Citește toate știrile la acest subiect

Un Palat al Justiției va fi construit la Chișinău

Judecătoriile din Chișinău ar putea avea un sediu unic până în 2016. Cel puțin asta își propun autoritățile. Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a declarat că toate instanțele din Chișinău au probleme la capitolul sediu.
Un Palat al Justiției va fi construit la Chișinău
Palatul Justiției din Suceava, România (Foto: infopensiuni.ro)

„Cea mai gravă problemă se atestă în mun. Chișinău, în instanțele de fond. La fel, vorbim aici și de condițiile în care se activează. Pentru a rezolva problema ne propunem ca până în 2016 să construim Palatul Justiției, unde se vor regăsi toate judecătoriile de sector și Curtea de Apel Chișinău. Astfel, problemele de infrastructură pentru judecătoriile din Chișinău ar urma să fie rezolvate odată și pentru totdeauna”, a declarat sursa ieri, 18 octombrie. 

Ministrul a mai spus că în 2013 este prevăzut ca statul să aloce 7,5 mln lei pentru proiectarea edificiului, care va fi unul „mare și costisitor”. „Dacă se implementa această soluție cu 10 ani în urmă, atunci clădirea s-ar fi putut construi din banii care s-au cheltuit în ultimii ani pe reparațiile instanțelor din Capitală”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că joi, 18 octombrie, la Chișinău a fost dat publicității „Raportul de evaluare a instanțelor judecătorești din R. Moldova”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub