(video) Ce spune Candu despre poziția lui Dodon, privind participarea Moldovei la reuniunea adunării parlamentare a CSI

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat declarațiile făcute de președintele Igor Dodon precum că delegația Republicii Moldova va participa la reuniunea adunării parlamentare a CSI din anul acesta.

Candu i-a replicat președintelui că este vorba de o adunare parlamentară și că Igor Dodon ar fi trebui să discute cu el despre intenția de merge în această vizită.

„Regret că noi comunicăm în felul acesta, prin presă, dar nu am avut o comunicare directă. Atunci când președintele Dodon vorbește despre o adunare parlamentară, ar trebui cel puțin să aibă o tentativă de discuție cel puțin cu mine ca lider al acestei instituții. Dumnealui a menționat că Republica Moldova va fi reprezentată doar la adunarea parlamentară. Va fi sau nu reprezentată - va decide Parlamentul, nu domnul președinte Dodon. Fiindcă competențele lui nu se răsfrâng asupra Parlamentului. Noi avem seprarea puterilor, avem Constituție”, explică Andrian Candu.

UNIMEDIA amintește că reuniunea adunării parlamentare a CSI care va avea loc la Sankt-Petersburg în perioada 26-28 martie. 

Pub

Anterior, președintele Parlamentului a declarat că se gândește la posibilitatea ca delegația țării noastre să nu participe la reuniune din cauza notei transmise anterior Federației Ruse în care se spune că funcționarii moldoveni sunt opriți abuziv la granița Rusiei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub