(video) Candu îi recomandă lui Dodon să se abțină de la inițiative care scindează societatea

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, califică inițiativa șefului statului, Igor Dodon, cu privire la introducerea în programul de studiu a disciplinei „Istoria Moldovei”, drept una politică.

Candu spune că schimbarea denumirii unei discipline școlare nu este în competența șefului statului sau a politicienilor. Așa că, Igor Dodon nu are decât să se abțină de la astfel de inițiative. 

(video) Candu îi recomandă lui Dodon să se abțină de la inițiative care scindează societatea
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

„Astfel de inițiative nu ar trebui să existe din partea politicului. Este meseria oamenilor de știință, care ar trebuia să ia astfel de decizii. Pe parcursul celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova, politicul a încercat să vină cu inițiative care să modifice disciplina respectivă cu scopul de a crea dezbinare. Noi, Parlamentul și Președinția, ar trebui să ne abținem de la astfel de propuneri. Consider că denumirea disciplinei Istoria Românilor ar trebui să rămână așa cum este”, a declarat Andrian Candu. 

Pub

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a cerut Guvernului să introducă în programul de studiu disciplina „Istoria Moldovei”. Propunerea este pentru următorul an de învățământ. În scrisoarea trimisă, Dodon spune că „Istoria Românilor” pe care o studiază elevii în prezent ar crea impedimente, inclusiv în ceea ce privește consolidarea statalității Republicii Moldova.

De menționat este că schimbarea denumirii Istoriei în școli este una din promisiunile electorale ale șefului statului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub