ora: 08:54, 24 mai 2013 4334 18 Autor: Ana Sîrbu

Victor Șelin: „Săptămâna viitoare va fi ales speakerul"


Victor Șelin: „Săptămâna viitoare va fi ales speakerul
Victor Șelin
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie

„Cred că săptămâna viitoare va fi ales speakerul. Nu va fi Lupu, nu va fi Diacov. Candu e prea aproape de Plahotniuc. Vor pune un băiat mai simplu ca să nu facă o concurenţă în PD. Apoi, peste o săptămână va fi prezentat Cabinetul de miniştri". Declarația a fost făcută de preşedinte Partidul Social Democrat, Victor Șelin, în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

Preşedintele Mişcării Forţa Nouă, Valeriu Pleşca, a declarat că foștii colegi de alianță vor reuși să formeze un nou Guvern: „Vor reuşi să formeze un Guvern de calitate proastă. Vor încerca să arunce toate nereuşitele", a spus sursa. 

În aceeași ordine de idei, preşedintele Uniuniii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, este de părere că politicienii vor reuși să se înțeleagă și își vor termina mandatul.

„Cred că vor reuşi şi se vor înţelege. Vor forma toate instituţiile, nu au altă alternativă şi, şchiopătând, o vor duce până la un nou mandat", a precizat politicianul.

O altă invitată a emisiunii, Vitalia Pavlicenco, consideră că în cazul creării unei noi guvernări, Iurie Leancă va reuși să facă ceva doar dacă se „va rupe" de Vlad Filat. „Leancă poate face ceva, dacă se va rupe de Filat. Dacă va fi omul care va îndeplini ordinele lui Filat, nu va ieşi nimic nici din acest Guvern", a specificat preşedinte Partidul Naţional Liberal.

Totodată, Victor Șelin este de părere că mai există pericolului alegerilor anticipate: „PCRM şi PLDM s-au înţeles că vor fi alegeri anticipate. Plata pentru aceasta e că Voronin nu va intra în Uniunea Euroasiatică, iar Filat se va recupera timp de patru ani. Comisiarii europenii nu au fost mulţumiţi de cele făcute aici, pentru că la anul vor fi alegeri şi ei se vor preocupa de campanie", a subliniat politicianul.

Drept replică, Pavlicenco a declarat că până când nu au fost împărțite anumite funcții, nu este clar dacă se va crea un nou Guvern sau vor avea loc alegeri anticipate: „Atât timp cât nu s-a ajuns la partajarea funcţiilor. Nu este clar dacă vor fi alegeri anticipate sau va fi votat un Guvern", precizează sursa.

Pe de altă parte, Valeriu Pleşca consideră că pentru a fi creat un nou Guvern este necesar de a fi aplicată legea în Republica Moldova.

„E necesar să fie aplicată legea în Republica Moldova. Această frică îi va uni ca să formeze un nou Guvern. Calitatea va fi aceeaşi. Sunt aceleaşi influenţe de grup. Nu există AIE, nu există majoritate, aceste negocieri se rezumă la a acoperi riscurile care sunt destul de clare asupra unor foşti lideri de alianţă. Cineva se teme de puşcărie, iar alţii de organele de drept. E nevoie de un Guvern apolitic, care să se pregătească de summitul de la Vilnius", a conchis politicianul.

Comentarii (18)
 • +2 (10)
  Iarasi un bandit din PD trebuie sa fie speaker sau ce??
  • 0 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (8)
    Numai nu Candu,ca cam ii prostut omul acesta)))
    • +1 (7)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +2 (6)
      Am dubii ca va fi ales, dar sper sa nu fie un dobitoc ca Lupu! Portvocea lui Plahotniuc!
      • +2 (4)
       Pai da, Candu nu are nimic experienta pentru a conduce Parlamentul! Mai mult ca atit este finul lui Plahotniuc, la ce ne mai putem astepta de la el? Nu vad in PD nicio candidatura demna de aceasta functie!!!
       • +1 (3)
        Iata si Selin, mare analist politic, nu are nici un gram de experienta politica, dar latra de parca ar fi mare analisti politici. Este din categoria persoanelor pe care nu le-am respectat si nu le voi respecta niciodata!
        Chiar daca va fi ales, e un lucru benefic pentru Parlament! Sper sa fie numit si un Guvern, pentru ca doar astfel ne putem continua parcursul european.
        Singurul lucru pe care nu mi-l doresc e ca Presedintele Parlamentului sa nu fie un alt' de Lupu!
    • 0 (2)
     Of...Candu, in ultima perioada de timp, acesta a vorbit mai mult ca toti 3 ani pina acum! Ce mai pot spune de el, este totul clar prin faptul ca e finul lui Plahotniuc!
   • +1 (3)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • -2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (8)
  A iesit minoritarul complotist "Suler-smelin" din rahat, ca sa dea lectii. Ciomp cu pietre si oua clocite pe constiinta si cu dureri in fese de viitorul Natiunii majoritare. Un lucru este cert: Lupu - cu 666 in CV -e zero barat, non-caracer, fara forma si continut. O ingramadeala de principii fara valoare. Las genetic fiind, transfug malformat fiind, a pledat pentru innstaurarea dictaturii groazei. Diacov e un ramolit inept, o nulitate cu muste pe caciula, care nu a catadixit, in calitatea sa de fondator al adunaturii pd-marsave sabotoare, sa rupa pisica. Adica, sa-l arunce peste bord pe satrapul rapace Ulinici. Nici pe traficantul si spoliatorul Guma. Se tem draci, caci "capul plecat sabia nu-l taie". PolPot-niuk si khmerii sai albastri (Candu, Corman s.a. mediocritati balamute) sunt gorgone alese pe spranceana. Mama prostiei PD-Masonice si infractoare e mereu gravida.
  • -3 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (7)
    Esti penibil, fiinta avortoana. Pehlivania sub toate aspectele- regina regnului neobolsevic-PD-Mafiot - ti-a sucit mintile. Sarlatanul Plahoit -erou printre oculte iudeo-masonic - vanator de fatuci, baistruci, adversari, banci, averi straine, deschizator si inchizator de dosarele, precum si impotentii sai executori, pot fi pusi la punct, daca n-ar mai exista minti cretinoide. De ce oare n-a fost trimis la ocna nici de Voronin, nici de Gimpu, nici de Diacov? Or, paharaul matrapazlacariilor e plin ochi.
 • +3 (7)
  Opa, lizojopii in actiune!
  Va fi un nou guvern cum n-ai da, Europa a investit prea mult ca sa lase barca sa se scufunde.
 • +1 (3)
  Dac.Ghimpul nu intra in climax spicher trebuia neaparat sa fie Hadirca ,dar asa PL nu poate sa pretinda la ce-i apartine.Pacat
 • +1 (1)
  Stimate Revenco.Sergiu, deschidene domnule ochii, se vede ca esti mai aproape de Filat si stii mai multe, inpartasestite cu lumea, ce va fi cu RM cel putin pe parcursul la urmatorii 2 ani???
 • +2 (2)
  Şelin ăsta este cel mai oribil politician din câţi îi avem şi cea mai mare prostituată politică care se dă oricui, doar să fie scos în vizorul lumii.
 • 0 (0)
  Precis ca nu o sa mai puna un om strain, tot o sa puna in fotoliul de spiker pe cineva din drujii democratilor. Dupa ce a fost tradatorul Diacov a urmat apoi un alt tradator Lupu si acum ca sa nu strice traditia trebuie sa urmeze un alt tradator.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri