ora: 10:04, 06 iun 2017 9983
Autor: Marcela Zămosteanu

(video) Deșeurile din Chișinău, din nou la Bubuieci. Autoritățile au la dispoziție 30 de zile pentru a identifica o nouă locație


(video) Deșeurile din Chișinău, din nou la Bubuieci. Autoritățile au la dispoziție 30 de zile pentru a identifica o nouă locație
Foto: UNIMEDIA

După patru zile, timp în care deșeurile din Chișinău n-au fost evacuate, astăzi serviciile municipale au început lucrul. Deși localnicii din Bubuieci au protestat mai multe zile la rând, deșeurile din capitală vor fi duse tot la groapa de gunoi de lângă Bubuieci.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, deșeurile menajere din capitală vor fi evacuate timp de 30 de zile, iar în această perioadă municipalitatea va trebui să identifice o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor.

Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate” a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei. Pe parcursul zilei de astăzi, angajații regiei vor efectua câte 2 rute la fiecare platou de gunoi.

UNIMEDIA amintește că locuitorii din Bubuieci și-au manifestat nemulțumirea față de faptul că gunoiul și mirosul se răspândește până în localitatea lor.

„Copilul meu trăiește lângă mine și mi-a zis că vinde tot și se duce. Eu nu vreau să se ducă, vrea să stea lângă mine”, afirma ieri un protestar din Bubuieci, care ne-a spus că nu va permite celor din Chișinău să mai ducă deșeuri la groapa existentă.

Aseară premierul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale unde s-a discutat problema evacuării deșeurilor din Chișinău. Filip a declarat că au fost identificate mai multe soluții atât pe termen scurt, cât și de lungă durată.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    Eu, chiar dacă miros zilnic mirosul venit de la tomberoanele din Chișinău, aș vrea ca acești protestatari să fie mai coerenți, sau acceptă, sau nu acceptă. Adică până acum erau foarte principiali și la o simplă comandă a prim-minstrului brusc și-au schimbat părerile. Asta cum se numește și a ce pute?
  • +1 (1)
    Solutia ar fi demiterea directorului de la Solubritate. La Ungheni problema cu deseurile a fot rezolvata, in toata Europa se recicleaza, dar la noi este o mafie a gunoiului, care storc milioane de pe spatele cetatenilor !!!

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA