ora: 15:18, 20 mar 2017 6677
Autor: Silvia Zavadovschi

(video) Candu îi recomandă lui Dodon să se abțină de la inițiative care scindează societatea


(video) Candu îi recomandă lui Dodon să se abțină de la inițiative care scindează societatea
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, califică inițiativa șefului statului, Igor Dodon, cu privire la introducerea în programul de studiu a disciplinei „Istoria Moldovei”, drept una politică.

Candu spune că schimbarea denumirii unei discipline școlare nu este în competența șefului statului sau a politicienilor. Așa că, Igor Dodon nu are decât să se abțină de la astfel de inițiative. 

„Astfel de inițiative nu ar trebui să existe din partea politicului. Este meseria oamenilor de știință, care ar trebuia să ia astfel de decizii. Pe parcursul celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova, politicul a încercat să vină cu inițiative care să modifice disciplina respectivă cu scopul de a crea dezbinare. Noi, Parlamentul și Președinția, ar trebui să ne abținem de la astfel de propuneri. Consider că denumirea disciplinei Istoria Românilor ar trebui să rămână așa cum este”, a declarat Andrian Candu. 

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a cerut Guvernului să introducă în programul de studiu disciplina „Istoria Moldovei”. Propunerea este pentru următorul an de învățământ. În scrisoarea trimisă, Dodon spune că „Istoria Românilor” pe care o studiază elevii în prezent ar crea impedimente, inclusiv în ceea ce privește consolidarea statalității Republicii Moldova.

De menționat este că schimbarea denumirii Istoriei în școli este una din promisiunile electorale ale șefului statului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (6)
  Dl Candu, in discursul dvoastra creati ceva incertitudine, șovăire, ce doriti sa transmiteti.
  Va rog sa fiti clar, concis, penetrant, fara dubii, nu lasati loc de interpretari! Scuze, sper ca nu v-am suparat cu părerea mea.
 • +7 (9)
  Voi,PD-iștii, ați adus ginoiul ista în funcția de Președinte.Pentru mine el este un moldovean separatist,extremist și slugoi al Rusiei.
 • +4 (8)
  dadon este dusmanul copiilor mei care m-au parasit
 • +4 (6)
  Lui sulică acesta de Dodon i se da voie sa se arăte cât de prost este. Dar el și este prost, ori dansează după muzica coordonatorului și este nevoit sa arăte prost. După cand se va satura de el, ori acest Dodon i-și va epuiza prostiile, acesta va fi aruncat la gunoi ca și Lupu. Se fură al doilea miliard, după spusele lui Sturza, da el se luptă cu Basescu, istoria, limba, Uniunea Vomală și alte trucuri care abat populația de la probleme reale, dar nu inventate. D0DON, ce vreti.
 • +1 (1)
  Bre Candule,dar in privinta limbii vorbite nu tot savantii trebuie sa se expuna (si au facut-o demult!)? De ce nu urmati (PD-ul) deciziile savantilor (chiar si rusi),care au spus ca e vorba de limba romana? De ce nu modificati acea lege din Constitutie (v-a cerut acest lucru chiar si Curtea Constitutionala,dar degeaba!)? De ce nu te-am vazut sa-l combati pe M.Lupu cu ideile sale in privinta denumirii limbii? Actori de doi banuti...
  Sper sa te vad la zdup,ca si pe nasu'tau!
 • 0 (0)
  Consider că denumirea disciplinei Istoria Românilor ar trebui să rămână așa cum este”, a declarat Andrian Candu.
  --------
  Bravo Domnule Candu. E foarte bine ca luati atitudine corecta in acest moment dificil, cand poporul a fost anihilat si dezorientat de cei ce s-au pupat cu Dondon si Usatii in PMAN dealungul anului trecut. Trebuie cineva sa se ridice in apararea acestui popor, pamint, limba si istorie, Iar cei ce o fac nepartinitori si din constiinta vor ramane cu inima impacata ca atunci cand au avut sansa sa apere valorile poporului - le-au aparat !!!
  .
  Nu atrageti atentia la oamenii moscovei si la acest parvenit de dondon. Ei au fost si sunt platiti din gros de kremlin pentru a impiedica integrarea RM in UE.
 • +2 (2)
  e clar,dadon darue 280 000 moldoveni rusilor si-si face electorala,astea fac acasa electorala,ei ambii ne sucesc minile cum sa ne inhame

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA