(video) Vaccin gratis împotriva cancerului de col uterin. Cine va poatea beneficia

15.000 de fete cu vârsta de zece ani din Moldova vor fi vaccinate opțional cu vaccinul cvadrivalent Gardasil. Acestea urmează să fie vaccinate gratuit, în instituțiile ce acordă asistență medicală primară.

(video) Vaccin gratis împotriva cancerului de col uterin. Cine va poatea beneficia
(Foto: E-medicina.md)

Potrivit unui comunicat, aceasta va oferi oportunitatea de a proteja fetele adolescente împotriva cancerului de col uterin, care este cel mai răspândit tip de cancer determinat de HPV. Prioritar va fi vaccinarea fetelor cu vârsta cuprinsă între nouă și 14 ani. 

„Prevenirea cancerului cervical este o prioritate stringentă pe agenda Guvernului și ne-am asumat sarcina de a implementa programul de vaccinare anti-HPV, care este unul absolut necesar, reieșind din numărul mare de îmbolnăviri de această maladie și decese în țara noastră”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, în comunicatul al instituției.

Pub

Republica Moldova, în anii 2010-2016, în medie anual se înregistrau aproximativ 300 de cazuri noi de cancer de col uterin și circa 170 de decese cauzate de această maladie. În țară din cauza cancerului de col uterin în medie se stinge o femeie la fiecare două zile.

 În acest sens, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a venit cu un spot pentru o informare corectă despre această inițiativă de menținere a sănătății publice.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI