ora: 10:55, 25 apr 2017 40306
Autor: Eugen Durbala

(update) Dosarul parcărilor cu plată: Șeful CFM, Iurie Topală, audiat la CNA în dosarul parcărilor cu plată


(update) Dosarul parcărilor cu plată: Șeful CFM, Iurie Topală, audiat la CNA în dosarul parcărilor cu plată
Foto: nihf.md

(update 17:42) Șeful Întreprinderea de Stat „Calea Ferată”, Iurie Topală este audiat la CNA în dosarul parcărilor cu plată.

Potrivit ofițerului de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, Topală are statut de bănuit.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a declarat pentru UNIMEDIA  că toți membrii comisiei de selectare a companiei care trebuia să se ocupe de parcările cu plată vor fi audiați.

Este vorba de șeful adjunct al Direcției generale transport public și căi de comunicare, Vitalie Butucel, consilierii municipali Serghei Zavorotco și Veaceslav Bulat. 

(update 13:56) Un fost consilier municipal a fost reținut în dosarul parcărilor cu plată. Acesta deținea funcția de secretar general al grupului de lucru de achiziții publice pentru selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor.

Este vorba de Ghenadie Ivaşcenco, care a fost ales anterior în calitate de consilier pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova.  

(update 12:10) Şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii a Primăriei Chişinău a fost reţinut acum câteva clipe. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie se află la biroul acestuia unde efectuează percheziţii.

(update 11:51) Informația precum că viceprimarul Nistor Grozavu a fost reținut a fost confirmată și de către primarul capitalei Dorin Chirtoacă. Declarațiile au fost făcute de edil în timp ce ieșea din cabinetul lui Grozavu. 

Potrivit lui Chirtoacă, dosarul penal a fost deschis în septembrie 2015 în legătură cu o licitație care ar fi fost trucată.

Compania care nu a câștigat licitația publică, a dat în judecată Consiliul Municipal Chișinău. Astfel, viceprimarul Grozavu a fost reținut deoarece a făcut parte din grupul de lucru și și-a pus semnătura pe contractul semnat cu firma de parking câștigătoare. 

(update 11:37) Viceprimarul Nistor Grozavu a fost reținut pentru 72 de ore, iar șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi a fost dus la CNA pentru audieri. Informația a fost oferită de către consilierul PSRM Ion Ceban în cadrul ședinței extraordinare de astăzi de la CMC.

În același, CNA nu confirmă reținerea lui Grozavu. Ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție, a declarat pentru UNIMEDIA că în aceste clipe, CNA şi procurorii anticorupție se află în Primăria Chișinău. Se efectuează percheziții la biroul unui viceprimar după ce s-au încheiat acțiunile la domiciliul acestuia. 

(update 10:54) Administratorii a trei companii de parking au fost reținuți pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată.

Perchezițiile continuă. 

(09:05) Percheziții la Primăria Chișinău. Procuratura Anticorupție și ofițerii CNA au descins azi dimineață în mai multe birouri ale funcționarilor publici. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Potrivit informațiilor, perchezițiile au loc în dosarul parcărilor cu plată.

De asemenea, descinderi au avut loc și la domiciliul viceprimarului Nistor Grozavu. 

Contractul dintre Primăria Chișinău și compania EME Parkleitsystem care a câștigat la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală a stârnit controverse în rândurile consilierilor municipal și a societății civile.

Recent a fost lansată și o petiție online pentru exprimarea dezacordului privind proiectul parcărilor cu plată în Chișinău.

UNIMEDIA amintește, Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Potrivit consilierului municipal Ruslan Codreanu, aceasta ar fi atacat CMC-ul pentru că n-ar fi semnat Regulamentul cu privire la parcări.

Activistul civic Victor Chironda a a mers la Viena, la adresa indicată pe site-ul oficial al companiei pentru a vedea cine activează la EME Parkleitsystem, însă a constatat că adresa este una eronată, dat fiind faptul că sediul companiei a fost găsit.

Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (6)
  Pacat ca nu a opus rezistenta si sa fie impuscat.
  Eu nu stiu daca mai este vreu "rau" mai mare de cit el in toata primaria.
 • +3 (5)
  Acest ins Grozavu,mama coruptiei din primaria Chisinau,credea ca toti sunt prosti si nu va fi prins niciodata cu licitatiile si afacerile sale dubioase.De data aceasta insa nu mai scapa basma curata de CNA .
 • +2 (4)
  Sa speram ca macar o parte din satra asta o sa fie bagata la duba.
 • +4 (4)
  Să înțeleg că PD încă n-a strâns destui deputați pentru votul uninominal.
 • +4 (4)
  Anulați autorizația de construcție Str Pietrariei 54. Bloc locativ in cartier rezidențial. Exista sute de semnături împotriva. Beneficiarul Damaschin minte oamenii construiește necalitativ, pe izvoare subterane. Cum a obținut autorizația dacă toti vecinii sunt împotriva!!!!!!!
 • +1 (1)
  Bravo PL,iata Topala o sa ne cumpere si locomotive pentru calea ferata a Moldovei.Acolo va pune mina pe multi banisori !

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA