ora: 15:36, 04 iun 2013 8268 26 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Întrebarea lui Ghimpu către Lupu


Video se incarcă ...
(video) Întrebarea lui Ghimpu către Lupu
Mihai Ghimpu, președintele PL
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Mihai Ghimpu vrea să înțeleagă de ce Marian Lupu a semnat alături de „trădătorul Hadârcă” acordul de constituire a Coaliției de Guvernare Pro-Europeană. Liderul Partidului Liberal spune că, astfel, democrații, alături de liberal-democrați, l-au recunoscut pe Ion Hadârcă în calitate de președinte al fracțiunii PL, transmite UNIMEDIA.

Liberalul susține că Hadârcă nu avea nici un drept să semneze din numele fracțiunii PL, deoarece a fost exclus din rândurile partidului și nu mai este nici liderul grupului parlamentar.

„Este clar de ce Vlad Filat a destrămat fracțiunea Partidului Liberal. Însă, vreau să-i întreb public pe reprezentanții Partidului Democrat, de ce au pus semnătura alături de Hadârcă, care se autointitulează președinte al fracțiunii PL? Unde s-a mai văzut ca un grup de șapte indivizi să decidă în locul partidului dacă să participe la guvernare sau nu? Cum să înțeleg această schimbare a PD-ului? Oare nu cumva au și ei atribuții la tot ce se întâmplă la noi în partid, numai că o fac mai fin? De ce dle Lupu ai pus semnătura?”, se întreabă retoric Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, noua coaliție de guvernare a pornit cu stângul. „Ce fel de Coaliție Pro-europeană când din start este clar că semnătura lui Hadârcă este ilegală, nulă, fără nicio putere juridică. El nu este membru de partid și nici președintele fracțiunii PL. Și chiar dacă admitem că el este președinte al fracțiunii, nu fracțiunea decide formarea majorității parlamentare, doar partidul. Ei puteau semna doar în calitate de deputați trădători. Cel mai corupt om este acum șeful tuturor. Organele de drept nici un deget nu au pus ca să verifice încălcările admise de Vlad Fialt, dacă a pus el mâna pe acel telefon sau nu?”, a accentuat liderul PL.

Mihai Ghimpu prevede că celor trei parteneri nu le va fi ușor să guverneze împreună, alături de cei corupți. „Dacă PL ar fi fost parte din cea de a treia Alianță, miniștrii cu dosare nu ar fi făcut parte din noul Guvern”, a declarat sursa.

UNIMEDIA relevă că pe 30 mai a fost creată Coaliția de Guvernare Pro-Europeană, compusă din reprezentații PLDM, PD și grupul Hadârcă. Ion Hadârcă a semnat Acordul politic în calitate de lider al fracțiunii PL. Astfel, a fost formată o nouă majoritate Parlamentară și s-a pus capăt crizei politice. Parlamentul a acordat vot de încredere Cabinetului Iurie Leancă și a ales un nou șef de Legislativ, Igor Corman.

Comentarii (26)
 • +1 (17)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -4 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -2 (12)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • -1 (3)
     Spunetii lui Ghimpu sa nu mai plinga, caci PLohatniuk o dat dobro.
     Totu-i in regula.
     • -3 (5)
      Comentariul a fost șters de redacție.
   • +3 (9)
    totusi nu inteleg... orice comentariu de al tau este de indata comentat de catre revenco.sergiu si viceversa. Voi sunteti doi homalai sau lucrati in acelasi birou al comentatorilor PLDM.
  • -2 (6)
   Tare-i prost. Ei îs deputati pot face alianță blocuri in Parlament cum vor
  • -1 (1)
   ta/ta/ti/ti/ta...dai,dai zacuriti...
 • +2 (14)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (4)
   puti cacat bolsevic cu nuanta democratica verde-maronie
 • +1 (13)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (2)
   sugatoarele de p*la au pretentii? va credeam mai retrase asa un pic..
 • 0 (12)
  Un prostălan corupt acest Ghimpu. L-au scos de la treuca si plange peste tot, unde e posibil si imposibil. Lau tradat lingaii, care tot el ia si promovat

  Sunt cetățean activ
 • -2 (12)
  In sfirsit am scapat de handicapat!
 • 0 (10)
  Da cine-i acesta?
 • +5 (9)
  de ce domn Lupu ai pus semnatura?
  iata inca o dovada in plus,ca Filat nu urmareste integrarea republicii Moldova in UE.
  poate sunt prost si n-am inteles legatura,dar cred ca la testul de logica si consecutivitate Ghimpu ar lua 2 baluri...
  • -1 (7)
   ma intrebam si eu de unde asa o concluzie )) sarmanu Lupu va avea "vzriv mozga" de la asa o intrebare ))
 • +3 (5)
  de ce domn Lupu esti padla?
  iaca de ce Filat e vinovat,ca Lupu e padla.
  Trist de tot...
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sa inteleg ca Ghimpu plinge dupa fotoliu?! :)) ...ia ce bale-i mai curg :))
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Eata,ca Tu,Ghimpu nici acuma nu poti intelege,ca mai sunt si deputati PL care intradevar vor si se straduesc ca R.Moldova sa mearga spre VEST..
  Cu parare de rau ai fost doar un inflacarat opozitioner al AIE si nu vrei sa recunosti,ca defapt impreuna cu PD si PLDM porti la fel raspunderea pentru neinfaptuirile AIE si ale Guvernului.
 • -4 (8)
  Dnu Ghimpu, consoleazăte te rog cu faptul ca-i dus PL-ul de rîpă,. A-i "băgat" PL-ul în opoziţie parlamentară. A-i perdut treuca de la care mîncau Şalarii şi Şacalii. Concentreazăte pe capitală şi scoatel din rahat pe Chirtoacă. Nu aiuri la microfoanele liberale, degrabă la putere nu vii. Nu-i pune întrebări PD-ului sau lui Filat, pune-ţi întrebare ţie însuşi, de ce ca lider de partid nu ai consolidat partidul, dimpotrivă, l-ai destrămat. Un lider de partid, tre să ştie cum să ia puterea şi să guverneze Ţara, dar, tre să ştie şi a pierde.
  • 0 (0)
   Basarabe, dacâ esti basrab:
   Nu stiu traducerea în românâ dar citesto-n rusâ:
   Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно не мало,
   Два важных правила запомни для начала:
   Ты лучше голодай, чем что попало есть,
   И лучше будь один, чем вместе с кем попало
 • +6 (8)
  Domnul Mihail Ghimpu Presedintele Partidului Liberal ,esre barbat legendar ,curajos ,sincer si cinstit ,intelegent smerit si credincios in fata lui Dumnezeu si a Poporului Republicii Moldova . Jos manele murdare si inghtiti-va limbile spurcate ca nu va permitem niciodata s-a va atigeti de Presedintele nostru .El este adevaratul luptator pentru libertatea MOLDOVENILOR .Om care NU dradat si NU s-a vandut PUNCT
 • +4 (6)
  "Cine nu stie sa piarda nu stie sa castige",Ghimpu a dovedit ca stie sa piarda,verzi nici pe departe,astai cantecul lor de lebada,nu m-ai pupa mandatele de acum,sa terminat cu prostirea oamenilor,is multe postari proFilat aici,pe forumul de casa,Unimedia,in realitate sant doar cateva persoane care posteaza sub toate nickurile,sa para vezi doamne m-ai multii,sant penibili!
 • +2 (6)
  Revenco.Sergiu, Stefan si ceilanti daca mai sunteti inca la munca, coborativa la primul etaj in aula cea mare ,unde este TREUCA ca Sefu a facut-o plina ajunge pentru toti lincaii .
 • 0 (0)
  Domnule Ghimpu cind lingi curu la democrati apoi sa nu inchizi ochii ca daca ii inchizi ,ca bainuiesc ca tii bine ,atunci nu vezi si se destrama partidul si nu esti tu ma bosorogule cel ce trebuie sa vorbesti de integrarea europeana atita timp cit nu ai votat acest guvern
  PETICANTROPULE

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA