilor trebuie stimulate, premiate. Toate acestea se fac transparent, iar societatea urmărește cu popcorn ce se întâmplă.
 • 0 (2)
  E mult de scris și explicat, dar, dacă nu facem aceste reforme, o să stăm veșnic în mocirlă. Aceste regiuni (mie mi-ar plăcea denumirea de județ, dar nu asta contează, ci forma de administrare) își aleg administrația la alegerile locale, și atunci ar trebui regândit și parlamentul țării. Uninominalul poate avea sens doar în așa caz, când aceste trei regiuni vor avea reprezentanții săi în parlament, ar putea fi chiar aceiași oameni care sunt și consilieri în administrațiile locale.
 • -1 (1)
  Pavel Pașa tare este experimentat ca să deie aprecieri chiar badaproste co minte cu atîta înțelepciune și cunoștințe adînci o apreciat situația existentă....alah ahbar Pasa ....de nu tu vseh nas bi nebilo...poate și în mecanica coantică vei lămuri...........sătul de deștepți de jenul acesta.....deasta și trăim așa ....reamintițivă de Ioniță care tot chipurile era mare specialist în economie și s-o ales cu........

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA