ora: 14:56, 06 aug 2012 3363 36

Unioniști cer arestarea „stataliștilor”


Unioniști cer arestarea „stataliștilor”
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Mihail Formuzal și Victor Șelin sunt, în egală măsură, responsabili pentru escaladarea violențelor și pentru organizarea contra-manifestațiilor de la Bălți, cărora le-au căzut victime nu doar manifestanții pașnici, dar și reprezentanți ai mass-media”. Declarația aparține reprezentanților Plaformei Civice „Acțiunea 2012”, care a organizat duminică, 5 august, la Bălți Marșul Unirii.

În context, unioniștii cer arestarea și condamnarea politicienilor sus numiți. Potrivit sursei, anume „așa numiții stataliști” au provocat violențele de duminică. „Unii dintre cei enumerați sunt încă nepedepsiți pentru crimele săvârșite asupra tinerilor unioniști în aprilie 2009”, conchid organizatorii marșului.

Precizăm că reprezentanții PCRM au stat deoparte de restul contra-manifestanților și nu au fost observați implicându-se în cadrul violențelor.

UNIMEDIA relevă că ieri, 5 august, la Bălți a avut loc marșul unioniștilor. Paralel, a avut loc manifestații și a „stataliștilor”. La un moment dat, lucrurile au degenerat și au avut loc violențe în masă. În urma acestora, trei persoane au fost duse la spital și zeci de persoane au fost escortate la secțiile de poliție pentru documentare.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (36)
 • -3 (7)
  "Precizăm că reprezentanții PCRM au stat deoparte de restul contra-manifestanților și nu au fost observați implicându-se în cadrul violențelor."
  atunci pentru ce se cere arestarea lor???? la gramada? -)))

  Sunt cetățean activ
  • +1 (5)
   vad ca stii a scri (mai mult aberatii), dar la citit nu prea te pricepi. Uite ca mai atent, inainte de citatul pe care il enunti, este relatat "conchid organizatorii marșului." Deci citatul prezentat de tine apre dupa "conchid", astfel, apartine redactiei Unimedia. Interesant de unde Unimedia a tras asa concluzii??? Printre descreieratii care zberau salbatic "CCCP", "Rasia" si "ubei rumina", oare nu era nici un comunist? De unde asa siguranta, Unimedia?
   • +2 (4)
    Bravo Unimedia !!!!
    Imaginea , foarte expresiva , exprima cultura , educatia si nivelul de inteligenta !!!!!
    • -1 (5)
     hai mai moale, nu toti unionistii sunt in asa hal! -)

     Sunt cetățean activ
     • +2 (4)
      Uite mai atect, ca 'rojele' rusoizilor alcoolici ies deodata 'in evidenta'.
  • -2 (6)
   "unionisti", "stalinisti" , "pcrm" "pl"...toti de fapt sunt facuti din unul si acelasi aluat si au doar un singur scop, divizarea societatii si crearea urii in societatea noastra,,,,oare cind vor intelege oameni ca ei nu nust decit niste pioni care fac doar interesele cuiva aflat la putere care doar profita de sentimentele oamenilor...e timpul sa constientizam deja ca unirea cu romania sau cu rusia nu mai e ceva palpabil, e timpul sa fim stapini la noi acasa si sa facem asa ca cel putin macar copii nostri sa aiba un viitor....asa indivizi ca tkaciuk, selin, dodon, voronin, ghimpu trebie deja de interzis de demult in politica noastra...
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ajunge!!!!!!!!!!
  Nu mai folositi acesti termeni "unionisti", "statalisti", se creaza niste constructe eronate, noi prejudecati care dizbina societatea.
  • -2 (2)
   În opinia lui Vladimir Socor autorităţile ar fi trebuit să interzică marşul unionist de la Bălţi.
   "Un asemenea marş în oraşul predominant rusofon-comunist Bălţi, cu demonstranţi veniţi din afara oraşului, nu este "unionism", ci o aventură premeditată", spune Socor, menţionând că situaţia le convine ambelor părţi dornice să-şi mobilizeze adepţii potenţiali dar încă pasivi.
   "R. Moldova nu trebuie supusă unor teste de acest gen, ea nu-şi poate permite asemenea experimente. R. Moldova, ne-deplin consolidată, posibil chiar ne-deplin stabilizată, nu dispune de latitudinea de a greşi în privinţa relaţiilor inter-etnice. Ciocnirile de la Bălţi, pot avea repercusiuni politice în Găgăuzia şi în unele localităţi din nordul ţării. Evenimentul fiind mediatizat abundent, se crează percepţia generală că în R.Moldova sunt tensiuni etnice. Bălţiul va căpăta un motiv suplimentar să ceară autonomie ca să se apere de unionismul agresiv.

   Sunt cetățean activ
 • -3 (9)
  unionisti, stalinisti, comunisti, liberali....toate aceste grupuri de persoane sunt de fapt ca un flagel care duce la divizarea si mai mare a tarii noastre....cind va ajunge oare si la unii ca sunt folositit de cineva in scopuri politice pentru ca cineva sa-si indeplineasca scopurile...atit asa zishii stalinistii cit si unionisti sunt in fond sunt tot cam din acelasi aluat, se afla la extreme si creeaza ura in rindul populatie....ajunge deja, de 20 de ani sunt un stat independt si nu mai avem nevoie de nimeni....
 • +7 (13)
  Breee...care unionisti si statalisti! Aici e vorba de apararea valorilor democratice! S-a demonstrat care-i treaba "aparatorii Patriei"..acuma e normal sa ceara pedepsirea incitatorilor la ura si bataie!Maine va fi un alt miting despre alte drepturi la exprimare si ce va fi? Iar apar "aparatorii"? Bandele rusesti in frunte cu Selin , Tuleantev, Stepaniuk si Tkaciuk hoatarasc cine demonstreaza si cine nu? Iar Dadon , de dupa tufari, felicita si el!:))
  • -1 (5)
   Da daca maine cine-va va hotori sa faca un mars de unire cu Rusia? Apai ce tre sa ma uit eu la democratia? Nu are loc in Moldova marsuri de unire.. nici cu Romania nici cu Russia sau cu alta tara!
   • 0 (0)
    Dar ce, putine au fost?!
   • +2 (4)
    RUȘII NU AU CE CĂUTA PE ACESTE MELEAGURI DACĂ NU NE RESPECTĂ! SUNT OASPEȚI! SĂ SE COMPORTA CAATARE.. DEȘI AM VĂZUT CU TOȚII CĂ SUNT PORCI MAREA MAJORITATE!
    DAR DE ROMÂNI TACĂ-ȚI GURA CĂ ȘI TU EȘTI UNUL DIN EI (cred), DOAR CĂ PREFERI SĂ TE DAI CU FUNDUL LA GARD ÎN LOC SĂ-ȚI ASUMI ACEST LUCRU, PREFERI SĂ FII UN NIMENI, UN ”neam” INVENTAT DE BOLȘEVICII CARE NE-AU EXECUTAT BUNEII! SCLAVILOR!
   • +2 (2)
    Cati ani ai bre? Vezi ca ai avut un partid la putere timp de 8 ani care la inceput a propus intrarea in Uniunea Rusia-Belarus-Republica Moldova!:))..si a fost partid de guvernamant! De ce n-ati iesit cu pietre..a?:))
 • -3 (11)
  Ce aberatie timpita !!!!
  Unionistii, adica cei ce se pronunta contra Independentei R.Moldova,
  pentru anexarea R.Moldova la un alt stat,
  instigna la dezbinarea poporului R.Moldova,
  la ura contra etniilor , cu care convetuim .....
  au tupeul, obraznicia si nesimtirea, ca sa se adreseze "organelor competente ale R.Moldova", sa fie arestati si pusi sub urmarire penala, cei , ce se pronunta pentru independenta R.Moldova...
  Curve rominofile !!!


  Sunt cetățean activ
  • -1 (3)
   eu ma inchipui ce asi face unionisti in SUA sa faca un mars de unrire cu Britania!
   • -1 (3)
    In SUA oamenii is civilizati, nu ca voi, niste alcoolici retardati - 'sovietskaia shkola'.
  • 0 (0)
   Te rog,nu-i mai pupa in fund pe romanofili ca vor ramine cheliosi.

   Sunt cetățean activ
 • -4 (8)
  Turma sata de provocatori trufasi, obraznici, si inculti, autodenumiti "unionisti", doresc "sanctionarea " poporului R.Moldova, care in majoritate de 90% isi doresc sa aiba o tara LIBERA si INDEPENDENTA !!!
  DE atrasi provocatorii "unionisti" la raspundere penala si de lipsit de dreptul la cetatenia R.Moldova a tradatorilor si vinzatorilor de neam. Apoi, expulzati fortat din tara.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (4)
   Daca iti doresti independenta, de ce nu protestezi impotriva armatei ruse care ocupa ilegal 15 procente din teritoriul Moldovei? Ahh, pentru ca nimeni nu ti-a propus bere pentru asta ) e clar.
   • -3 (3)
    Ma , nulitate, Transnistria nici odata n-a fost a Moldiovei ( ada dovezi contrarii).
    Transnistria a fost daruita Moldovei in 1940..
    Fa carte de istorie, repetentule.

    Sunt cetățean activ
  • +2 (4)
   UNIMEDIA - chiar nu vedeti aceste comentarii care insiga la ura? Nu aveti de gind sa blocati acesti emitator?!
   • -2 (2)
    Te frige fundu, guzgane ???

    Sunt cetățean activ
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Coloana a 5 a Romaniei, adeptii partidelor fasciste si nationaliste, naziste si legionare doresc ocupatia R.Moldova..
  Ei sunt gata la tot. La distrugerea statului, la destramarea statului, la razboi civil, la farimitarea teritoriului R.Moldova de dragul anexarii celei mai mari parti la Romania nationalista...


  Sunt cetățean activ
  • +1 (1)
   sa te.... in gura ca pe muratura,
 • -4 (8)
  Inca un astfel de mars si unionistii vor fi aruncati cu pietre in orice localitate din tara...
  Aceste "marsuri" consolideaza poporul moldovenesc contra ambitiilor pofticioase a Romaniei - de a anexa R.Moldova.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (1)
   asta e chemare la violenta si se pedepseste penal.
 • +3 (5)
  cine seamana vint furtuna culege. se creaza impresia ca totul e trucat dupa un scenariu "dejaviu" de prin anii 92
 • -1 (5)
  Eu sunt unionist, dar nu cred în sinceritatea ăstora. Nu aşa se face unirea.
 • +1 (3)
  Dar Dodon, de ce nu-i in lista? Stepaniuc? Doar ati vazut ce declaratii au facut!
 • -2 (4)
  În opinia lui Vladimir Socor autorităţile ar fi trebuit să interzică marşul unionist de la Bălţi.
  "Un asemenea marş în oraşul predominant rusofon-comunist Bălţi, cu demonstranţi veniţi din afara oraşului, nu este "unionism", ci o aventură premeditată", spune Socor, menţionând că situaţia le convine ambelor părţi dornice să-şi mobilizeze adepţii potenţiali dar încă pasivi.
  "R. Moldova nu trebuie supusă unor teste de acest gen, ea nu-şi poate permite asemenea experimente. R. Moldova, ne-deplin consolidată, posibil chiar ne-deplin stabilizată, nu dispune de latitudinea de a greşi în privinţa relaţiilor inter-etnice. Ciocnirile de la Bălţi, pot avea repercusiuni politice în Găgăuzia şi în unele localităţi din nordul ţării. Evenimentul fiind mediatizat abundent, se crează percepţia generală că în R.Moldova sunt tensiuni etnice. Bălţiul va căpăta un motiv suplimentar să ceară autonomie ca să se apere de unionismul agresiv.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (3)
   faci peste tot copy paste? si nici nu te rusinezi? Ti sa- spus. Nimeni nu-l ia in sema pe socor. sau nu stii sa citesti romaneste?
 • 0 (0)
  Bai da ce m-am mai z...bit de tara asta unde fiecare al treilea a terminat juridica dar nu poate lega doua cuvinte, iar o gloata de oameni cer ceva ce din start e imposibil si sustrag atentia societatii de la probleme grave economice.
  Cind oare, dragi concetateni, o sa va vad in strada cerind ceva real necesar, care va fost promis citiva ani in urma? Burse europene, pensii normale, salarii demne, preturi normale etc etc etc etc etc etc etc
 • 0 (0)
  Ce spune Dorin Chirtoaca si Vova Filat despre violentele provocate de extremistii rusofoni la Balti
  http://wp.me/pbE0z-W3
 • 0 (0)
  Pe cine vreti sa aresteze ???...Pe cativa din Romania,si 4 din RSSM, si 2 din Federatia Rusa ?....Sa fim seriosi.......!
 • 0 (0)
  Si inca ceva ,doar pentru adevaratii cunoscatori !!!....I-a spune-ti voi,din imaginea postata de Unimedia,care personaj,este elev,la o anumita Facultate,din Cluj-Napoca ?...Sa vad daca ghiciti !( in anul 3,de Facultate,si are si...cetatenie !)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA