ora: 13:32, 12 sep 2017 3756

(video) Veteranii de Război cer parlamentului amendarea cadrului legislativ care oferă președintelui atribuția de comandat suprem al Armatei Naționale


(video) Veteranii de Război cer parlamentului amendarea cadrului legislativ care oferă președintelui atribuția de comandat suprem al Armatei Naționale
captură
Foto: privesc.eu

Uniunea Națională a Veteranilor de Război pentru Independența Republicii Moldova (UNVRI) solicită parlamentului amendarea cadrului legislativ ce oferă președintelui țării statutul de comandat suprem al Forțelor Armate. Uniunea a numit această funcție a președintelui o "rămășiță sovietică".

"Blocajul participării Armatei Naționale la instruiri și stagieri vine doar să scadă moralul ofițerilor armatei și poate reprezenta doar interesele Kremlinului, a cărui armată se află pe teritoriul Republicii Moldova și sistematic a aplicat instruiri militare cu forțele separatiste din stânga Nistrului. Acesta este unicul scop al lui Igor Dodon cu privire la Armata Națională-să poată închina Moldova Kremlinului, în lipsa uneri armate pregătite", a declarat vicepreședintele Uniunii Veteranilor și fostul deputat, Alexandru Cimbriciuc.

Uniunea Veteranilor de Război a venit cu o reacția în urma interzicerii de către Igor Dodona a 57 de militari mldoveni de a participa la un exercițiu de intruire în Ucraina, invocând atribuția de comandant suprem al Armate Naționale și motivul neutralității țării.

Uniunea Veteranilor a mai explicat că segmentul de comandant suprem se referă mai mult la cazurile când parlamentul declară stare excepțională. "Comandatul suprem trebuie să ia drapelul și să stea în prima linie, unde trebuie să dirijeze [...], dar de așa comandant suprem Armata Națională nu are nevoie", a mai declarat vicepreședintele Veteranilor de Război.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA