Unioniști cer arestarea „stataliștilor”

„Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Mihail Formuzal și Victor Șelin sunt, în egală măsură, responsabili pentru escaladarea violențelor și pentru organizarea contra-manifestațiilor de la Bălți, cărora le-au căzut victime nu doar manifestanții pașnici, dar și reprezentanți ai mass-media”. Declarația aparține reprezentanților Plaformei Civice „Acțiunea 2012”, care a organizat duminică, 5 august, la Bălți Marșul Unirii.
Unioniști cer arestarea „stataliștilor”
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În context, unioniștii cer arestarea și condamnarea politicienilor sus numiți. Potrivit sursei, anume „așa numiții stataliști” au provocat violențele de duminică. „Unii dintre cei enumerați sunt încă nepedepsiți pentru crimele săvârșite asupra tinerilor unioniști în aprilie 2009”, conchid organizatorii marșului.

Precizăm că reprezentanții PCRM au stat deoparte de restul contra-manifestanților și nu au fost observați implicându-se în cadrul violențelor.

UNIMEDIA relevă că ieri, 5 august, la Bălți a avut loc marșul unioniștilor. Paralel, a avut loc manifestații și a „stataliștilor”. La un moment dat, lucrurile au degenerat și au avut loc violențe în masă. În urma acestora, trei persoane au fost duse la spital și zeci de persoane au fost escortate la secțiile de poliție pentru documentare.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI