ora: 14:05, 16 sep 2012 22749
Autor: Cristina Aramă

(video, foto) LIVE TEXT: „Stataliștii” încearcă să zădărnicească Marșul Unirii


Video se incarcă ...
(video, foto) LIVE TEXT: „Stataliștii” încearcă să zădărnicească Marșul Unirii
Foto: UNIMEDIA

(UPDATE 16:58) Poliția a oprit două tentative de a bloca drumul în fața manifestanților. La 15:45, forțele de ordine au reușit să izoleze un grup de tineri care încercau să blocheze intersecția str. Alecsandri cu str. Anton Crihan. În același timp pe itinerarul marșului a fost identificat un alt grup de persoane care intenționau să blocheze drumul. Șase persoane care s-au declarat simpatizanți ai formațiunii „Patrioții Moldovei”, au fost reţinute de poliţie.

Conform estimărilor poliției, la aceste evenimente au participat 1000-1200 de persoane în preajma Academiei de Științe a Moldovei și aproximativ 100 de persoane în preajma Arcului de Triumf, transmite UNIMEDIA.

(UPDATE 16:40) Potrivit jurnal.md, în urma percheziţiei, oamenii legii au depistat la doi tineri, care au venit astăzi la „Marşul Unirii”, un cuţit şi un pistol. Informaţia a fost oferită de către viceministrul Afacerilor Interne, Valeriu Ciobanu.

(UPDATE 16:27)
Unioniştii au ajuns la Teatrul Verde. Până a ajunge la destinaţie manifestanții s-au oprit lângă penitenciarul nr 13. Aici aceştia au scandat „Voronin, la pușcărie”. Ulterior, participanţi la Marşul Unirii au mai făcut un popas la cimitirul Armenesc unde au scandat „Cinste eroilor” şi au ţinut un minut de reculegere în memoria soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici.

(UPDATE 16:00)
PublikaTV anunță că în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat oponenţii Marşului Unirii. Aceştia spun că au ieşit în stradă pentru „a apăra statalitatea" Republicii Moldova. Printre cei veniți se numără reprezentanţii Partidului Social Democrat, inclusiv preşedintele formaţiunii, Victor Şelin.

În acelaşi timp, pe strada Anton Crihan din Capitală,  liderul partidului „Patrioţii Moldovei”, Mihai Garbuz şi alţi statalişti au încercat să pătrundă în rândul unioniştilor, dar au fost imediat opriţi de cordonul de poliţie. „Mi-a fost încălcat dreptul de cetăţean al Republicii Moldova, pentru că poliţia nu mi-a permis să ies în faţa unioniştilor. Am venit aici să-mi apăr dreptul meu ca cetăţean. Noi am obţinut ceea ce am vrut, ca ei să se teamă de noi”, a mai adăugat Garbuz.

(UPDATE 15:20)
Marşul Unirii decurge în mod paşnic. Unioniştii sunt supravegheaţi de către forţele de ordine. Participanţii se întreaptă spre parcul „Valea Morilor”.

(UPDATE 14:57)
Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă s-a alăturat celor prezenţi. Acesta a venit pentru a verifica dacă totul decurge în ordine. În context, acesta a menţionat că şi-ar dori mult să participe la Marş, dar în prezent se abţine. Participanţii au scandat lozinci unioniste precum „Unire”, „Basarabia Pământ Românesc” etc.

(UPDATE 14:30)
Sute de poliţişti de lângă AŞM efectuează un control riguros prin buzunare şi genţi cu detectoarele de metal. Înainte de a începe Marşul propriu zis vor urma o serie de discursuri.

La Marşul Unirii, preconizat pentru ziua de astăzi, 16 septembrie, la Chişinău, sunt aşteptate peste zece mii de persoane.

Marşul a demarat la orele 14:00. Organizatorii şi participanţii s-au adunat în faţa Academiei de Ştiinţă cu bannere imense, muzică, fumigene tricolore. Traseul acestora va porni de la Academia de Științe, pe strada Ismail, strada Alexei Mateevici, apoi pe strada Anton Crihan, până la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor”.

Pe reţelele de socializare, participanţii la manifestare anunţă că polițiști au blocat autocarele unioniştilor la Măgdăcești și nu le permit să ajungă la Chișinău.

În acelaşi context, în scuarul AȘM, sunt deja dislocați peste o sută de reprezentanți ai forțelor de ordine, printre care carabinieri, polițiști, dar și ofițeri ai batalionului cu destinație specială „Fulger”. 
Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (38)
  Au blocat autocarele ca pe vremea comunistilor. cacomunistii
  • -9 (39)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Jumatate din manifestanti au fost adusi din Romania! Sunt platiti!!
   • +1 (29)
    Rusii au organizat totul...ei doresc sa ne certe cu Romania! Stimati cetateni! Nu va lasati manipulati de aceste mizerii!
    • -1 (25)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +5 (25)
      unire va fi, esti tu ori nu esti pesimist
      cat despre acet mars unionist - e mai bine ce concentrat fortele altfel. Pavlicnco trebuia sa ficitit deja opinia mea pe net, dar la microfon nu prea am vazut sa se exprime cum tre, poate nu a avut timp sa se gandeasca ce sa zica :)
      • -3 (21)
       nui chestia in pesimism sau optimism, trebuie sa fim realisti si sa privim lururile asa cum sunt...da sunt de acord ca noi cu romania avem acealessi valori, traditii comune, limba si istorie, dar daca nu mai trebuim noi deja la nimeni si trebuie sa constientizam acest fapt, pentru ca numai atunci cind vom incepe sa avem pozitia noastra ferma ca stat fara romania, rusia , numai atunci vom fi priviti de partenerii externi ca un stat matur capabil sa pentru schimbari...trbuie sa recunoastem ca pe noi moldovenii din RM, rominii ne privesc ca pe fratele cel sarac, suntem un fel de sortu II, mie acest fapt numi place...sunt mindru ca m-am nascut in RM si sunt cetatean al acestei tari...
       • +2 (22)
        e asa cum zici dar situatia nu poti so vezi prin prizma care romania dupa 89 cat de cat sa dezvoltat insa noi din contra am degradat. Pe timpul sovietic din contra cei din romania ne priveau ca frate mai mare, deoarece noi traiam mai bine, asta o stiu personal din multiplele discutii cu roamanii, de pe la uzine si fabrici - e considerau ca la noi lucrurile sunt pornite mai bine. Neau adus la sapa delemn incepan cu farmazonii de agrari astazi pcrmisti, psrmsti, psdist, gandonisti sterilizati etc
        Asta se corecteaza, insa tre in masa sa dee in primul rand certificate de nastere romane celor de la sate fara rans si fara bani, si apoi prin unire! PCRM, PSD, vor fugi, sa vezu inca cum
        • -5 (21)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Adica voi acceptati ca Moldova mereu sa fie sub dominatia cuiva,daca a fost sub a rusilor,acum sa fie sub a Romanilor, sunteti niste fricosi,niste ticalosi. Voi nu sunteti patrioti ai acestei tari, voi sunteti inamicii RM!!!
         ati platit 200de romani sa vina in RM pentru a participa la marsurile voastre anti nationale, aveti scopul de a distruge Moldova,de a o alipi Rusiei, fiindca voi prin aceste miscari,vreti sa certati poporul RM cu cel al Romaniei!!
         Ticalosilor!!
         • +2 (18)
          Comentariul a fost șters de redacție.
          • -2 (20)
           Salsa ai dreptate, suntm un stat independent si asa vom fi, ajunge cu atitea manipulari a populatiei, deja sunt obositoare toate chestiile astea, si asa suntem un stat mic,si toate aceste marsuri, actiuni organizate de comunisti, unionisti nu fac altceva decit sa divizeze societatea noastra inka si mai mult,...cit despre mars, am vazut, nu sunt nici macar 5000 oameni, s8unt mai multi politisti decit participanti, si plus la toate calitatea participantilor lasa de dorit, copii de pe bancile scolii si restul asa niste persoane de implutura pe chipurile caruia nu se vede mare entuziasm.
          • +6 (14)
           cumnatu daca esti asa mare adept al unirii, ce faci pe net, iesi si tu la mars, sau tu faci parte din organizatori si monitorizezi situatia...
          • +1 (15)
           Corect Opusdei, au adus oameni pe care i-au platit sa stea in caldura, sa raspunda Pavlicenco si organizatorii pentru tot!!!
           SA NE PROTEJAM TARA!!!!
          • 0 (14)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • 0 (14)
           E clar ca cumRAHAtu e unul din acele slugi ale lui Pavlicenco si Selin, el imbolnaveste minteaoamenilor!!!
          • -1 (15)
           Comentariul a fost șters de redacție.
        • 0 (18)
         vad ca cineva ii place sa raporteze, ii sta adevarul in fata ca diclofosul in gat :D
         • +3 (15)
          Comentariul a fost șters de redacție.
          • 0 (16)
           daca eu is dobitoc tu esti un vierme, asa ca stai la locul tau in ... si nu scoate capu :D
          • 0 (16)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (13)
           Daca tu accepti sa fii un dobitoc,mizerie ce esti, nu inseamna ca eu sunt un vierme! Eu sunt cetatean al acestei tari si am de gind sa-mi apar tara de dobitoace al de tine!!!!
          • 0 (14)
           Nu-ti face griji, nu ma las eu inrait de o jigodie ca tine, dar nu inseamna ca nu voi spune lucrurilor pe nume. Nu vei avea placerea sa ma enervezi!!! Risurilor!
          • -4 (16)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • 0 (14)
           Salsa nu te agita in zadar, nu cobori la nivelul lor. Manifestatiile lor nu vor avea nici un rezultat, asa ca sa iasa si sa urle cit o putea. In schimb, sa fiu in locul autoritatilor,asa inceta sa le fac pulicitate print media, astfel lumea nici nu le-ar acorda atentie.
       • +1 (15)
        sa fi respectat in momentul cand renunti la traditii,istorie,cultura,limba,etc?...sa fim seriosi...sunt tari mai mari ca si moldova si nu pot supravietui de sine statator dar moldova...moldova neutra:)))... ce tara mai este neutra si cand sa tinut cont de neutralitatea acelei tari?...elvetia...moldova este elvetia?....romanii nu te privesc altfel decat esti...poate moldova este mai saraca dar si oltenia este mai saraca,parte din muntenia,etc...si?..romania este mai saraca decat cehia,polonia,etc....si?crezi ca eu am un avantaj daca moldova se va uni cu romania?...nici unul ...dar atunci ma voi simnti mindru..o tara mare este o tara puternica...ca idee sa stii ca atat romania cat si moldova au fost si inca sunt la cheremul marilor puteri ale caror interese nu au coincis cu interesul nostru national.
        • 0 (14)
         Comentariul a fost șters de redacție.
         • 0 (12)
          Comentariul a fost șters de redacție.
         • +4 (6)
          tie ti se pare eficient ca sa platim 101 de puturosi in parlament plus vreo mie in guvern si presedintie tinand cont de faptul ca cei de la Iasi sau Bacau sunt mult mai moldoveni ca putorile astea de pe raul Bac?!
       • -5 (7)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Eu sunt cetatean al RM si ma mindresc cu acest fapt,cei care doresc sa devina cetateni de a 2 miina in ro ...nu le ramine decit sa se duca din tara noastra ....oricum nu fac nimic bun pu ea...iar noi cetateni cu simt de nationalitate ne ramiine sa le dam din miina si sa scapam de acestea care numai paraziteaza pamintul nostru moldovenesc
        • +2 (2)
         Auzi ,,gloriosule''
         Moscalii ne ocupa pamantul si ne inchid scolile, fura mai mult de 100 milioane anual
         Da Romania ne INVATA copiii si ne ajuta cu 100milione.
         Vezi ce ,,glorios'' esti si nici acest adevar nul vezi???
         Cetatean din tufisuri cu tara ocupata si cip cu minciuni rusesti in cap eata cine esti tu.
         • +2 (2)
          Tu in R. Moldova nici de a trea mana nu esti.
          Un berbec din turma lui Voronin care paste de atita cap plecat.
      • -3 (13)
       Aceasta actiune este impotriva statalitatii! Unirea este imposibila! Sunt anumiti indivizi care folosesc aceasta idee pentru a manipula oamenii! Scopul este de a destabiliza societatea! Organizatorii acestor evenimente trebuie inchisi!
       • -4 (12)
        Jumatate din ei sunt platiti iar cealalta jumatate sunt niste copii care habar nu au ce fac!
        • +4 (4)
         Daca sunt copii nu este rau pt.ca viitorul este al lor.Pe de alta parte daca au fost demonstranti din Romania ,atunci majoritatea sun to din partea moldoveana a Romaniei...Asta pt.ce care vor sa faca moldova mare si alte aiureli de acest gen
        • +3 (3)
         intelectualii precum Doga ,habar n-au?hai ca esti de ris!
       • -1 (5)
        Ma bucura foarte mult faptul ca mai sint oameni care gindesc in tara asta...Bravo!!
     • -3 (23)
      Opusdei foarte corect!!! Avem o tara, un imn,o independetna,o suveranitate, un popor. Unica unire de care avem nevoie,e sa ne unim noi, Societatea Republicii Moldova!!!
      Ma adresez tuturor care citesc aceste comentarii si ii rog sa nu cada prada acestor manipulari, Pavlicenco este omul Rusiei, are misiunea de a dezstabiliza situatia din tara noastra, de a ne provoca la iesiri in strada si sa scandam aceasta guvernare. Rusii vor sa intoarca comunistii la guvernare,sa distruga si sa puna la picioarele lor aceasta tara. Iar prostii platiti (Selin si Pavlicenco) vor ride si vor sarbatori in caz ca isi vor atinge scopul!
      SA TINEM PIEPT MISEILOR. AFARA DUSMANII MOLDOVENILOR!!!!!
      • +8 (10)
       Eu vreau UNIRE cu Romania pentru ca sa o ducem mai bine economic, social, moral. Rusia pacaleste si minte pe moldoveni.
   • -2 (16)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +4 (6)
     Wauuuuu...am "atins"...."statalitatea"....:))).
  • -2 (16)
   va rog care puteti si care sunteti acolo blocati fotografiati unde si cine impiedica circulatia in moldova
 • 0 (22)
  10 mii?????jumatate politisti
  • -5 (25)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
   • +3 (3)
    Moscalii boriti la Nistru sint inamicul statului R. Moldova.
    Sintem acelas POPOR ROMAN si traim in doua tari in consecinta pactului criminal Robentrop Molotov.
 • +6 (40)
  OARECUM VOM INVINGE, FITI SIGURI.INAINTE ROMANIA MARE.
 • -13 (37)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Moldova stat suveran...noi nu sintem romini !!!
  Rusine pentru cei ce s-au vindut...un lucru va spun cu certitudine pentru incalcarea legii vor raspunde toti cei care se fac vinovati....
  Traiasca Moldova Mare !!!
  • +2 (24)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (16)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (15)
    Ma refer la ..."Scorpio(onul)".
    • -5 (23)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Tudor,Gymp- voi sunteti dusmanii integritatii Republicii Moldova, voi vreti sa distrugeti aceasta tara, voi vreti sa ne furati independenta si nationalitatea, sa fiti condsmnati pentru asta!!!!!
     Sunteti niste nemernici!!!!
     • +4 (4)
      SALSA : Doar acum ai aflat ca suntem niste "nenmernici" ?...Crede-am ca sti de dimineata de la...Selim-Bei...:))).
   • +2 (2)
    Nu mai loc de "statalistii",...puilor mei...:)))).
  • +2 (2)
   TRAEASCA
   TRAEASCA
   MOLDOVA
   ARDEALUL
   SI TARA ROMANESCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Trecuta prin foc si prin sabie
   Furata tradata mereu
   Esti floare de dor Basarabie
   Esti lacrima neamului meu.
 • +3 (21)
  IMI PARE RAU,CA NU SUNT ALATURI DE ACESTI MINUNATI OAMENI ,VA SUSIN,SUNT ADEPTUL ADERARII LA UE PRIN UNIRE.TRAEASCA ROMANIA MARE!!!!!!
  • -5 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   sau cicacet unionistii
   de zece ori mai putini oameni au strins :)
   • +3 (7)
    Trebuia să vii şi să vezi. Au fost aproape 10.000.
    Trebuie să te întristez: n-ai nici o perspectivă şi te aşteaptă zile grele.....
   • -4 (8)
    Slăvită fii Moldovă, Norod moldovenesc,
    Slăvită fie-ţi slova Şi plaiul stramosesc,
    Pîrjol făceau păgînii, Tatarii şi osmanii,
    Te-au jefuit românii Mai rău ca toţi duşmanii!
    De braţul tău păgînii S-au spulberat cu urlet,
    Dar au rămas românii Şi te-au călcat pe suflet.
    • +4 (4)
     OCUPATIE : Apai chiar ca va "jefuim",dupa cum spui si tu in poezia ta...Dar va jefuim doar de cei mai destepti,pe prosti ii lasam sa scrie poezii ..:))).
    • -4 (4)
     Bravo....Traiasca independenta RM...Cu ce sunt mai buni decit noi...Hai sa demonstram macar pu o singura data in viata noastra ca suntem uniti,destepti,puternici si demni ca suntem cetateni ai RM,eu cred in voi si ma mindresc cu asa oameni ca ,,ocupatie1918''
    • +2 (2)
     ba, scrie o poedzye despre cum au deportat si omorat comunistii 900000 basarabeni pe timpul lui stalin si lasa vaicareala.

     Sunt cetățean activ
 • -5 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  Afara inamicii statului REPUBLICA MOLDOVA, AFARA INAMICII LUI STEFAN CEL MARE!!!
  • +5 (17)
   chiar daca era acum stefan, el era peste prut si nu cu voi super patrioti rusofoni ce sunteti
   • -4 (16)
    Ce faceau romanii in timp ce Stefan lpta cu Turcii? Prostilor!
    • +4 (12)
     nu incerca sati faci imagine de istoric si atotcunoscator, cand nu stii de mircea cel batran and vlap tepes, care apropo este verisorul lui stefan
    • +5 (13)
     se luptau si eu cu turcii si alta parte cu imperiul austro ungar. Marele limbric sper ca acum esti informat de ultimele noutati istorice de acum 600 de ani
    • +1 (3)
     Romani,atunci vizitau fara "pasaport",padruscele lui Stefan...:)))).
  • +3 (5)
   SALSA : Ori te duci si dansezi "salsa",la ....ori i-ati pastilele !
 • -12 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  50 000 de mii sunt
  cel putin
  • -3 (15)
   Sunt cca 1000 la marsul asta al vostru si nu mai multi, nemernicilor,incetati sa spurcati mintea oamenilor!!!!
   • +1 (13)
    azi dimineata ai deschis dexul si ai invatat in cuvant nou? bravo brabo :D
    fiji di isi gandacule
    puti a ras borat :D
 • -10 (12)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (11)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (15)
  SELIN CU BANDA LUI DE PORCI SAU COMPORTAT DREPT CA PORCII,AU INCALCAT LEGEA.BRAVO,UNIONISTILOR!!!!
 • -4 (12)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -4 (4)
   sau cicacet unionistii
   de zece ori mai putini oameni au strins :)
 • +5 (15)
  Apropo de berea lui Selin...sotia mea a lucrat in acel cinematograf de citiva ani...iam spus ei de lcele intimplate la Balti, cind Selin turna la toti bere...ea mia spus ca acea bere e cu termenul expirat, ei mereu au in rezervoare bere expirata si o mai amestecau cu cea buna...)))
  • -2 (16)
   Sa fiti condamnati cu totii, sa va condamne natura pentru ceea ce faceti!!!! Timpul si natura vor avea grija de oi, fiti siguri!!!!!
   • +1 (13)
    multumes de asa condamnari, dar sa stii daca ele sunt gresite doabicei natura intoarce celui ce ni le doreste de 7 ori mai mult ;)
  • -2 (10)
   ha ha ha :D
   dar pisat de magar acolo na turnat cumva? :D
 • -1 (11)
  ¬salsa:
  Natura deja nea condamnat aducind pe acest pamint o javra alde tine...
  • -1 (13)
   Multi dintre cei prezenti cu Pavlicenco nici nu stiu pentru ce au fost adusi acolo, ei au primit bani si hrana si transport din Romani pina in Chisinau, nu este clar inca din care parte a Romaniei au venit, insa intrebati daca stiu despre ce e vorba,multi nu sunosc dar nici nu-i intereseaza. E regretabil ce se intimpla, conducerea Romaniei au spus ca nu sustin aceste actiuni, rezulta ca rusii au organizat toate miscarile. Sarmana Moldova,sarmanul popor!
   • +1 (5)
    eu am presupus ca baba e implicata in treburi necurate
    dar asta deja tre de demonstrat daca e asa
   • +2 (2)
    lasa vrajeala... DDDDDDDDD
    hai ca nu sintem in anii '90...
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (11)
  wey, tre sa me mandrim cu asa paza de corp
 • +5 (15)
  Bravo !!! Unire !!! Unire !!! Unire !!!
 • -3 (17)
  Pavlicenco nu intelege ce e aia actiune antistatala? Ii explic eu.
  Dna Pavlicenco, va amintesc ca Republica Moldova este un stat independent si suveran, este un stat tinar, si-a recapatat independenta in 1991, deci avem istoria noastra, vorbim limba romana si suntem Moldoveni, va amintesc ca dvs si adeptii organizatiei dvs va ocupati cu manifestatii si actiuni anti statale, care pun in pericol integritatea republicii Moldova, asa ca nu vad nici o diferenta dintre socialisti al de Selin-Pelin si domnia voastra! VOI sunteti vinovati pentru ceea ce se intimpla, voi prin actiunile voatre mizere inraiti poporul si il dezbinati! Pavlicenco in tot activisml ei unionist nu a venit niciodata cu vreo propunere sau chiar fapte concrete pentru acest popor, ci doar behaieli si strigate+ batai si provocari.
  • +12 (14)
   Ce tine de Selin,acesta este un escroc, un afacerist murdar care a furat si continuie sa fure acest stat, mi-e greata de acest  individ amintindu-mi cum impartea bere la cetateni de parca am fi prin vreun sat African. Iata cine sunt acesti mari patrioti, cica a organizat manifestatiile pentrua apara integritatea si simbolurile de stat,dar la meeting au venit cu drapelul transnistriei,rusiei si cel al romaniei...
   • +7 (7)
    Foarte corect ulei! Selin sa implicat in politica doar ca sa-si protejeze afacerile pe care lea obtinut prin inselaciune si mita!
  • +3 (3)
   ce are pavlicenco cu Actiunea 2012?
   asta a fost un mars si nu o demonstratie sau miting...
   ce-i cu voi oamenbi buni? ganditi inainte de a scri ceva
 • +7 (13)
  unirea e o sansa pentru populatia Moldovei indiferent de etnie... eu m-am cam saturat sa-i platesc pe beshinoshii din Parlament, Din Guvern, administratie prezidentiala, ministere cu tona... nu se mai satura sa ne saraceasca.... avem un Parlament si Guvern la Bucuresti, il reducem la 300 de parlamentari (si asa prea mult) si gata, Lupu si Misin si Plahotnik cu Diakov si cu toate ministerele sa se duca la pascut....
  • +6 (10)
   • +5 (7)
    incercam sa convingem macar cate 2-3 persoane sa voteze corect, iar ei, la randul lor, alte 2-3, si, prin "roire" FACEM SCHIMBAREA! Doamne ajuta!
 • +4 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (7)
   in europa cu galagine nu te asteapta nimeni
   trebuie tacut si facut ;)
 • +6 (10)
  foarte halucinate explicatii face acest garbujel
 • +6 (10)
  cei cu cutite si pistoale la racoare
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   sau cicacet unionistii
   de zece ori mai putini oameni au strins :)
   • +4 (6)
    au venit cei mai buni... :)))
   • +5 (7)
    esti handicapat si nu poti citi?
    am zis la racoare cu cei care au adus arme, nu ma intereseaza ce au vrus sa faca si de ce parte erau ei, au avut intentii sa incalce ordinea publica, deci sunt niste recedivisti si gata cu ei
 • +4 (8)
  Daca nu era realizata Romania prin unirea Moldovei cu Tara Romaneasca si apoi cu Transilvania eram vulnerabili in fata rusilor.
  Daca Romania si tarile est europene nu aderau la UE si NATO erau vulnerabile in fata rusilor.
  Rep.Moldova este la mana rusilor.Fac ce vor din ea sub pretextul unirii iminente.
  Cu 10% din populatie care doreste acest lucru unirea nu se poate realiza,asa ca nu va mai isterizati,treziti-va si cautati sa integrati statul in UE si NATO.
  Fara istericale trebuie respectati si cei care vor unire si cei care nu vor.
  Problema nr.1 pt. Rep.Moldova este integrarea in UE.Restul sunt povesti.
 • +6 (10)
  UNIRE, UNIRE SI IERA UNIRE. LINGAII DE SELIN SI CEILALTI BOI CARE PUN MINUSURI, LA RIPA PADUCEOSILOR...
  • -8 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Slăvită fii Moldovă, Norod moldovenesc,
   Slăvită fie-ţi slova Şi plaiul stramosesc,
   Pîrjol făceau păgînii, Tatarii şi osmanii,
   Te-au jefuit românii Mai rău ca toţi duşmanii!
   De braţul tău păgînii S-au spulberat cu urlet,
   Dar au rămas românii Şi te-au călcat pe suflet.
   • 0 (0)
    ba, tu esti mai talentat decat lupan ))) ashela si-a scris sat uitat pt ca a invatat sa linga cururi, tu chiar o faci din suflet)))) imbecilism!

    Sunt cetățean activ
 • +9 (9)
  Tu cu cine ai venit sa-ti aperi TARA D-ule GARBUZ..? Cu "BRIGADA"...,ca zici :"Noi am obţinut ceea ce am vrut, ca ei să se teamă de noi”, a mai adăugat Garbuz.
  De cine sa se tema ,de tine..?Sau Tu te crezi Micu sau V.Zelenyi ,ca nici ei nu s-ar fi comportat in halul acesta mai ales V. Zelenyi.
  Asa,ca mai bine ar fi sa mai citesi ISTORIA adevarata a romanilor si sa te comporti civilizat,ca dealtfel pacatul e pe urmele tale.
 • +5 (5)
  "Noi am obţinut ceea ce am vrut, ca ei să se teamă de noi”, a mai adăugat Garbuz.
  ---
  .
  Se zice ca si leul ocoleste calea daca da de un caine turbat !
 • +5 (5)
  caine turbat? porc fara substanta cenusie )))
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  de risul lumii, cita galagie pentru o mie e oameni
  marsurile trebuie interzise, sau sa fie rasplatite pagubile din partea organizatorilor
  sa fie rasplatit politistii, salubrizarea teritoriului, pierdirele transportului etc
  • +4 (4)
   pe viitor asa va fi ;)
   azi te rasplatesti tu, fii barbat pana la urma si fa cinste :D
 • -4 (4)
  și acest ar fi a nou Moldova ?
  la mă pare
  toate foarte vechi
  și deja viză !
  • +4 (6)
   mai explicit
   ce limba europeana cunosti mai bine? eng, fr, de, itl ...?
   • +2 (2)
    asta a tradus prin google...
    asa sint ruso-moldoboi (garbuz, selin)... habar nu au si nu respecta limba noastra si cultura , dar urla ca disperatii...
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Conform estimărilor poliției, la aceste evenimente au participat 1000-1200 de persoane în preajma Academiei de Științe a Moldovei
  :)
  si majoritatea sa oprit prin baruri in drum spre teatrul verde
  cicaciooooosi :)))
  sunt si mai mare anticomunist, dar sa fim sinceri, marsurile comunistilor din zeci de mii de oameni au impresionat
  • +7 (9)
   sami aduci foto din bar ca dovada
   dar sati spun ce stiu eu - esti un comunist distrofic, dar nuti fa griji, din pacate pentru mine sau din fericire pentru tine si in romania si alte tari din lume sunt multi ca tine dar nu indeajuns sa ca prevaleze
   • -6 (8)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +6 (8)
     haide sa inteleg eu despre "preocupatiile" tale.
     Daca sfatul tarii - voteaza unanim si binevol sa se alipeasca de romania tu numesti asta ocupatie.
     Daca rusii trin tratatul din 1812 rup basarabia si o prefac in gubernie - cu cum numesti asta?
    • +5 (7)
     cer scuze pentru ca team numit comunist, uite chiar nu esti nici una nici alta, esti o simpla curvotina
     • -7 (9)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      ce si trebuia de demonstrat, oricine cu alta opinie - "curvotina"
      1
      de fapt ma uit cu ce rivnire torni rahat mai degraba esti un provocator, nu mai cred ca adeptii unirii, si romanii insasi sunt asa de limitati si intratita de agresivi
      • +7 (7)
       esti un chior sau ce? nu vezi ca te provoc?
       prin a te provoca tiam aratat cat de pros esti ca nu stii sa faci diferenta dinte unire si ocupatie
      • 0 (0)
       bai, tu, sfanta marie cu arichi, n-o face pe fecioara, raspunde de cacaletsurile scrise de tine mai sus pana la urma)))

       Sunt cetățean activ
    • +7 (7)
     perioada 1918 nu a fost ocupatie, ci o mare bucurie pentru locuitorii romaniei intregite, inclusiv buneii si unchii mei!
     • +8 (8)
      din pacate el si altii ca dansul nu inteleg asta, is prea prositi si nu as da gres daca in notele lui de scoala va fi doar note de 2,3 si 4
      cine stie daca mai are atestat de 9 clase
     • -7 (7)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      da buneii mei nu au fost tare bucurosi -) si ce facem?
      • +6 (6)
       au fost hoti prosi si lenosi - si au mancat bataita jandarmi, iata explicatia :D
       sovieticii nu iau impuscat cumva?
      • +6 (8)
       intrebam academia de stiinte a Moldovei... ea zice ca suntem romani, suntem acelas popor si ca perioada interbelica a fost una infloritoare neexistand emigratie a bastinasilor!!!
       • -5 (7)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        voi si Legile UE poate schimbati? -)))))))))
        prosti mai sunteti
        autoidentificarea este dreptul de baza a omului
        Conventia privind drepturile omului :)))
        • +6 (6)
         Noi vom cere ca constitutia sa fie corespunzatoare adevarului istoric, da tu, nici numi pasa de tine, poti face ce vrei mai depare
         • -5 (7)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          garbuzari tu esti, prea multe greseli -)
          rusoi :)
          • +4 (6)
           daca mai sunt si eu rus :D
        • +3 (5)
         ce are conventia drepturilor omului cu situatia de fata, nu fi prost... Academia de µStiinte s-a expus, suntem romani, primul domnitor al Romaniei a fost moldovean, unirea din 1959 au cerut-o moldovenii... punct!
         • -4 (6)
          care Academie? hai nu exagera
          • +3 (5)
           nu stiai ca academia de stiine a moldovei s-a expus pe marginea acestei probleme?! chiar ca degeaba mai faci zgomote...
          • -1 (1)
           academie de STIINE cum spui in Moldova nui
           despre identitatea poporului nu te poti expune din punct de vedere teoretic
           tine numai de autoidentificarea persoanei
          • 0 (0)
           academicianul nostru atotstiutor, atotcuprinzator si atotlingator, ce fel de brasoave sustii in *teza doctorului lu mama* despre identitatea *teoretica* si hai ca-ti nascocesc eu acum identitatea, vrei? esti de nationalitate cacalagie si sa incerci sa ma contrazici, doar e dreptul meu de a spune aberatii( tine minte, ca pana in 1945 basarabenii erau scrisi romani, rusii ne-au facut moldoveni si ne-au schimonosit numele, tu iti meriti pe deplin login-ul(

           Sunt cetățean activ
  • +5 (7)
   te razi de noi, esti impotriva noastra!
  • +4 (6)
   mie mii jale de ei, ca am impresia ca sunt folositi
   tu ai grija cu critica, te dau jos din barca in mijlocul bandei lui Selin si alte spurcaciuni
 • +7 (7)
  Cîtă ruşine pentru toţi guvernanţii de peste 20 ani a R. Moldova, foştii membrii a biroului pc rssm, oamenii Moscovei, - Snegur, P. Lucinschii şi Voronin, pentru ca baştinaşii să fie apăraţi pentru a putea să-şi exprime liber opţiunea lor!!!
  • +4 (6)
   pai lucinskii o facut autonomia teritoriala a gagauziei cand se cerea doar culturala, si o mai si schimbat imnul si numele limbii, snegur a scos voluntarii din Benderul deja eliberat... Doamne ajuta-ne!
 • +5 (7)
  Eu a fost la Marşul UNirii.
  Au participat nu mai puţin de 8.000 de persoane. Poate şi mai mult.
  Mişcarea creşte.
  Mi-a plcăcut forma de desfăşurare. Încă suntem puţini pentru a insista la PMAN. Mişcarea trebuie să crească şi să se maturizeze: lipseşte argumentarea simplă dar convingătoare a Unirii, sau este slab expusă. Aici este de lucru.
  Dar la federalizare politicienii nici să se găndească: va veni timpul când vor răspunde pentru trădare de Patrie.
  Mişcarea de Unire trebuie continuată şi lărgită. Când vom fi prea mulţi, politicienii (de obicei majoritatea pigmei profitori) nu ne vor mai putea ignora - doar acesta-i electorar! Am în vedere şi politicienii din România şi UE.
  Unirea este unica nostră cale de salvare. E greu, şi poate să dureze, dar altă cale nu-i! Fiind independenţi nu vedem noi nici UE nici NATO şi..... nici independenţă.
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   so înşeput
   am fost 80 000 si asta numai înşeputu :)))))))))))))))))))))))
   • +4 (6)
    Geaba latri juvină: n-ai nici o perspectivă. Mişcarea creşte.....
    Pregăteştete s-o fuuţi din gară. A crescut o generaţie mult mai dură şi mai hotărîtă. Unirea este inevitabilă. Noi vom avea grijă de asta.
    • +7 (9)
     frate, nu te enevra cu creaturile astea, majoritatea sunt platiti sa stea pe forum ca "formatori de opinie"... Natasa 1973, salsa si asta de mai sus au aceleas argumente si acelas mesaj...
     • -6 (8)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      da da
      pentru voi majoritatea poporului sunt jivine
      • +5 (7)
       fugi fugulita la treuca ca tiam varsat niste laturi proaspete :D
       • -5 (7)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        tu deja ai papat laturile romanasilor?
        copii prosti
        • +5 (7)
         casca ochii si vezi ca ti leam oferit pe toate tie, hai fugi
         • -5 (7)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          mai spune ceva
          asa esti relevant ;) lasa vada lumea :)
          • +4 (4)
           asta va inlocui toate cuvintele:
           http://www.youtube.com/watch?v=R2Lu5Pj_Z9c
          • 0 (0)
           spam, nici de gind sa deschid :)
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Slăvită fii Moldovă, Norod moldovenesc,
  Slăvită fie-ţi slova Şi plaiul stramosesc,
  Pîrjol făceau păgînii, Tatarii şi osmanii,
  Te-au jefuit românii Mai rău ca toţi duşmanii!
  De braţul tău păgînii S-au spulberat cu urlet,
  Dar au rămas românii Şi te-au călcat pe suflet.
  • +5 (9)
   au venit eliberatorii de rusi si vau dus la destelenirea kazacstanului si siberiei
   • -5 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    cel putin nu au ingropat de viu ca romanii
    • +6 (8)
     pai sigur, doar lingaii si turnatorii au ramas la kolhozuri
     si acea vita esti tu
    • +4 (4)
     Cum puii mei,de ai scapat tocmai tu,din groapa cu "rahat",in care te-am bagat noi,romanii ?...:))).
    • +4 (4)
     mai ciudatenie, tu habar nu ai ca in tatar-bunar rusii au ingropat de vii 4000 (patru mii) de cetateni romani din Basarabia.
     este aceiasi situatie ca cotinul...!
     nu te arunca in slavi cu rusii tai. ca sint criminali!!!
  • +5 (7)
   cred ca ai probleme psihice... asta cu ingropatul de viu nu miroase a bine... la ce bun atata minciuna?!
   • -6 (8)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    jurnalistii franceji au documentat cazurile de ingropat de viu in cazul rascoalei de la Tatarbunar
    • +5 (7)
     macar stii cine au fost rasculatii :D
     stai sa ghicesc - esti gagauz
     tfu... si eu pierd timpul
    • +3 (3)
     mai studiaza "desteptu-le"!
     este situatie similara celei din katini !!! doar ca pentru asta inca nu si-au cerut ertare ca in cazul din smolensc.
     • -3 (3)
      da cazul Botosani si Galati?
      sau Transnistria? Katyni 30 000
      romanii au ucis 300 000, pai cine trebuie primul sa ciara scuze?
    • +3 (3)
     si acum daca se vor face sapaturi prin subsolurile blocurilor construite in anii 1920-50 se vor descoperi cadavre ale Romanilor (preoti, profesori, elevi) mutilate de bolsevicii rusi
     • -4 (4)
      Cirtoaca sapa tot acum -))))))))))))))))))))))
      nici un cadavru -)))))))))))))))))))))))))
      ai dat in bara serios -)))))) tot Chisinaul acum e vindut pentru constructii, asa ca - mai nascoceste ceva :))))
      • +4 (4)
       tu mai bine ai tine un minut de reculegere in memoriam decat sa rizi ca prostul
 • -5 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   am sa patentez cred ca sloganul - "unionist = cîcăcios"
   • +4 (4)
    Scrie corect,cacaciosule...:))....(cred ca ai "gavarit",in scris,in...basareabeana..:)))).
  • +5 (7)
   singur ai inteles ce ai scris?
  • +4 (4)
   care voi, cei nici 100 care yo adus Garbuz si Selin sub arca de triumf... nu mai fa atatea fassssuri... :D
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  cum au aparut la momeala romanasii :)))))))))
  chiar prosti sunteti
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  cicaciosii ataca!!!!!!!!!!!!!!!!
  atentie!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +4 (6)
   Scrie taica corect,nu mai scrie in limba ta...Ori esti inca beat,de la berea data de "patrunjelul Istoriei",numiti Patrihotii Maldaviei ?
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  atentie! cicaciosii, sau unionistii - ataca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • -4 (8)
  Slăvită fii Moldovă, Norod moldovenesc,
  Slăvită fie-ţi slova Şi plaiul stramosesc,
  Pîrjol făceau păgînii, Tatarii şi osmanii,
  Te-au jefuit românii Mai rău ca toţi duşmanii!
  De braţul tău păgînii S-au spulberat cu urlet,
  Dar au rămas românii Şi te-au călcat pe suflet.
 • +4 (8)
  Poetule,i-ati in puii mei pastilele...:))).
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   si sat mai este si petrosaniu?
   • +4 (4)
    Pe harta,este parte componenta a U.E.....Dar tu,la ce esti parte "componenta" ?...Aaaaa,am uitat ca ai specificat mai sus,ca faci parte din Statalitatea ...CSI...:))).
    • -5 (5)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Petrosani poate si in Shengen a intrat? -))))))))))))
     cicaciosi -)))
     • +2 (4)
      La anul poate intram...dar tu,de unde ai iesit,de..."mirosi",asa ?..:))).
  • +7 (7)
   stati linistiti, nui mia trageti atenti nici astuia
   Rascolala de la Tatarbunari:
   Bolsevicii din Odesa atatau gagauzii sa faca taraboi in basarabia (ca si acum nu de mult, anii 90)
   Romanii au vazut treaba si iau fugarit pana la mare sa se racoreasca :)
   De aia sunt asa inraiti ei, gagauzii.
   Respectiv, acesta e unul din ei, unul care au fost adusi de imperiul tarit din sudul bulgariei si care nici pana azi nusi gasesc locul in societate
   • +6 (6)
    Bravo !Dar ei,ma refer la "poet",cunosc ceva Istorie ?..S-au sunt toti , "zombati" ?
    • +6 (6)
     cred ca cunosc :D
     doar bataie au mancat buna. De asta si au ciuda pe Romani, necatand ca unirea leau putea da doar beneficii, ma refer la leafa si pensie pentru cei din sate.
     dar la creieri asta nu le ajutat prea mult.
     Defapt poporul acesta a nimanui, fara religie si grai, istori pana la urma nu stie cu au aparut ei. Se presupune ca sunt turci ramasi in dobrogea, dar in asa caz trebuia sa se debaraseze de limba turca, asa ca ipoteze doar, cu alte cuvinte un popor nomad.
     Si printre altele egoisti mari: O Basarabie intreaga sa nu aiba leafa si pensie din cauza catorva necarturari.
     • -4 (4)
      tu despre Basescu spui?
      • +1 (3)
       gata, pleaca, tiam oferit ceva, vezi mai sus
       • -3 (5)
        fituicile de la SEF sau epuezat :))))))))))
        • +5 (5)
         nu mai am treaba cu tine, nu intelegi?
         sau esti bolnav de tot?
         cautati de ale tale... avetu sautirile voastre gagauze, scrie acolo cat incape in tine
         • -3 (3)
          Slăvită fii Moldovă, Norod moldovenesc,
          Slăvită fie-ţi slova Şi plaiul stramosesc,
          Pîrjol făceau păgînii, Tatarii şi osmanii,
          Te-au jefuit românii Mai rău ca toţi duşmanii!
          De braţul tău păgînii S-au spulberat cu urlet,
          Dar au rămas românii Şi te-au călcat pe suflet.
          • +2 (4)
           Esti irecuperabil !
      • +2 (4)
       Acum mi-am dat seama cine esti matale...esti varul lui Ponta,incuscrit cu Antonescu...:))).
   • -2 (4)
    au ingropat de vii peste 500 de oameni, apropo majoritatea nu din rasculati, inclusiv femei si copii
    1
    in Odessa din 1941 sa repetat acelasi luru
    • +4 (4)
     mai "cititule", ti-am mai spus ca este caz similar celui din katini !!!
     sau tu contraziti faptul ca rusii au recunoscut cazul din smolensc?
     in tatar-bunar rusii au facut crima !!!
     cadavlele mutilate sint Preoti, Profesori, elevi din gimnaziile Romanesti din Basarabia.
     • +3 (5)
      in ce priveste organizatorii rascoalei (tradatorii moldoboi de atunci si rusii provocatori), ei au fost arestati si condamnati la munci silnice si doar 3 din ei condamnati pe viata la munca in rest toti cate 15-10-5 ani de munca silnica.
      informeazate inainte de a posta timpenii
      • -3 (5)
       mai citeste si alte surse in afara de romanesti
       • +2 (4)
        spre disperarea ta, citesc stirile si datele istorice in presa engleza, franceza, germana... in cea rusa - nici nu am de gand ca sint doar minciuni!!!
        • -2 (4)
         cicacios roman
         ce frica aveti sa spuneti adevarul
 • +1 (3)
  Octavian Goga - Dorinta - Departe-as vrea de-aici sa vii, În alte lumi senine, În dimineata de Florii Sa ma cunun cu tine. - Sa ne-asezam în sat la noi, S-avem în deal o casa, Sa fiu cel mai cuminte-n sat, Si tu, cea mai frumoasa. - Sa vie si mama la noi, Ca-i necajita tare, Sa aiba tihn-un an ori doi, Ori cât pamânt mai are. - Acolo sa traim în munti De cât trai avem parte, Satenii seara sa-i adun Si sa le spun din carte: - Ca sunt din neam împaratesc, Din tara-ndepartata, Ca tot pamântul rotogol Era a lor odata... - Si ca azi oamenii-nvatati Asteapta sa se nasca Un tânar crai coborâtor Din legea româneasca. - Copiii nostri sa-i înveti Tu: Crezul... Nascatoarea... S-ajung sa-i vad cântând pe toti În strana, sarbatoarea. - Atunce, împacat cu rostul Acestei lumi deserte, Sa mor, sa-mi zica satu-ntreg Un: „Dumnezeu sa-l ierte!” - Iar popii nostru-ntâmplator Vreun oaspe-atunci sa-i vie: „Pe cine-ngropi, parinte, azi?” „Pe-un om de omenie!...”
 • +1 (3)
  Octavian Goga - Dorinta - Departe-as vrea de-aici sa vii, În alte lumi senine, În dimineata de Florii Sa ma cunun cu tine. - Sa ne-asezam în sat la noi, S-avem în deal o casa, Sa fiu cel mai cuminte-n sat, Si tu, cea mai frumoasa. - Sa vie si mama la noi, Ca-i necajita tare, Sa aiba tihn-un an ori doi, Ori cât pamânt mai are. - Acolo sa traim în munti De cât trai avem parte, Satenii seara sa-i adun Si sa le spun din carte: - Ca sunt din neam împaratesc, Din tara-ndepartata, Ca tot pamântul rotogol Era a lor odata... - Si ca azi oamenii-nvatati Asteapta sa se nasca Un tânar crai coborâtor Din legea româneasca. - Copiii nostri sa-i înveti Tu: Crezul... Nascatoarea... S-ajung sa-i vad cântând pe toti În strana, sarbatoarea. - Atunce, împacat cu rostul Acestei lumi deserte, Sa mor, sa-mi zica satu-ntreg Un: „Dumnezeu sa-l ierte!” - Iar popii nostru-ntâmplator Vreun oaspe-atunci sa-i vie: „Pe cine-ngropi, parinte, azi?” „Pe-un om de omenie!...”
 • +1 (3)
  Octavian Goga - Dorinta – Departe-as vrea de-aici sa vii, În alte lumi senine, În dimineata de Florii Sa ma cunun cu tine. - Sa ne-asezam în sat la noi, S-avem în deal o casa, Sa fiu cel mai cuminte-n sat, Si tu, cea mai frumoasa. - Sa vie si mama la noi, Ca-i necajita tare, Sa aiba tihn-un an ori doi, Ori cât pamânt mai are. – Acolo sa traim în munti De cât trai avem parte, Satenii seara sa-i adun Si sa le spun din carte: - Ca sunt din neam împaratesc, Din tara-ndepartata, Ca tot pamântul rotogol Era a lor odata... - Si ca azi oamenii-nvatati Asteapta sa se nasca Un tânar crai coborâtor Din legea româneasca. - Copiii nostri sa-i înveti Tu: Crezul... Nascatoarea... S-ajung sa-i vad cântând pe toti În strana, sarbatoarea. - Atunce, împacat cu rostul Acestei lumi deserte, Sa mor, sa-mi zica satu-ntreg Un: „Dumnezeu sa-l ierte!” - Iar popii nostru-ntâmplator Vreun oaspe-atunci sa-i vie: „Pe cine-ngropi, parinte, azi?” „ Pe-un om de omenie!...”
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  trai cu o istorie mult mai bogata in toate sensuri se gondesc de a parasi RAiul UE, da romanasii se ineaca in rahatul UE si mai fac publicitate -)))
 • -5 (5)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  englejii nu sunt prosti, nu au intrat in Shengen si Euro, -)
  au lasat inainte R O M A N I I
  natia perfecta din Europa :))))))))
  • +5 (5)
   delirezi?! o sa scrii mult timpeniile astea, dupa care treci pe alt cont si, .... iar din nou
  • +5 (5)
   da prost mai esti !!! DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • +5 (5)
   engleji? te rog lasa unimedia si ia o carte in mana, si daca ceva mai citeste stiri externe, ce tara acum nu e criza? +marea britanie nu a intrat in zona euro,deoarece nu au dorit sa schimbe lira sterlina, care este o bancnota cu istorie...
   • +3 (3)
    nu au intrat pentru ca au Commonwelth-ul... si interesele nu coincid cu politica agricola comuna si nici cu cea financiara, in esenta ei nici nu au facut parte din UE...
 • -2 (4)
  voi chiar sunteti zombati
  teoretic Anglia PARCA si este in Shengen :))))))))
  dar controlul la frontiera a ramas acelasi
  se vede ca romanii nu vau facut excursie la Londra :)
  • +2 (4)
   dute mai ciudatenie si fa o plimbare sa-ti oxigenezi macar ce a mai ramas in craniul tau... nimic destept nu ai scris in seara asta.
  • +2 (2)
   Anglia sau Marea Britanie... ;) britanicii au derogari de la aproape toate legile UE, au negociat asa... dar o sa li se puna si lor capac, germanii si francezii s-au cam saturat de asa duplicitate...
   • 0 (0)
    nu mai fac nimic, cit Londra este influienta pe piate financiara nimeni nu o atinge
 • +3 (3)
  Citesc aceste comentarii şi constat, că cei mai aprigi duşmani ai independenţei R.Moldova de URSS din anii 1988-91, astăzi au devenit cei mai aprigi "apărători" ai statalităţii şi independenţei Moldovei.
  De ce???
  Fiindcă fiind independentă R.Moldova este expusă primejdiei reocupării de către Rusia. "Apărătorii" independenţei şi statalităţii Moldovei sunt agenţi plătiţi ai Rusiei - garantat 100%.
  Independenţa (de Rusia, dar nu şi de România) a Moldovei este doar un pas spre revenirea la Patria noastră natală România, la poporul nostru firesc.
  Noi, unioniştii, am făcut independenţa şi statalitatea Moldovei, noi vom face şi Unirea. Trebuie să lucrăm neîncetat. Poporul trebuie să afle, că noi n-avem nici o scăpare decât unindune la Patrie. Trebuie de lămurit oamenilor că toate alte promisiuni şi "perspective" sunt doar minciuni şi alternativa Unirii este GULAGUL ruso-asiatic, deportările, siberia şi gropile cu var.
 • +2 (2)
  Mă uit la prostălanul acesta de Garbuz, care se crede mare figură politică. Ehe-he-he, câţi au fost de-aceştea. Garbuz nu înţelege, că el de fapt este victimă deja, că rolul lui e de fi victimă - aşa a hotărât Moscova. De arâta î-l bază la conflict de forţă ca să fie în final victimă. Rusiei î-i trebuie victime. Şi Garbuz (prostălanul) nu înţelege că dacă unioniştii n-o să-l victimizeze, apoi serviciile secrete ruseşti o vor face-o dând vina pe unionişti. Aceste procedee deja sunt repetate de mii de ori. Iaca, SIS+ul nostru trebuie deja să-l monitorizeze pe Garbuz, să-l păzească de stăpânii lui (kgb-ul rusesc) fiindcă rolul lui e de victimă...
 • +2 (2)
  Azi Fialt la televizor a spus că pentru el sunt tot una ori unioniştii ori "patrioţii" (rusofoni)......
  Aşa-s curvele.
  Filat a uitat că unioniştii sunt şi electori... Noi vom lucra cu oamenii aşa, pe teren, din vorbă în vorbă, şi nu vom obosi să le lămurim cine-i Filat şi cine a dobândit ceia ce avem. Ori Filat poate crede că cineva a vrut intenţionat să creeze un stat pentru a fie el prim-ministru ????
  Dar indiferent de aceştea, de duşmanii infiltraţi printre noi (alde Roşca) mişcarea naţională merge înainte. Aşa-s războaiel - cu trădători, cu spioni, dar trebuie să luptăm în continuare.
  Văd că mulţi din acei care s-au văzut în scaune la putere, azi nu mai vor să vină în stradă cu poporul..... şi-şi permit să le fie "tot una"....
  Nu sukkii....
  • +2 (4)
   Îi amintesc lui Filat şi la alţi "pragmatici", că Unirea din 1918 nimeni n-a anulat-o şi ea este în vigoare.
   • -2 (4)
    chiar mai mult - ea nici nu a intrat in vigoare :)
 • +2 (4)
  Indiferent de ce capcane ne pun duşmanii trebuie să lucrăm pentru Unire.
  Da, Rusia vrea conflict naţional în Moldova.
  Dar asta nu înseamnă că noi să renunţăm la aspiraţiile noaste de dreptate istorică şi salvare din sărăcie şi impas.
  Trebuie să fim foarte atenţi şi să nu ne dăm atraşi în conflicte de forţă.
  Trebuie să luptăm pentru minţile şi convingerile oamenilor. De aceasta se tem duşmanii. Dar politicienii, când vor vedea încotro înclină balanţa vor sări ca puricii de pe un câine pe altul şi vor afirma că ei au fost primii şi cei mai aprigi unionişi.... Aşa a fost mereu. Las să zică. Noi să ne face interesul nostru.
  • -2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (3)
    pe tine ar fi bine sa te inchida intr-o cusca din menajerie, sa te vada lumea pe bani))))

    Sunt cetățean activ
   • 0 (0)
    okikatiede1918, acolo vreai, franta? mergi, uneste-e!
    p.s. clar cu tine, o vreai la buca, asa si spune, nu umbla pe imprejur, lasa sa stie toata lumea ca iti place franta, parisu, cu primar "minoritar". acolo ti se v-a respecta toate drepturile tale, un "mariaj" bun vei avea cu un p..rila! Succese!
 • +1 (1)
  Harbuz (pepene verde e corect), cine in p.m. se teme de tine si rahatii ce te incojoara(ex.? grisunea kovalenko)? La locul de unde cresc piciorele, din p. din fata, te-am vazut pe tine si alde grisunea kovalenko(nacialniku tau pe Chisinau, un ment corupt, de citevai ori dat afara din politie)! Sa fi fost marsul de ieri cu adevarat un mars al unirii, ci nu regizat de KGB-ista pavlicenco si kompania FSB.ru, ca sa creeze dezgust la maldaveni fata de MAREA UNIRE, erai tu "calcat pe coada" (stii cine e cu coada, da? Dracii...), jigodie "patrioata"! Pur si simplu nu vreau oamenii sa joace spectacolul vostru: "unionisti-statalisti", pavlicenco-pepene verde! Telefoneaza bossului, la moscova, zii ca nu mai va merge joaca de-a unionismul-statalismul, pe pavlicenco au descompirat-o(ca si pe rosca)! Trimitei, din partea mea, in p.m. lor! Tu- la fel, tot acolo dute! Aaaa, pe kikicea de kovalenko, mentalanul corupt si alungat din politie, o indreptare si lui! Sa va vad de minuta cum mergeti in p.m.v
  • 0 (0)
   Garbuz e un handicapt mental... Tu nu vezi ca el nu poate lega cateva cuvinte in cruce? L-am vazut pe la TV... Vai de capu lui... nu stie un argument sa aduca... Macar Stepaniuc desi e com imputzit, da cel putin are un anumit IQ ... da harbuzu asta e prost ca noaptea... Norocul lui ca il sustin rusii financiar si ca a facut organizatia asta de debili... Altfel murea de foame...

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA