Citește toate știrile la acest subiect

(update) Percheziții la domiciliul ministrului Agriculturii. Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore

(update 15:30) Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore la CNA. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi. Potrivit acesteia, percheziții au fost efectuate și la domiciliul lui Grama.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Grama ar fi primit mită. deocamdată nu se cunoaște despre ce sumă este vorba, cert este că, în schimbul banilor, acesta urma să favorizeze înstrăinarea ilegală a 9,2 hectare din terenurile Colegiului Național de Viticultură și Vinificație.

(update) Percheziții la domiciliul ministrului Agriculturii. Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

(update 14:00) Ministrul Agriculturii Eduard Grama a fost reţinut într-un dosar de corupţie. Acesta a fost escortat la CNA pentru audieri, iar la ora 15.30, procurorul anticorupţie va susţine un briefing pentru presă.

(update 11:18) Eduard Grama a părăsit sediul ministrului Agriculturii, fiind însoțit de ofițerii CNA. Acesta nu a comentat descinderile din această dimineață.

Pub

(ora 9:29) Ofițerii CNA și procurori anticorupție au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și în biroul lui Eduard Grama.

Potrivit ofițerului de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, perchezițiile au loc în dosarul privind tentativa de înstrăinare a celor 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni.

„În acest moment au loc percheziții în sediul Ministerului Agriculturii și în biroul ministrului, în dosarul privind tentativa de înstrăinare a celor 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni. Cu mai multe detalii vom reveni”, a declarat pentru UNIMEDIA Angela Starinschi. 

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul lunii noiembrie, 12 persoane, printre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi în dosarul „tentativei de înstrăinare a peste 30 de ha de teren din com. Stăuceni” care aparţinea instituţiei.

Potrivit declaraţiilor martorilor şi probelor acumulate, funcţionarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 000 de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafaţa de 38.09 ha în 32 de sectoare. Deja împărţit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub