ora: 13:54, 20 mar 2017 23367
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Noi detalii despre reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu: Prins în flagrant la o întâlnire cu un spion


(video) Noi detalii despre reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu: Prins în flagrant la o întâlnire cu un spion

Ex-deputatul democrat, Iurie Bolboceanu, a fost prins în flagrant, în timp ce era la o întâlnire cu ofițerul care activa în Moldova sub acoperire diplomatică. Fostul demnitar a fost racolat, acum câțiva ani, de serviciile străine secrete și periodic transmitea informații cu caracter secret. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate.

Potrivit procurorului, ex-demnitarul a fost reținut în flagrant la data de 17 martie 2017. În urma perchezițiilor, la domiciliu acestuia, au fost găsiți 23 mii USD, bani pe care i-ar fi primit drept remunerare pentru informațiile divulgate. De asemenea, un telefon mobil destinat pentru discuțiile cu agentul străin.

Mai mult, întâlnirile dintre Bolboceanu și agentul sub acoperire aveau loc periodic, o dată în lună şi se realizau cu măsuri speciale de conspirație. Transferul de informații se făcea printr-un laptop specializat, iar la fiecare întâlnire era remunerat în dolari.

Odată cu Iurie Bolboceanu a fost reținut și agentul sub acoperire, dar pentru că este atașat la o misiune diplomatică care activează pe teritoriul R. Moldova i s-a permis să plece. 

Judecătoria Chișinău a decis plasarea în arest pentru 30 de zile. 

UNIMEDIA amintește că portalul Newsmaker a publicat informații despre reținerea ex-deputatului. Potrivit deciziei Procuraturii acesta este învinuit de spionaj și tradare de patrie și riscă o pedeapasă de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (6)
  "Este neprietenesc să acuzăm rusia de spionaj, dar este prielnic ca statul prieten să ne spioneze" - Non-Președintele curva lui putin, igariok kondonovici.
 • +2 (4)
  Rusilor nu le este deajuns cita informatie primesc de la Dodon,Ceban,Neguta si ajentii sai,dar au avut tupeul sa-l racoleze si pe 007 Bolboceanu,deputat de la PD.Dodon tot primeste bani de la rusi prin offsorurile din Bahama-mama,dar la televiziune spune ca banaritul si averile sale provin de la parintii de la Sadova.
 • 0 (2)
  Presupun ca acest Bolboceanu s-a razratit,i se paruse ca eun om foarte mare in PD.
  Iar acum, coordonatorul,ca deobicei,cum poate el mai bine, a pus pe masa mapa cu tot compromatul asupra razvratitului,astfel ca sa-i inchida cahla.
 • -2 (2)
  Minim 15 anișori.. Dacă mai zise careva informații..10 e ok
 • 0 (0)
  asa tam tam fac din asta,chiar mii interesant ce putea transmite,cite rosii au fost culese....
 • 0 (0)
  Bravo baieti !!! Adevarati profesionisti si strajeri ai Moldovei. Ma mindresc cu voi !!! Aveam teama ca acest pamint a ramas de izbeliste ca gradina unei vadane in care rusii isi fac mendrele dupa cum le trece pofta. Dar iata apar strajerii, desi sunt primele sperante dar important ca este o dinamica pozitiva si un bun exemplu si pentru altii. Va urez la mau mult si la mai mare.
  Cu permisiunea voastra Va transmit unul din cantecele mele preferate.
  Grigore Lese -CANTEC DESPRE BUCOVINA
  https://www.youtube.com/watch?v=n-4xAu_Zsr4

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA