(video) Dezbateri electorale Bălți. Unionistul de la PUN către reprezentatul lui Usatîi: Vreți să treceți democrația într-un totalitarism

Dezbateri electorale pentru șefia municipiului Bălți au fost organizate astăzi. Au fost prezenţi candidații de la Platforma DA, Arina Spătaru, reprezentatul candidatului Alexandr Usatîi de la PSRM, Alexandr Nesterovschi și Sergiu Burlacu candidat PUN. De asemenea a fost invitată și candidata independentă Elena Grițcă, însă aceasta nu a fost prezentă din motive necunoscute.

Foto: captură video

În cadrul acestor dezbateri fiecare candidat în parte au discutat despre programul său electoral și au încercat să convingă bălțenii de ce merită a fi aleşi la postul de primar al orașului Bălți.

Desigur dezbaterile nu s-au lăsat și fără acuzații dintre candidații și discuții inter-etnice. Asta după ce reprezentatul socialistului Usatîi, Alexandr Nesterovschi l-a întrebat pe unionistul Sergiu Burlacu de la PUN dacă este sigur că merită să candideze într-un oraș în care unioniștii nu sunt tolerați. La rândul său Burlacu l-a acuzat de instigare la ură inter-etnică.

„Bălți este un oraș multietnic și multicultural, inclusiv fiecare etnie are dreptul de a se regăsi într-o localitate ca asta ne spune constituția, avem drept la libera exprimare și dumneavoastră vreți să treceți democrația într-un totalitarism și un regim autoritar îmi pare rău dar nu o să vă reușească pentru că bălțenii nu trăiesc în evul mediu și ei au capacitatea de a se informa corect și văd unde le stă perspectiva”, a declarat candidatul PUN, Sergiu Burlacu.

Totodată la adresa candidatului socialist au mai fost prezentate acuzații privind cadourile electorale. Aceste întrebări au fost puse de Pavel Postică, expertul asociației Promo-Lex.

„Cadrul legal spune că în cadrul alegerilor parlamentare, locale este interzisă oferirea cadourilor cu tentă electorală. Domnul Usatîi în data de 5 și 10, înainte de înregistrare dar pe parcursul alegerilor, pentru că data alegerilor a fost anunțată atunci a oferit cadouri împreună cu reprezentanții fundației Primei Doamne și a recunoscut faptul că a oferit aceste cadouri, dar el zice că nu a fost înregistrat în cursa electorală, corespunzător ele nu pot fi calificate drept cadouri cu tentă electorală”, a declarat expertul invitat în cadrul dezbaterilor.

La care reprezentatul candidatul PSRM a răspunsă că acesta nu era înregistrat încă în cursa electorală pentru a fi calificate drept cadouri cu tentă electorală.

 

„Cumpărarea voturilor este pedepsit legal în Republica Moldova. Poate fi calificat astfel doar în cazul dacă candidatul este înregistrat. La momentul actual Alexandr Usatîi nu era înregistrat oficial”, a declarat Alecandr Nesterovschi.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.