(video) CPR Moldova: Efectele negative ale noului sistem electoral recunoscute de autorități

CPR Moldova, împreună cu alte organizații neguvernamentale, a preîntâmpinat despre faptul că introducerea unui sistem electoral mixt va afecta negativ democrația, pluralismul de opinie și reprezentarea cetățenilor.

(video) CPR Moldova: Efectele negative ale noului sistem electoral recunoscute de autorități
(Foto: captură video)

Deși aceste efecte negative au fost negate de autorități pe parcursul anului, după schimbarea sistemului electoral, efectele sunt recunoscute ca și realitate de către reprezentanții guvernului.

În cadrul emisiunii „Important", de la TVC 21, Iurie Ciocan, director al Centrul de Implementare a Reformelor, de pe lângă Guvernul Republicii Moldova, s-a referit explicit la patru subiecte despre care am bătut alarma - votul tinerilor, votul diasporei, crearea circumscripțiilor și legitimitatea unei persoane devenită deputat din primul tur (acumulând numărul cel mai mare de voturi față de contracandidații săi, chiar dacă a acumulat mult sub 50%).

Pub

Subiectele care nu au fost abordate, dar care, de asemenea, afectează negativ reprezentativitatea: reprezentarea femeilor, a minorităților, finanțarea netransparentă a partidelor, dezavantajarea partidelor mici (deci a pluralismului de idei).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI