Citește toate știrile la acest subiect

(update/galerie foto) Întreaga țară e în nămeți. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să nu iasă din casă

(update 12:30) Ambasada României la Chișinău informează cetățenii români care doresc să călătorească în și din Republica Moldova că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autoritățile au decretat ”stare excepțională”. De asemenea, în noaptea de 20-21 aprilie 2017, autoritățile din Republica Moldova au instituit ”cod portocaliu” de lapoviță și ninsori abundente pe întreg teritoriul RMD, cu excepția unor raioane din nordul Republicii.

Avertizările sunt valabile până la data de 24 aprilie 2017 și se actualizează permanent.

(update 12:15) Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a zăpezii de pe carosabil, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că la această oră sunt anulate toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a republicii.

(update/galerie foto) Întreaga țară e în nămeți. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să nu iasă din casă
(Foto: facebook.com)

(update 11:20) Potrivit GasNatural Fenosa, în urma numeroaselor rupturi de conductor și a deteriorării izolatoarelor, de asemenea a diferitor deranjamente și avarii din instalații, au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică 560 de localități. 

Pub

(update 11:15) Și Aeroportul Chișinău este paralizat. Toate cursele din această dimineață au fost amânate. Reprezentanții Aeroportului spun că, cel mai probabil, aeronavele vor începe să decoleze abia după ora 12:00.

(foto: Dorina Iurcu)

(update 11:05) Între timp, în nordul țării, la Edineț nici urmă de zăpadă. Cel puțin așa se vede din pozele postate pe rețelele de socializare.

(update 11:00) Potrivit ultimelor informații, 400 de oameni, scoși din nămeți, iar 220 de localități din sudul și centrul țării nu au energie electrică.

(update 10:05) Armata națională va participa la lichidarea consecințelor vremii. Un decret în acest sens a fost semnat de Igor Dodon, care îndeamnă toți cetățenii să se implice la remedierea situației. 

(update 9:53) Premierul solicită președintelui să scoată armata la remidierea situației din țară.

(update 9:45) Situația în Chișinău la ora 9:00. Peste 2000 de copaci au fost probușiți, iar la înlăturarea obstacolelor au fost implicați ofițerii Armatei naționale și carabinierii.

(update 9:33) Mai multe drumuri naționale sunt blocate din cauza nămeților. Lista sectoarelor de drumuri pe care nu se poate circula.

(update 9:18) Comisia pentru situații exceptionale a cerut președintelui Igor Dodon instituirea stării excepționale în țară.

(update 8:45) Prim-ministrul Pavel Filip convoacă astăzi la ora 9:00, şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale.

(update 8:40) Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că dacă va fi necesar, va fi decretată stare de urgență în toată țara.

(update 8:35) Situația în Chișinău la ora 6:00. Edilul capitalei a îndemnat chișinăienii să nu iasă din casă.

(galerie foto) Chișinăul a fost cuprins de nămeți în noaptea trecută.

(ora 8:32) Ninsoarea ține de mai bine de 24 de ore. În mijlocul primăverii, Republica Moldova e în nămeți, mii de copaci au fost doborâți, iar zeci de localități au rămas fără curent electric.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI îndeamnă oamenii să rămână în case și sa nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare.

Mai mult, pericolul vine de la zăpadă care îngreunează copacii și îi poate rupe în orice moment. În aceste condiții salvatorii indemnă cetățenii să-și mențină calmul și sa asculte mesajul autorităților.

UNIMEDIA vă ține la curent cu tot ce se întîmplă în țară. Vedeți și Peisaj apocaliptic în Chișinău, dar și în întreaga țară. Sute de copaci, doborâți la pământ, drumuri blocate, sate fără lumină

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI