ora: 17:21, 19 mar 2017 7788

Usatîi propune o soluție pentru a opri traseismul politic. Proiectul îl va transmite președintelui


Usatîi propune o soluție pentru a opri traseismul politic. Proiectul îl va transmite președintelui
Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

Moldova are nevoie de o nouă Constituție și o putere nouă. Despre aceasta a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul celui de-al V-lea Congres extraordinar, care a avut loc pe 18 martie la Chișinău.

Modificările trebuie să vizeze, de asemenea, Codul Penal. Acestea presupun că judecătorii, procurorii și alți reprezentanți ai structurilor de forță ar putea primi de la 15 ani de închisoare pentru acțiuni de corupție, în speță – luare de mită. Încă un proiect de lege vizează „turismul politic”.

Partidul insistă asupra interzicerii migrației politice la nivel legislativ. „Turismul politic a devenit nu numai o afacere profitabilă pentru unii aleși locali și deputați, dar este totodată și asigurarea puterii nelimitate a regimului de la guvernare.

„Partidul Nostru” pledează pentru elaborarea unor proiecte de legi care vor impune aleșii poporului să își respecte obligațiunile. Aceste legi nu ar permite trecerea dintr-un partid în altul și sancționarea celor care o fac”, se spune în Rezoluția Congresului.

Proiectul de lege în cauză va fi transmis președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru a fi prezentat Parlamentului ca inițiativă legislativă. „În cazul respingerii inițiativei de către majoritatea parlamentară,

„Partidul Nostru” își rezervă dreptul de a iniția un referendum pentru a aproba o lege care să interzică transferul de la un partid la altul după ce au avut loc alegeri”, previne formațiunea aflată în opoziție, în Rezoluția sa.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Renato, daca te inhami cu Dodon, o sa pierzi! Dodon primul te va trada. Vezi cum te ajuta sa revii in Moldova?
 • +2 (2)
  Renati esti un rasfatat a lui Dodon. Acuma ori niciodata!
 • +2 (4)
  usatîi să-și bage într--un loc ideile sale propuse de jîric
 • +2 (2)
  da si solutia asta ia spuso jirik
 • +1 (1)
  Proiectul a trecut expertiza la Jirinovski si Putin?

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  toate risurile satului cu idei de modificare a constitutiei.Renato! Auuuu.Cind icepi sa=ti modifici prostologia clasica? sau cind te intorci la Balti,ca doamnele,nascute pe timpul lu Ilici te asteapta si nu mai au orgazsm de cind esti in pribegie.Sau ai schimbat doamnele baltene pe Anusca ce-a Ursache? Hai,mai vina seara pe la noi,Renatooo!Dragaaaa.
 • 0 (0)
  toti cauta spete sa ne inhame,toata lume se bate pentru succese economice,ai nostri fac partide satelite

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA