(video) Șoferii de tiruri, blocați de două zile la vama Sculeni. Vrabie: „A avut loc o pană de sistem. Problema e pe partea română”

Zeci de șoferi de la vama Sculeni ar aștepta ore întregi să treacă frontiera cu România, din cauza unei pane de sistem care a avut loc sâmătă noaptea până duminică la amiază, pe partea română, potrivit directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

"Ne-au comunicat că s-a rezolvat problema tehnică, dar ei continuă să perfecteze la o viteză de jumătate, decât o făceau anterior. Am delegat azi și reprezentanți ai conduceri Biroului vamal centru, pentru a se întâlni cu conducerea regională de la Iași. Nu ne-au comunicat nimic optimist. Au invocat că nu au personal sufiecient. Vor încerca să redirecționeze unele camioane, care necesită controale vamale fizice, la Iași.

E o problemă cronică, pe care nu o putem rezolva, pentru că ne depășește. Capacitatea noastră la posturile vamale Sculeni, Leușeni, Giurgiulești, pe frontieră cu România, depășește cu mult capacitatea de perfectare a posturilor vamale pe partea română", a declarat Vitalie Vrabie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI