Citește toate știrile la acest subiect

(video/ update/ galerie foto) Peisaj apocaliptic în Chișinău, dar și în întreaga țară. Sute de copaci, doborâți la pământ, drumuri blocate, sate fără lumină

(update 17:00) Situația în Chișinău la ora 16:00: Mai multe străzi au fost închise, iar peste 520 de copaci au fost rupți.

(Update 14:10) Situația în țară potrivit celor de la DSE, rămâneau deconectate 235 de localități din 17 raioane. În rezultatul căderii precipitaţiilor sub formă de zăpadă şi lapoviţă, SA „Drumuri” a demarat lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice din centrul republicii, și anume în raioanele Hînceşti, Orhei, Rezina, Ialoveni, Criuleni, Anenii-Noi, Străşeni, Nisporeni şi Călăraşi. 

(video/ update/ galerie foto) Peisaj apocaliptic în Chișinău, dar și în întreaga țară. Sute de copaci, doborâți la pământ, drumuri blocate, sate fără lumină
(Foto: UNIMEDIA / facebook)

(Update 14:00) Situația în Chișinău la ora 14:00: Mai multe străzi au fost închise, iar peste 500 de copaci au fost rupți.

Pub

În jurul orei 14:00 și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost surprins în centrul Chișinăului, în parcul din Scuarul Catedralei, stângând crengi.

(Update 11:50) Un copac a căzut pe o bancă în scuarul Catedralei din capitală. Din imaginea postată pe facebook, se pare că arborele a avariat banca.

(Foto: Aurelia Mălai)

(Update 11:30) Situația din țară până la ora 11:00. Astfel, 86 de automobile, deteriorate de copacii căzuți, iar 140 de localități au rămas fără energie electrică

(Update 11:20) Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a dispus Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale şi Ministerului Agriculturiiși Industriei Alimentare să efectueze o evaluare urgentă a pagubelor provocate de ninsorile din ultimele 24 de ore şi să propună un plan concret de măsuri pentru remedierea situaţiei de criză şi sprijinirea agricultorilor. Planul respectiv urmează să fie discutat, mâine, 21 aprilie, într-o şedinţă specială la Guvern.

(Update 10:40) Mașinile a doi membri ai Curții de Conturi au fost distruse în această dimineață de un copac doborât la pământ. 

Potrivit surselor UNIMEDIA, automobilele aparțin membrilor Curtii de Conturi Marina Covali și Petru Rotaru. 

(Update 10:35) Potrivit celor de la DSE, până la ora 8:00, în țară erau înregistrate ca și deconectate parțial de la energia electrică - 79 localități din 10 raioane, dintre care, raionul Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, dar și orașe din UTA Găgăuzia, drept consecințe ale vremii nefavorabile. Mai multe detalii aici.

(Update 10:30) Câteva gherete cu flori de pe strada Bănulescu Bodoni au fost distruse de un arbore doborât la pământ de zăpadă

(Update 10:00) Peisaj apocaliptic în Chișinău. Sute de copaci au fost rupți și doborâți la pământ din cauza zăpezii grele care continuă să cadă și la această oră.

Zeci de mașini au rămas blocate sub crengile rupte ale copacilor, fire de electricitate au fost rupte, iar troleibuzele au rămas blocate fără curent electric.

Nici microbuzele nu prea circulă, iar oamenii au fost nevoiți să meargă pe jos până la serviciu.

UNIMEDIA menționează că Serviciul Meteorologic de Stat a emis pentru perioada 18-24 aprilie, curent, Codul galben de condiţii meteorologice dificile, manifestate prin precipitaţii puternice sub formă de ploi şi lapoviţă (15-30 l/m2, izolat 35-45 l/m2), însoţite de vânt nord-estic cu intensificări de până la 17-22 m/s. Cele mai intense precipaţii se prevăd pentru zilele de 20 şi 21 aprilie.

În dimineaţa zilei de astăzi precipitațiile au acoperit practic întreg teritoriul ţării, afectând buna funcţionare a reţelelor electrice, ceea ce a generat o serie de deconectări avariate cauzate de numeroase rupturi de conductori.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub