(video) Deșeurile din Chișinău, din nou la Bubuieci. Autoritățile au la dispoziție 30 de zile pentru a identifica o nouă locație

După patru zile, timp în care deșeurile din Chișinău n-au fost evacuate, astăzi serviciile municipale au început lucrul. Deși localnicii din Bubuieci au protestat mai multe zile la rând, deșeurile din capitală vor fi duse tot la groapa de gunoi de lângă Bubuieci.

(video) Deșeurile din Chișinău, din nou la Bubuieci. Autoritățile au la dispoziție 30 de zile pentru a identifica o nouă locație
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, deșeurile menajere din capitală vor fi evacuate timp de 30 de zile, iar în această perioadă municipalitatea va trebui să identifice o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor.

Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate” a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei. Pe parcursul zilei de astăzi, angajații regiei vor efectua câte 2 rute la fiecare platou de gunoi.

Pub

UNIMEDIA amintește că locuitorii din Bubuieci și-au manifestat nemulțumirea față de faptul că gunoiul și mirosul se răspândește până în localitatea lor.

„Copilul meu trăiește lângă mine și mi-a zis că vinde tot și se duce. Eu nu vreau să se ducă, vrea să stea lângă mine”, afirma ieri un protestar din Bubuieci, care ne-a spus că nu va permite celor din Chișinău să mai ducă deșeuri la groapa existentă.

Aseară premierul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale unde s-a discutat problema evacuării deșeurilor din Chișinău. Filip a declarat că au fost identificate mai multe soluții atât pe termen scurt, cât și de lungă durată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI