ora: 11:04, 17 iun 2017 12927
Autor: Tania Lozan

(video) Maia Sandu: „Cei de la guvernare au redus rolul Comisiei de la Veneția la rangul de secție juridică al unui comitet raional de partid”


(video) Maia Sandu: „Cei de la guvernare au redus rolul Comisiei de la Veneția la rangul de secție juridică al unui comitet raional de partid”
Foto: UNIMEDIA

Dacă actuala guvernare nu va repecta recomandările Comisiei de la Veneția, Moldova riscă să își piardă definitiv credibilitatea în fața partenerilor de dezvoltare. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit președintelui PAS, Maia Sandu, în cazul în care guvernarea va ignora avizul Comisiei de la Veneția, partenerii externi ar putea bloca asistența financiară pentru țara noastră. 

„Așa cum era de așteptat, au redus rolul Comisiei de la Veneția la rangul de secție juridică al unui comitet raional de partid. Proiectul promovat de PD și PSRM nu respectă standardele minime ale legislației internaționale, iar recomandările care nu le convin nu vor face parte din „recomandările tehnico-juridice”. Instituțiile internaționale înțeleg exact care este rolul avizului, de aceea, ei nu vor putea manipula opinia publică. Pentru că Comisia de la Veneția este forul cel mai inalt în materie de legislație, vor apărea consecințe serioase, și ea trebuie tratată ca atare. Guvernarea trebuie să își asume foarte clar acest derapaj de la cursul european. Ea își va pierde puțina credibilitate, dacă o mai are, în fața partenerilor externi. Va fi suspendată asistența financiară”, afirmă Maia Sandu.

În acest context, liderul PAS a solicitat guvernării să renunțe la modificarea sistemului electoral, menționând că va face demersuri la Bruxelles pentru a solicita sprijin în acest sens.

UNIMEDIA amintește că, ieri Comisia de la Veneția a adoptat un aviz critic privind proiectul de modificare a sistemului electoral din Republica Moldova. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +12 (16)
  In calitate de cetatean al R.Moldova ma adresez oficialitatilor din UE,dar si celorlalti parteneri externi care dau bani R.Moldova,sa opreasca orice finantare in cazul daca actuala "guvernare" ilegitima sfideaza recomandarile Comisiei de la Venetia si modifica sistemul electoral!
  Ei nu reprezinta votul acordat de cetateni in urma ultimelor alegeri parlamentare,au doar 4% in sondaje si acceasta modificare le este necesara exclusiv doar lor,cu scopul de a se mentine la putere si a scapa de pedeapsa binemeritata.Problemele cetatenilor sunt de cu totul alta natura!
  • -14 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   sa dea domnul sa opreasca finantarea.....sa vad cum or sa te mingie stapinii pe cap!poate macar atunci moldovenii vor deschide ochii sa va vada pe voi postaci prorusi!!!!!si isi vor da seama ca sunt manipulati si dusi cu turma in stina cremlinului!
   • +12 (12)
    Numai robii au stapani (si idoli),eu nu sunt robul cuiva ca sa am stapan!
    Moldovenii sunt "manipulati si dusi cu turma" intai de toate la intrunirile organizate de PD si cred ca are dreptate d-na E.Robu cand zice ca fiecare isi merita soarta...
    Daca ar face ceva in mod constient,cunoscand care vor fi efectele si dorind acel lucru,ar fi una,dar asa o fac fiindca sunt lasi si se tem de amenintarile sefilor.Daca s-ar organiza impreuna tot colectivul nimeni n-o sa-i concedieze pe toti.Dar ei aleg sa se gandeasca doar la dansii si situatia de moment,cu toate ca si ei vor avea de suferit (ex.- miliardul platit de toti in suma dubla)...
 • +5 (5)
  microfonul publica este doar simbolic! spectatorii acestui canal din pacate nu are dreptul sa auda ce spun reprezentantii opozitiei de la PAS ))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA