ora: 19:57, 24 ian 2017 13806

(update) Dodon își propune să organizeze referendum. Plahotniuc: Demersul președintelui nu are nici o șansă de reușită


(update) Dodon își propune să organizeze referendum. Plahotniuc: Demersul președintelui nu are nici o șansă de reușită
Foto: UNIMEDIA

(update 21:05) Liderul Partidului Democrat susține că Dodon se grăbește să-și pună în practică angajamentul de a anula Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și alte angajamente asumate în recenta vizită la Moscova.

Președintele încearcă să forțeze lucrurile în dorința de a prelua controlul asupra Guvernului și Parlamentului, pentru a-și pune în practică aceste angajamente, pe care le calificăm ca fiind împotriva intereselor strategice ale țării și cetățenilor ei.

Demersul președintelui nu are nici o șansă de reușită, condițiile în care pot fi declanșate alegerile anticipate sunt foarte clar prevăzute de Constituția Republicii Moldova, iar încercările lui Igor Dodon de a modifica legea fundamentală a statului în interes propriu sau în interesul PSRM se vor solda cu un eșec categoric”, a scris președintele PD, Vlad Plahotniuc.

(ora 19:57) Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că își propune să organizeze alegeri anticipate. Acesta spune că va iniția un referendum la acest subiect. 

„Cu juriștii din Aparatul prezidențial am identificat deja calea legală pentru a iniția modificarea Constituției pentru a-i da președintelui mai multe împuterniciri. Vom avea un referendum de acordare a împuternicirilor președintelui țării. Eu nu vreau decât să-mi dați un singur drept: să-mi permiteți să dizolv Parlamentul în alte cazuri decât cele prevăzute de Cosntituție”, a declarat Igor Dodon.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei confrințe de presă care are loc în aceste clipe la Președinția Republicii Moldova.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA