(video) Înregistrare audio! O voce care seamănă izbitor cu Usatîi recunoaște că e „prizonier” al Moscovei, FSB și face jocul de nevoie pentru ca să nu i se închidă businessul

O interceptare audio unde pare să se audă vocea lui Renato Usatîi a fost plasată astăzi pe Internet. Aceasta dezvăluie conținutului unui dialog între doi bărbați. 

Secvența audio arată cum milionarul de la Fălești recunoaște că promovează interesele Moscovei, împarte 50 la sută din venitul său cu agentura FSB de la Moscova pentru ca să nu-i fie închis businessul din Capitala rusă. În schimb, acesta prestează servicii de consultanță, iar mai nou - promovează politic interesele Kremlinului în R. Moldova. 

Vocea din secvența audio ar recunoaște că primește sarcini de la vicedirectorul FSB. Mai mult, bărbatul spune că el este "prizonier" la Moscova. „Ultima dată fiscul a fost la mine 5 ani în urmă, sunt protejat. O jumătate din venitul meu îl dau lor: cumpăr bilete la avion private pentru anumite persoane, cheltui pe agenți, etc. În schimb, nu se ating de mine”, se mai aude în clipul audio.

"Când am început să iau proiecte din astea, vreo 7, le-am făcut pe nota 10. Și rușii atuncea...Am început cu proiectul Urechean, el ne-a trădat pe toți - și pe mine și pe Glenka și Kremlinul...", se mai aude în audio.

Replica lui Renato Usatîi pentru moldova24.info

„Nu sunt agent și nu am fost niciodată, și asta deși am demonstrat de mai multe ori cunoștințe în domeniu, lucru care s-a văzut și în cazul Antena 3 sau în cazurile cu dosarele penale despre care anunțam din timp că îmi vor fi intentate. Am contactat cu mai multe persoane din domeniul serviciilor speciale, inclusiv din Romania. În cazul acestei înregistrări, interlocutorul meu încerca să mă atragă într-o colaborare. Știam asta și din acest motiv, exact ca și el am înregistrat toată discuția. A durat cam vreo 15 ore. Am inventat o legendă, ca să-i par mai credibil. Astfel încercam doar să aflu ce vor ei de la mine. A fost un joc de cuvinte și replici”.

  

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub