Usatîi comentează anunțul lui Candu, privind colectarea celor 350 mii de semnături

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, consideră ilegală campania de colectare a semnăturilor întru susținerea implemetării sistemului de vot uninominal.

„Tot democrații le colectează, și nu un grup de inițiativă independent”, afirmă edilul Bălțiului într-o postare pe Facebook. 

Usatîi comentează anunțul lui Candu, privind colectarea celor 350 mii de semnături
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Usatîi mai scrie că la Bălți și Chișinău corturile unde sunt colectate semnăturile sunt înregistrare la administrațiile locale ale PDM.

„Campania este finanțată de Plahotniuc, dar despre asta nu se spune deschis, iar campanie este una politică, iar faptul că sursa de finanțare nu este făcută publică - contravine legii. Lor nu le păsă desigur, cine îi va pedepsi?”, explică primarul de Bălți.

Pub

Liderul Partidului Nostru mai susține că ar trebui să fie atârnat logo-ul PDM-ului pe corturile de colectare a semnăturilor.

„Vin totuși cu propunerea ca pe aceste corturi să fie atârnate logo-ul PDM și portretul lui Plahotniuc  și să obsevăm tempoul în care vor fi colectate ulterior aceste semnături. Apropo, sunt sigur că procentul angajaților întreprinderilor de stat care au semnat în liste este unul impunător”, mai scrie Usatîi.

UNIMEDIA aminește că președintele Legislativului, Andrian Candu, a ieșit într-o conferință de presă și a anunțat că au fost colectate 350.000 de semnături în favoarea votului uninominal.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub