Victor Șelin: „Săptămâna viitoare va fi ales speakerul"

„Cred că săptămâna viitoare va fi ales speakerul. Nu va fi Lupu, nu va fi Diacov. Candu e prea aproape de Plahotniuc. Vor pune un băiat mai simplu ca să nu facă o concurenţă în PD. Apoi, peste o săptămână va fi prezentat Cabinetul de miniştri". Declarația a fost făcută de preşedinte Partidul Social Democrat, Victor Șelin, în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

Victor Șelin: „Săptămâna viitoare va fi ales speakerul
Victor Șelin (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

Preşedintele Mişcării Forţa Nouă, Valeriu Pleşca, a declarat că foștii colegi de alianță vor reuși să formeze un nou Guvern: „Vor reuşi să formeze un Guvern de calitate proastă. Vor încerca să arunce toate nereuşitele", a spus sursa. 

În aceeași ordine de idei, preşedintele Uniuniii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, este de părere că politicienii vor reuși să se înțeleagă și își vor termina mandatul.

„Cred că vor reuşi şi se vor înţelege. Vor forma toate instituţiile, nu au altă alternativă şi, şchiopătând, o vor duce până la un nou mandat", a precizat politicianul.

O altă invitată a emisiunii, Vitalia Pavlicenco, consideră că în cazul creării unei noi guvernări, Iurie Leancă va reuși să facă ceva doar dacă se „va rupe" de Vlad Filat. „Leancă poate face ceva, dacă se va rupe de Filat. Dacă va fi omul care va îndeplini ordinele lui Filat, nu va ieşi nimic nici din acest Guvern", a specificat preşedinte Partidul Naţional Liberal.

Totodată, Victor Șelin este de părere că mai există pericolului alegerilor anticipate: „PCRM şi PLDM s-au înţeles că vor fi alegeri anticipate. Plata pentru aceasta e că Voronin nu va intra în Uniunea Euroasiatică, iar Filat se va recupera timp de patru ani. Comisiarii europenii nu au fost mulţumiţi de cele făcute aici, pentru că la anul vor fi alegeri şi ei se vor preocupa de campanie", a subliniat politicianul.

Drept replică, Pavlicenco a declarat că până când nu au fost împărțite anumite funcții, nu este clar dacă se va crea un nou Guvern sau vor avea loc alegeri anticipate: „Atât timp cât nu s-a ajuns la partajarea funcţiilor. Nu este clar dacă vor fi alegeri anticipate sau va fi votat un Guvern", precizează sursa.

Pe de altă parte, Valeriu Pleşca consideră că pentru a fi creat un nou Guvern este necesar de a fi aplicată legea în Republica Moldova.

„E necesar să fie aplicată legea în Republica Moldova. Această frică îi va uni ca să formeze un nou Guvern. Calitatea va fi aceeaşi. Sunt aceleaşi influenţe de grup. Nu există AIE, nu există majoritate, aceste negocieri se rezumă la a acoperi riscurile care sunt destul de clare asupra unor foşti lideri de alianţă. Cineva se teme de puşcărie, iar alţii de organele de drept. E nevoie de un Guvern apolitic, care să se pregătească de summitul de la Vilnius", a conchis politicianul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub