ora: 14:56, 21 sep 2017 28208

(video) Ghimpu, despre inițiativa PD de a modifica Constituția: Doar cu completarea „Integrarea în EU prin unire cu România”


(video) Ghimpu, despre inițiativa PD de a modifica Constituția: Doar cu completarea „Integrarea în EU prin unire cu România”
Foto: UNIMEDIA

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că va susține inițiativa Partidului Democrat privind adăugarea în Constituția Republicii Moldova referință care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”, doar dacă va fi completată cu sintagma „prin unire cu România”.

Liderul PL declară că altfel procesul de integrare în UE a Republicii Moldova nu este posibil.

„Nu-i corectă sintagma „integrare europeană”. Integrarea europeană e o expresie politică. Corect e „integrare în Uniunea Europeană”. E puțin, dacă ne dorim integrarea în Uniunea Europeană, trebuie să ne unim cu România.

De aceea trebuie completat: „Integrarea în Uniunea Europeană prin unire cu România” și atunci la sigur noi ne integrăm în UE. Noi vom susține inițiativa doar cu completarea „prin unire cu România”. Credeți-mă, eu nu-s politicianul care să spună minciuni sau să manipulez, vă spun, dacă-n anii 2009 eu credeam în integrarea în UE, acum nu mai cred”, a declarat Mihai Ghimpu.

UNIMEDIA menționează că Partidul Democrat din Moldova a anunțat că pregătește modificarea Constituției Republicii Moldova. PDM își propune să introducă în Constituție o referință care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA