(video) ZDG: Cinci moldoveni, implicați într-un jaf ca-n filme la Istanbul. Au furat bani și bijuterii în valoare de 300 de mii de dolari

Cinci moldoveni sunt bănuiţi că au participat la un jaf dintr-o locuință de lux din Istanbul, Turcia, provocând un prejudiciu de aproximativ 300 de mii de dolari. Doi dintre aceştia, împreună cu alţi complici turci şi bulgari, au fost reţinuţi de poliţie, în timp ce alţi trei cetăţeni moldoveni au reuşit să părăsească ţara scăpând, deocamdată, de arest, informează Ziarul de Gardă.

(video) ZDG: Cinci moldoveni, implicați într-un jaf ca-n filme la Istanbul. Au furat bani și bijuterii în valoare de 300 de mii de dolari
(Foto: zdg.md)

Potrivit sursei citate, furtul a avut loc în cartierul Florya, din Istanbul, o zonă de lux a metropolei turce, situată pe litoralul mării Marmara. Casa, cu patru nivele, atacată de hoţii din R. Moldova, aparţine unui businessman turc cu afaceri în domeniul parfumeriei şi cosmeticii. Făptașii, care au acţionat în complicitate cu menajera casei, şi ea din R. Moldova, au furat 50 de mii de dolari şi bijuterii în valoare de aproximativ 250 de mii USD.

Jurnaliștii de la ZdG au discutat cu un reprezentant al omului de afaceri turc, victima jafului. Acesta spune că, pe 9 mai 2017, doi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforma unei firme de curierat, au sunat la uşa casei omului de afaceri. Moldoveanca, fiind angajata familiei, le-a deschis uşa hoţilor. După ce au pătruns în casă, aceştia, fiind înarmaţi cu un cuţit, ar fi ameninţat-o cu moartea pe prprietara casei, soţia omului de afaceri, forţând-o să le deschidă safeul în care erau păstraţi banii şi bijuteriile. După ce au luat bunurile, hoţii s-au făcut nevăzuți, fugind cu o maşină care-i aştepta în stradă.

Potrivit presei din Turcia, care a relatat pe larg despre acest caz, proprietara casei, în vârstă de 39 de ani, le-a declarat poliţiştilor că a auzit soneria de la uşă şi a trimis servitoarea să deschidă. În scurt timp, a auzit gălăgie, iar când a încercat să vadă ce se întâmplă, doi bărbaţi, care erau îmbrăcaţi în uniformele unei firme de curierat şi purtând măşti pe faţă, au atacat-o ameninţând-o cu un cuţit. După ce au forţat-o să le deschidă safeul, aceştia au târât-o într-o garderobă şi au legat-o de suportul pentru haine unde a stat aproximativ 15 minute. După ce hoţii au plecat, femeia a fost găsită de grădinarul casei, care a eliberat-o.

Pub

Articolul integral poate fi citit aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub