(video) Declarațiile lui Dorin Chirtoacă după ședința de judecată: Demnitatea nu-mi permite să cobor la nivelul de a mă transforma în fugar sau altceva

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, pledează în continuare nevinovat și afirmă că procurorii nu vin cu probe noi care ar servi temei pentru prelungirea mandatului de arest la domiciliu.

(video) Declarațiile lui Dorin Chirtoacă după ședința de judecată: Demnitatea nu-mi permite să cobor la nivelul de a mă transforma în fugar sau altceva
(Foto: UNIMEDIA)

„Vedeți, este unul și același text, cuvânt în cuvânt, virgulă cu virgulă. Asta înseamnă că procurorul a modificat doar data și luna august cu luna septembrie. Hotărârea Curții Constituționale din 23 februarie 2016 spune că o măsură preventivă poate fi prelungită doar dacă sunt probe noi, motive noi și circumstanțe noi.

Doar din acest motiv trebuia respins demersul procurorilor și de terminat toată istoria aceasta neghioabă cu arestul la domiciliu de parcă aș fi în concediu. E aceeași măsură de reprimare, numai că nu e la penitenciar dar la domiciliu. Consecințele pe viață sunt aceleași”, a declarat Chirtoacă după ședința de judecată de astăzi.

Pub

Chirtoacă afirmă că are parte de nedreptate, mai cu seamă că este persoană publică. Acesta mai spune că a fost invitat să participe la Congresul Autorităților Publice Locale din Europa, unde deține funcția de vicepreședinte, însă demersul i-a fost respins.

„Dacă mie mi se întâmplă asemenea lucruri, atunci ce să spunem de alți oameni? Sunt vicepreședintele Congresului Autorităților Publice Locale din Europa. În fiecare an particip primăvara și toamna la aceste reuniuni. Chiar dacă sunt suspendat la Chișinău, acolo nu m-a suspendat nimeni. E o obligație pentru R. Moldova de a participa la acest Congres, reprezint Republica Moldova. În mod normal, nu ar trebui să mi se interzică să merg acolo.

Dacă aveam de gând să părăsesc Republica Moldova, atunci înotam Prutul de 100 de ori până acum sau găseam alte modalități de a pleca. Dar, de principiu, demnitatea nu-mi permite să cobor la nivelul de a mă transforma în fugar sau altceva. Nu am comis infracțiuni și adevărul este de partea mea”, a mai spus primarul suspendat al capitalei.

Menționăm că în cadrul ședinței de judecată de astăzi, mandatul de arest preventiv al lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit cu încă 30 de zile.

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Buiucani.
La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Mai nou, Dorin Chirtoacă este cercetat penal într-o altă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit Procuraturii, Chirtoacă ar fi prejudiciat bugetul capitalei cu peste 66 de milioane de lei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI