Vadim Pistrinciuc, despre rebranding-ul PLDM, dar și ce șanse au la următoarele alegeri

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a vorbit despre situaţia internă din formațiune, cum stă acum PLDM la capitolul „acoperire teritorială”, dacă nu se gândeşte PLDM la un rebranding, ce şanse crede că sunt ca la următoarele alegeri Moldova să aibă un nou sistem electoral, dar și despre alte aspecte importante.

Vadim Pistrinciuc, despre rebranding-ul PLDM, dar și ce șanse au la următoarele alegeri
(Foto: UNIMEDIA)

„Rezistența de care au dat dovadă mulți colegi în ultima perioada, ne face mai puternici. Cei care nu s-au lăsat intimidați, ademeniți pot livra mult în politică. Păcat este totuși că sistemul politic din țară are de suferit atât de mult, votul cetățenilor mai că nu mai înseamnă nimic, un partid care i-a 20% în alegeri astăzi controlează 90% din administrațiile locale – toate astea arată cât de nepolitică a devenit politica în Moldova”, a precizat deputatul.

Întrebat dacă se gândeşte PLDM la un rebranding, la un nou program, acesta a spus: „Se gândește și chiar o va face. Acum sunt pregătite un șir de documente politice. Despre care veți afla la momentul potrivit.”

Pub

Vadim Pistrinciuc a ținut să se refere și la faptul că PLDM a reușit să se mențină, în ciuda atacurilor fără precedent. Cât despre schimbarea sistemului electoral, în forma propusă și în momentul actual este o greșeală magistrală.

„Nu o să mă credeți, o greșeală inclusiv pentru PD și liderii acestuia. Se vor convinge în maxim câteva luni după aplicarea acestui sistem. În primul rând căutarea legitimității pentru actuala guvernare în acest sistem va eșua a doua zi după constituirea acestei majorități. Legitimitatea va fi la pământ. În al doilea rând, unele metode de „activitate politică” folosite de actuala guvernare nu vor fi eficiente tot timpul. Nu în ultimul rând este foarte vorbitoare sinergia dintre PD și PSRM. Acest lucru sperie. Iată de ce nu am încredere, sincer, în acest sistem. De unde și nu pot să mă expun care va fi comportamentul meu în viitor. Sincer, nu știu să fac politică în condițiile de azi, netransparență, deal-uri ascunse. Foarte des îmi vin gândurile că nu mă regăsesc în astfel de „politică”, când influența și „legăturile” depășesc de câteva ori competențele și efortul personal. Așa că voi lua o decizie și o voi comunica la momentul potrivit”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub