ora: 14:44, 28 aug 2012 4137

Unioniștii vor organiza un marș la Chișinău. 10 000 de persoane vor participa la acțiune


Unioniștii vor organiza un marș la Chișinău. 10 000 de persoane vor participa la acțiune
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Circa 10 000 de unioniști vor mărșălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională pe străzile Chișinăului, anunță Platforma Civică „Acțiunea 2012”. Totodată, în legătură cu evenimentele de la Bălți din 5 august, organizatorii acțiuni solicită Ministerului Afacerilor Interne să le asigure integritatea fizică și dreptul la liberă exprimare.

„Sperăm că pe 16 septembrie nu vom mai avea parte de scene în care comuniștii și aliații acestora să instige la ură și violență, să atace cu ouă, pietre și petarde atât participanții la Marș, cât și jurnaliștii ce reflectă evenimentul, punând iarăși sub semnul întrebării democrația și statul de drept din Republica Moldova”, se spune în comunicatul unioniștilor.

Platforma Civică „Acțiunea 2012” a lansat și un apel către forțele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marșului unionist de pe 16 septembrie. „Să ieșim împreună pe străzile Chișinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulți și din ce în ce mai uniți”, se spune în declarația organizatorilor.

UNIMEDIA amintește că marșul desfășurat pe 5 august la Bălți de unioniști a fost zădărnicit de contra-proteste organizate de „partidele stataliste”. Ultimii au aruncat cu ouă, roșii, pietre, sticle, manifestând violență față de unioniști. Forțele de ordine cu greu au făcut faţă dezordinilor, cerând unioniştilor să încheie marşul şi să părăsească oraşul.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -13 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  reu solicit c amraziurle astea de la putere sa interzica acest mars....sa deie minim 25 ani puscarie pentru organizatroii acestui mars...in constituita pe care mraziurile din oooAIE asa strigau ca o respecta scrie..>Sunt interzise partide marsuri care incalca statalitatea unui stat suveran si independent....
  • +9 (11)
   Mraziu de tine mai bine ar citi decizia tuturor structurilor juridice ierarhice care au judecat cazul PNL, vaflo...
   • +8 (12)
    Este foarte greu de realizat UNIREA dar nu este IMPOSIBIL. Oricum nu este necesar ca Rusia si rusii sa fie de acord, ci important este ca alte mari puteri ale lumii sa nu se impotriveasca. La urmatorul recensamant voi spune ca vorbesc LIMBA ROMANA.
    • -10 (14)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Romana e limba noastra, dar cu tiganii nu doresc sa fiu intr-o tara. Fiti sinceri cu voi insuti. Pasapoarte primim pentru a putea pleca in Europa, in rest, care unire...
     Unire vor acei care nu stiu cine este romanul adevarat sau care sunt ca si ei minciunosi si rapanosi.
     • +7 (7)
      si tu ,cum esti ?vrei pasaport,,,,depui juramint...dar numesti romanii ,"minciunosi ".si rapanosi si ..a..tigani asa cum te-au invatat rusii incepind cu Puskin ca esti si tu ..locuitor al RM! deci bravo ,adevarat "patsan"!mai mincinos si fara pic de obraz nici ca exista!admirati aici un "moldovean "integru ,un exemplu de etica ,da!cel putin sincer ,recunoaste ca este IPOCRIT!
      • +1 (1)
       Viceprimarul de Bălți, comuneag prokleatîî O. Mahu e tzigan. tovarușul A. Sangheli tot cam așa ceva sau poate ciurkă. Românii sunt tzigani, dragi moldoveni?????
     • +1 (1)
      Viceprimarul de Bălți, comuneag prokleatîî O. Mahu e tzigan. tovarușul A. Sangheli tot cam așa ceva sau poate ciurkă. Românii sunt tzigani, dragi moldoveni?????
  • +5 (11)
   Vrei ca ţara în care trăieşti să fie membră a Uniunii Euroasiatice? Vrei ca limba rusă să fie limbă de stat? Vrei ca minorităţile să nu mai fie nevoite să înveţe limba română? Vrei ca simbolurile comuniste să nu fie interzise? Vrei ca suveranitatea şi independenţa statului în care trăieşti să nu fie puse la îndoială? Du-te în Rusia!
  • +7 (11)
   tu chear esti VAFLA ! derbedeule noi am fost si vom fi ROMANI , numai niste puli tampite de alde tine care le sug pula rusilor pot sa aiba asa mentalitate , BASRABIA E PAMANT ROMANESC ! si asta o spun cher si Rusii , dar tu VAVLA vei ramane pentru noi ! scarbaciune , macar respect pentru strabunei tai nu ai , VAFLAAAAAAAA
   • -6 (10)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    voi unionistii sunteti foarte creativi si dibaci cu limba
    bravo, Eminescu nervos fumeaza in colt

    Sunt cetățean activ
  • -1 (7)
   Хуйло !
 • +8 (12)
  Dle Filat,
  Trebuie de mers la facut dreptate!
  Nu puteti lasa sub nici un motiv nepedepsirea huliganilor! Nu au voie sa-si faca de cap cei din Balti chiar daca sunt rusoi si dusmanii de moarte a romanilor!
  Dreptul la demonstratie civilizata trebuie sa fie respectata din partea oricui, inediferent de nationalitate si religie.
  Daca ii lasati nepedepsiti, situatia va deveni in timp, inflamanta, pentru ca si minoritatea romana, trebuie neaparat sa fie ascultata.
  Nu se poate ca timp de 200 de ani romanii, sa fie mereu terfeliti, batjocoriti, exploatati de rusii ocupanti in tara lor! Ar fi timpul si ei sa arate ca s-au civilizat ... si sa termine cu instinctele animalice de porci mutanti!

  Romani, oriunde ati fi voi, cautati-va dreptatea pentru ca si voi aveti dreptul la viata pe pamintul vostru!....
  • -6 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Dl Filat poarta grija de concetatenii sai, adica moldoveni
   de romani sasi bata capul guvernul Romaniei

   Sunt cetățean activ
   • +8 (10)
    Tare proasta mai esti Natasa ) se vede ca mata cu rus te-a facut )))
    • -6 (10)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     cand citesc in ce hal scrieti mesaje chiar ma bucur ca am alegere cine sa fiu
     sunt moldoveanca, SI PUNCTUM!

     Sunt cetățean activ
     • +5 (7)
      spune-ne si numele de familie sa vedem cat de moldoveanca esti!
     • +2 (6)
      nici nu e la indoeala ? esti proasta ca o baba de zapada )))
     • +3 (5)
      esti o oaie
     • -4 (6)
      cita agresivitate, doamne fereste
      gandeam ca anii 90 nu se vor mai intoarce, dar cine stie....
      mare deosebire dupa mentalitate si metode dintre voi si cei din Balti nu vad
      cand veti fi voi mai multi la numar o sa bateti fara mila in dreapta si stinga

      Sunt cetățean activ
 • +5 (9)
  Vafel, sunt legi si alte legi. legea suprema este constitutia, care este mai presus decat oricare lege. dar este si ceva mai presus decat legea suprema, vointa poporului, daca lucrurile stau alfel atunci halal de democratie...
 • +4 (10)
  Bravo! Unirea Face Puterea!
 • +4 (10)
  Romani am fost, Romani suntem, Romani vom fi mereu!
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Da de unde mai tu esti roman? Limba e romana, fara discutii, dar etnia..., nu sunt convins. Eu sunt moldovean. Stefan cel Mare a fost Domn al Moldovei, iar in Tara Romaneasca era condusa de vasal turcesc...
   • +3 (3)
    HA HA cine a fost vasal turcesc?Vlad Tepes? care l-a pus pe tron pe Stefan cel Mare?CITESTE ISTORIE!
   • 0 (0)
    adica Tara Moldovei nu a fost condusa de vasalii otomani? (ca sa stii ca turcii inca nu se numeau turci pe atunci)
    uite din cauza unor derbedei alde tine si se isca conflicte pe teme istorice, ai citit la viata ta 2 pagini dintr-o carte de istorie si pe alea pe sarite si ai fugite pe repede sa inveti si pe altii ...
    ps. si nu mai pomeniti ipocritilor de Stefan cel Mare ca el personal v-ar fi tras in teapa pe toti asa numitii "statalisti"
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  nu cred ca vor fi atitea oameni dar chiar daca asa,
  e un numar prea mic pentru atit bucluc
  dar de fapt foarte bine ca IARASI un mars
  cu cit mai des cu atit mai multi antiunionisti creati -)))
  la mai des si la mai zgomotos! -)))

  Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  Vrei ca ţara în care trăieşti să fie membră a Uniunii Euroasiatice? Vrei ca limba rusă să fie limbă de stat? Vrei ca minorităţile să nu mai fie nevoite să înveţe limba română? Vrei ca simbolurile comuniste să nu fie interzise? Vrei ca suveranitatea şi independenţa statului în care trăieşti să nu fie puse la îndoială? Pleacă în Rusia!
  • -5 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   voi de ciuda si neputinta aiuriti din mers, citeste atent mesajul tau -))))
   minteosule -))))))))))

   Sunt cetățean activ
   • +7 (11)
    nu degeaba te cheama НАТАША ------- 3 рубля и наша
    • 0 (0)
     se vede ca cine o plateste pentru comentat asa si a procedat )))
 • -3 (7)
  Referendumul din Republica Moldova din 1994 a fost un referendum desfășurat la nivel național în Republica Moldova pentru a stabili dacă țara ar trebui să-și conserve indenpendența și integritatea teritorială. Acesta s-a desfășurat pe 6 martie 1994.
  Numai o singură întrebare complexă a fost adresată, iar cetățenii au putut răspunde cu "Da" sau "Nu". Textul întrebării a fost următorul:
  „ Sunteți pentru ca Republica Moldova să se dezvolte ca un stat independent și unitar, in frontierele recunoscute în ziua proclamării suveranității Moldovei (23.06.1990), să promoveze o politică de neutralitate și să mențină relații economice reciproc avantajoase cu toate țările lumii și să garanteze cetățenilor săi drepturi egale, în conformitate cu normele dreptului internațional?[1] ”
  Rezultatele oficiale ale referendumului au fost, cu o prezență de aproximativ 75%, următoarele: 95,4% dintre moldoveni au votat "Da"
 • -4 (6)
  informatie pentru toti unionostii si cei din spatele lor
 • +1 (3)
  in anglia huliganii lupta pentru dreptate in football ! in moldova pentru culorile tricolorului )))
 • +2 (2)
  da si inca ceva ! leo incurcat cineva rusilor ssi sarbatoreasca steagul rus pe 24 august ??????? de ce pla me va bagati acum ???
 • -1 (3)
  Viceprimarul de Bălți, comuneag prokleatîî O. Mahu e tzigan. tovarușul A. Sangheli tot cam așa ceva sau poate ciurkă. Românii sunt tzigani, dragi moldoveni?????
 • 0 (4)
  Românii nu vor vota cu un candidat la funcția de primar ungur. Dintre un candidat român și ungur, va învinge cel român cu condiția ca alegătorii români să fie majoritari. La Bălți sau in alte orașe cu majoritate moldoveni, desigur învinge unul de altă etnie decât moldovean!!! Românii nu s-au (z)bătut pentru a obține cetățenie maghiară. Moldovenii se bat cu pumnul în piept că: ”eu îs moldovan, na...”, dar se înghesuie la cozi pentru cetățenia română!!! Românii sunt curve, dragi moldoveni????
 • 0 (0)
  Garantat ca unirea va avea loc le place rusilor/gagauzilor/haholilor apropo am uitat de hultuiti de "moldovane" SPRE UNIRE SE MERGE jos bariera!!!! UNIRE fratlor UNIRE.O natiune O patrie Un Dumnezeu.
 • +3 (3)
  Da ce m-am mai saturat de prostii!!! Mai tinerilor, uniti-va si faceti ordine in tarishoara voastra, nu urlati atita aiureli.
  Cereti burse, salarii, locuri de munca, transparenta in administrarea budgetului de Stat etc etc etc etc etc
  Nu aveti pentru ce lupta chiar???? Dupa ce capatati toate astea, uniti-va macar cu China.
  • +2 (2)
   Oamenii rationali vad lucrurile dar turma vrea sa fie minata ..Ca sa cresti ceva mai intii tre sa sadesti..Carti de istorie :)) Cine a scris cartile acestea, si pe banii cui ele au fost introduse in scolile noastre.Asa intrebare si-a pus cineva?? Ca sa manipulezi cu oamenii e destul din bancile scolii sa le viri ideologii in cap..apoi stringi roada care o vedem acuma..Cind invatam la scoala Rosca ne scotea la greva tot cu lozinci frumoase,si cine e Rosca acuma??? O paranoie in masa ...Tara are probleme in toate sferele, ei striga in gura mare rusificare..Voi mai cititi ceva? Daca rusii sint dusmanii vostri mai aflati care e situatia in Rusia. Toate tarile din jurul Rusiei sunt provocate impotriva ei..Nu va pare straniu?? Voi va dati seama ce se va intimpla daca acest stat nu va mai exista pe harta? Voi sinteti atit de limitati ca sa intelegeti ca fara Rusia pe pamint o sa fie dictatura globala..
 • 0 (0)
  Nu sunt cu unionistii si nici cu pcrmishtii sau ceilalti de teapa lor, dar vreau sa le dau un sfat la unionisti: Vreti sa aveti o putere de a strapunge cordoanele ametite ale zombilor prosovietici? Luati-va in rindul vostru baieti zdraveni de la sate, care sa reprezinte forta voastra de putere, si puneti-i in primele rinduri pentru rezistenta si contramanifestantii cu care o sa va ciocniti, de asemeni nu ar strica sa fie acestia, din primele rinduri mai inbracati , ca sa poata rezista paliturilor ... accentuiez:
  NU INSTIG LA VIOLENTE!!! doar la o modalitate de aparare personala a celor ce vor participa la manifestatie.
 • 0 (0)
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ₪₪₪₪₪₪₪₪ ϺOLDOVA E ⱤOMÂNIA ₪₪₪₪₪₪₪₪₪
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  BASAⱤABIE ⱤOϺÂNĂ... HAI SĂ DĂϺ ϺÂNĂ CU ϺÂNĂ!
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ ♥ U N I R E ! ♥ ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ F R A Ț I ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ R O M Â N I ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ www.Romanism.ro ₪₪₪₪₪₪₪₪₪

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA