(video) Mitropolitul Vladimir, despre implicarea bisericii în politică: „Nu putem să-i judecăm pe preoți, fiindcă ei din gânduri bune îl îndeamnă pe om să îl voteze pentru un candidat”

„Nu putem să-i judecăm pe preoți, fiindcă ei din gânduri bune, nu din gânduri rele, îl îndeamnă pe om să îl voteze pentru un candidat”, susține Mitropolitul Vladimir. Clericul afirmă însă că ar fi bine ca preoții să nu se implice în politică.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit pentru Prime TV.

(video) Mitropolitul Vladimir, despre implicarea bisericii în politică: „Nu putem să-i judecăm pe preoți, fiindcă ei din gânduri bune îl îndeamnă pe om să îl voteze pentru un candidat”
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit Mitropolitului Moldovei, preoții sunt adesea criticați că se implică în politică. Acesta însă spune că și preoții ai „o persoană mai aproape de suflet”, de aceea îndeamnă creștinii să voteze într-un fel sau altul.

Pub

„Adesea noi suntem criticați, criticați de cei de la cârma statului că se implică biserica. Adesea noi vorbim cum ar trebui să arate acest om, care să fie calitățile lui și nu vorbim pe care persoane anume. Candidații în anumite funcții, tre să-i invităm în primul rând în biserică ca ei să se mărturisească, să se împărtășe, să le slujim un tidium la toți împreună, să-i binecuvântăm iar apoi fiecare creștin să-și aleagă persoana care ar dori să fie în Parlament sau la cârma țării.

Dar adesea suntem învinuiți fiindcă și preotul are o persoană mai aproape de sufletul său și de aceea îi îndeamnă pe creștini că „iată ar fi bine să votăm pentru acesta că este mai aproape de biserică, a ajutat biserica”. Nu putem să-i judecăm pe acești preoți, fiindcă ei din gânduri bune, nu din gânduri rele îl îndeamnă pe om să îl voteze pe un candidat sau altul. Dar bineînțeles, cel mai bine ar fi să nu ne implicăm. Bunul Dumnezeu de sus să arate cu degetul pe cal care ar trebui să fie la cârma statului”, a declarat  Mitropolitul Moldovei, Înaltpreasfinţitul Vladimir.

UNIMEDIA amintește că în campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2016, la slujba de „Sfânta Parascheva”, Mitropolitul Vladimir a îndemnat enoriașii să participe la alegerile prezidențiale și să meargă să voteze. Întâmplător sau nu, prezent la slujba bisericească a fost și liderul PSRM Igor Dodon, care a fost lăsat să ia cuvânt în fața enoriașilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub