Usatîi propune o soluție pentru a opri traseismul politic. Proiectul îl va transmite președintelui

Moldova are nevoie de o nouă Constituție și o putere nouă. Despre aceasta a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul celui de-al V-lea Congres extraordinar, care a avut loc pe 18 martie la Chișinău.

Modificările trebuie să vizeze, de asemenea, Codul Penal. Acestea presupun că judecătorii, procurorii și alți reprezentanți ai structurilor de forță ar putea primi de la 15 ani de închisoare pentru acțiuni de corupție, în speță – luare de mită. Încă un proiect de lege vizează „turismul politic”.

Usatîi propune o soluție pentru a opri traseismul politic. Proiectul îl va transmite președintelui
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Partidul insistă asupra interzicerii migrației politice la nivel legislativ. „Turismul politic a devenit nu numai o afacere profitabilă pentru unii aleși locali și deputați, dar este totodată și asigurarea puterii nelimitate a regimului de la guvernare.

„Partidul Nostru” pledează pentru elaborarea unor proiecte de legi care vor impune aleșii poporului să își respecte obligațiunile. Aceste legi nu ar permite trecerea dintr-un partid în altul și sancționarea celor care o fac”, se spune în Rezoluția Congresului.

Pub

Proiectul de lege în cauză va fi transmis președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru a fi prezentat Parlamentului ca inițiativă legislativă. „În cazul respingerii inițiativei de către majoritatea parlamentară,

„Partidul Nostru” își rezervă dreptul de a iniția un referendum pentru a aproba o lege care să interzică transferul de la un partid la altul după ce au avut loc alegeri”, previne formațiunea aflată în opoziție, în Rezoluția sa.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub