Citește toate știrile la acest subiect

Unioniștii vor organiza un marș la Chișinău. 10 000 de persoane vor participa la acțiune

Circa 10 000 de unioniști vor mărșălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională pe străzile Chișinăului, anunță Platforma Civică „Acțiunea 2012”. Totodată, în legătură cu evenimentele de la Bălți din 5 august, organizatorii acțiuni solicită Ministerului Afacerilor Interne să le asigure integritatea fizică și dreptul la liberă exprimare.
Unioniștii vor organiza un marș la Chișinău. 10 000 de persoane vor participa la acțiune
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Sperăm că pe 16 septembrie nu vom mai avea parte de scene în care comuniștii și aliații acestora să instige la ură și violență, să atace cu ouă, pietre și petarde atât participanții la Marș, cât și jurnaliștii ce reflectă evenimentul, punând iarăși sub semnul întrebării democrația și statul de drept din Republica Moldova”, se spune în comunicatul unioniștilor.

Platforma Civică „Acțiunea 2012” a lansat și un apel către forțele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marșului unionist de pe 16 septembrie. „Să ieșim împreună pe străzile Chișinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulți și din ce în ce mai uniți”, se spune în declarația organizatorilor.

UNIMEDIA amintește că marșul desfășurat pe 5 august la Bălți de unioniști a fost zădărnicit de contra-proteste organizate de „partidele stataliste”. Ultimii au aruncat cu ouă, roșii, pietre, sticle, manifestând violență față de unioniști. Forțele de ordine cu greu au făcut faţă dezordinilor, cerând unioniştilor să încheie marşul şi să părăsească oraşul.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub