(video) Incidentul de la mina din Pașcani, în care au decedat trei oameni: Mai multe persoane au fost audiate, iar un angajat este reținut

Noi detalii în cazul incidentului din mina de la Pașcani, Criunleni, în care au decedat trei oameni. Procuratura Generală anunță că mai multe persoane au fost audiate, de asemenea s-au făcut percheziții și s-au ridicat acte, iar unul din angajații minei a fost reținut.

(video) Incidentul de la mina din Pașcani, în care au decedat trei oameni: Mai multe persoane au fost audiate, iar un angajat este reținut
(Foto: UNIMEDIA)

Procuratura Generală informează că a pornit două cauze penale. Este vorba de încălcarea regulii de protecția muncii și încălcarea regulii de exploatare minieră. „A fost creat un grup de urmărire penală în care sunt implicate Procuratura Generală, organul de urmărire penală din Criuleni și Procuratura raionului Criuleni. PE parcursul nopții au fost ridicate mai multe documente, au fost audiate un șir de persoane, inclusiv din muncitorii care au lucrat în ziua de 20 noiembrie în mină. La moment, unul din angajații minei a fost reținut. Această persoane este responsabilă de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră”, a declarat procurorul Igor Popa.

Procuratura verifică toate aspectele ce țin de securitate, de respectarea exploatarii miniere și utilajul în mină. 

Pub

Potrivit lui Vitalie Grabovschi, șeful Direcției situații exceptionale din municipiul Chișinău, aseară au fost întreprinse mai multe verificări în mină. Corpurile bărbaților peste care a căzut tavanul a fost găsit la 4 km de la intrarea în mină.

Ulterior, angajații poliției și procuraturii au efectuat mai multe cercetări pentru a putea stabili circumstanțele producerii tragedei. 

Mai mult, șeful DSE a dat asigurări că la moment alte persoane în mină nu se află. 

UNIMEDIA amintește că trei bărbaţi au murit după ce un mal de piatră s-a prăbușit într-o carieră din satul Paşcani, raionul Criuleni. Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 20:00.

Ulterior la Guvern a fost creată o celulă de criză, unde premierul a dispus să se efectueze controale la toate minele din țară.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI