Veste bună pentru moldovenii care dețin cetățenie română. Pensiile și indemnizația de creștere a copilului vor fi majorate

Indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de le RON(=5.500 de lei MLD), față de 1.233 de lei, cât este în prezent, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată ieri de Guvernul României. Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR).

Veste bună pentru moldovenii care dețin cetățenie română. Pensiile și indemnizația de creștere a copilului vor fi majorate
(Foto: JustConsult)

În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 RON, iar indemnizația va avea valoarea a 2,5 ISR.

Potrivit Ordonanței de urgență, începând cu 1 iulie 2018, va crește pensia minimă de la 520 de lei la 640 de lei, precum și punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, adică va fi aproximativ 4.840 de lei MLD, se arată într-un comunicat emis de Guvernul României.

Pub

Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași, anul viitor, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018, măsură pe care guvernul român o are în vedere în perioada imediat următoare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI