ora: 08:06, 19 oct 2012 8915
Autor: Dumitru Ciorici

Un Palat al Justiției va fi construit la Chișinău


Un Palat al Justiției va fi construit la Chișinău
Palatul Justiției din Suceava, România
Foto: infopensiuni.ro
Judecătoriile din Chișinău ar putea avea un sediu unic până în 2016. Cel puțin asta își propun autoritățile. Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a declarat că toate instanțele din Chișinău au probleme la capitolul sediu.

„Cea mai gravă problemă se atestă în mun. Chișinău, în instanțele de fond. La fel, vorbim aici și de condițiile în care se activează. Pentru a rezolva problema ne propunem ca până în 2016 să construim Palatul Justiției, unde se vor regăsi toate judecătoriile de sector și Curtea de Apel Chișinău. Astfel, problemele de infrastructură pentru judecătoriile din Chișinău ar urma să fie rezolvate odată și pentru totdeauna”, a declarat sursa ieri, 18 octombrie. 

Ministrul a mai spus că în 2013 este prevăzut ca statul să aloce 7,5 mln lei pentru proiectarea edificiului, care va fi unul „mare și costisitor”. „Dacă se implementa această soluție cu 10 ani în urmă, atunci clădirea s-ar fi putut construi din banii care s-au cheltuit în ultimii ani pe reparațiile instanțelor din Capitală”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că joi, 18 octombrie, la Chișinău a fost dat publicității „Raportul de evaluare a instanțelor judecătorești din R. Moldova”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (5)
  da facetile conditii sa se inteleaga mai bine ce mita sa ea, si salarii datele mai mari..bravo..acum acei bogati vor beneficia de de serviciile judecatorilor, caci numai ei vor avea banii care acum vor cere acestia si bogatii vor face mare "bespridel" in tara.da voi cu asa purtare fata de oamenii simpli o sa ajungeti ca la toti o sa le sara tancul si veti vede cum ati esi cu totii de la putere ca inca asa murdarie si mirsavenie in tara asta no fost nis cu comunistii...rahat dar nu conducere
  • +3 (3)
   Ideea constructiei unui sediu unic pentru toate instantele este foarte buna! Intr-adevar, mult mai costisitor este sa repari si sa mentii mai multe sedii decit sa construiesti o cladire unica! Demult trebuia de realizat acest proiect. Astfel va fi o monitorizare si un control mai strict al judecatorilor! Bravo dl Efrim!
   • +3 (3)
    Tot respectul si sustinerea pentru dl Efrim si aceasta idee! De ex. In SUA la fel in Washington este o cladire unica pentru instantele judecatoresti, iar pentru cei ce nu inteleg in descentralizare si reforma, am sa spun ca asta va duce la eficientizare, productivitate si transparenta!! Asa ca intr-un ceas bun sa fie!
    • +1 (1)
     Reformarea justiţiei rămîne a fi deopotrivă provocarea şi prioritatea de bază a Guvernului. Importanţa efectuării unor schimbări profunde s-a simţit deosebit de acut cînd Guvernul a trebuit să înfrunte o serie de atacuri de tip raider asupra sistemului bancar al ţării, în timpul cărora justiţia a acţionat, de facto, ca un complice al infracţiunii. Imperfecţiunea afectează cetățeanul simplu, reprezintă la moment principala piedică în dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova, influenţînd negativ și procesul politic din ţară şi aşa anevoios şi plin de blocaje.
     • +1 (1)
      S-a reuşit conceptualizarea reformării sectorului justiţiei prin aprobarea practic unanimă a Strategiei de reformă în Parlament. Procesul urmează să fie finalizat în 2016 şi va costa circa 150 milioane de euro. Guvernului Filat îi poate fi atribuit succesul atragerii a circa 50% resurse financiare necesare pentru realizarea reformei. O altă realizare crucială este lichidarea instanţelor specializate care în repetate rînduri au periclitat mai ales economia ţării şi investiţiile străine.
      • +1 (1)
       Totodată, au fost lansate importante transformări în domeniul eficientizării examinării dosarelor în judecată, transparenţei proceselor de judecată, după cum şi reformării instituţiilor expertizei judiciare, constatărilor tehnico-ştiinţifice şi medico-legale, organelor procuraturii, notariatului, para-juriştilor şi administratorilor autorizaţi.
       • +1 (1)
        Activitatea Guvernului în domeniul protecţiei drepturilor omului s-a soldat cu o apreciere pozitivă obţinută la Geneva din partea ţărilor membre ale Comitetului pentru Drepturile Omului cu ocazia prezentării primului raport de evaluare universală a Republicii Moldova în octombrie 2011. Una din cele mai importante realizări este lansarea procesului de construcţie a caselor de arest şi contractarea unei părţi considerabile din resursele financiare necesare pentru finalizarea acestora.
        • +1 (1)
         La această etapă, putem vorbi deja despre începuturi de reformare instituţională şi funcţională in cadrul MAI:poliţia a fost separată de aparatul central al MAI, a fost iniţiată modificarea integrală a sistemului de apreciere a activităţii poliţiei, fiind introduse criterii noi de evaluare, axate pe opinia publică, rezultatele sondajelor sociologice, respectarea de către angajaţi a legalităţii şi drepturilor fundamentale ale omului.
         • +1 (1)
          Se resimte o comunicare calitativ nouă a poliției cu mass-media și cetățeanul de rînd. Are loc un proces continuu de modernizare tehnologică și înnoire a infrastructurii MAI. Conform documentelor de reformă, a fost optimizat numărul personalului MAI fiind reduse posturile dublură, angajații supleanți și contingentul excesiv. Ca urmare s-a atins cifra de angajați conformă bunelor practici UE.
          • +2 (2)
           Si astea-s citeva succese din activitatea lui Efrim, nu mai vorbesc de citi judecatori au fost sanctionat sau demisi, chestii care in trecut nu se intimplau!!!
           Va rog oameni buni nu criticati in van acest ministru si nu speculati activitatea guvernului per general!
           Bravo guvernul Filat!
    • 0 (0)
     O, vin- in parul tau balai
     S-anin cununi de stele
     Starpind pe-acest picior de plai
     Coruptia din ele
     -Tu daca vrei cu crezamint
     Sa te-ndrajesc pe tine
     Sa-mi faci Palat pe-acest pamint
     Sa pot sa iau mai bine...
 • +3 (7)
  Cu tot respectul (pe care nu-l merita), dar dom' ministru nu înțelege sensul noțiunii de descentralizare...citi ari va avea parcarea acestei instante? pentru ce este necesara crearea unei astfel de probleme de infrastructura ??
  (BĂNUIESC CA CINEVA DEJA A ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA EDIFICIULUI...NU ARE CE SA FACĂ CU IMOBILUL => STATUL, DIN BANII CONTRIBUABILILOR, VA ACHITA UN IMOBIL NECALITATIV, LA UN PREȚ EXAGERAT....CA DUPĂ 3-5 ANI SA CONSTATE CA NU A FOST O DECIZIE CORECTA >>> SA VEDEȚI CA ȘI CU OFICIILE STĂRII CIVILE LA FEL SE VA PROCEDA...)
 • 0 (2)
  Da ce n-au sedii?MJ in loc ca sa lupte cu coruptia se ocupa de prostii:un ministru a introdus roba iar altul construeste sediu de parca acum n-au.
 • -1 (1)
  (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  "Un Palat al Justiției va fi construit la Chișinău...
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/un-palat-al-justitiei-va-fi-construit-la-chisinau-53398.html
 • +2 (4)
  În Moldova să vezi, frate,
  Cresc şi cresc numai palaate,
  Zi şi noapte tot se fură,
  Chiar şi pâinea de la gură...
 • 0 (4)
  Palat al coruptiei si cumatrismului. Judecatorii de la diferite instante vor rezolva problemele urcand sau coborand niste scari. Se vor imprieteni si cumatri cu totii si atunci nu ne mai scapa nici Poalelungi de ei.
 • 0 (4)
  Deci, au rezolvat toate probleme tarii, au marit pensiile, au marit salariile, au facut drumurie, au imbunatatit sistemul medical, educational si au crescut nivelul de trai si acum a mai ramas sa construiasca un palat al justitiei. In general propun sa construiasca 2 palate (unul de vara si altul de iarna).
  Bravo!!! uite asta competenta.
 • +1 (5)
  AGRICULTURA MOARTA, ECONOMIA LA PAMINT, NORODUL GEME DE FOAME SI NEDREPTURI - DAR HOTILOR IN MANTIE PALAT IMPARATESC !!! FILAT, PENTRU ASTA TE-AM ALES?
  • 0 (4)
   Cu asa gindire primitiva no sa ajungi departe. Justitia este un instrument foarte important! Daca nu investim in acest domeniu..atunci nu vom reusi nimic!
   • +3 (3)
    ei singuri se investesc nuti fa griji..pursisimplu vor sa mai spele bani, si sa mareasca taxa mitei cu asta dupa care vor trai fiecare in palate de acestea
 • +1 (1)
  Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a declarat că toate instanțele din Chișinău au probleme la capitolul sediu.
  Toate instantele au probleme la capitolul profesionalism si coruptie, nu sediu.
 • +1 (1)
  in R.Moldova avem doar un domeniu de activitate "justitia" care numai a avedar nu miroase, astea-s reforme?
 • 0 (0)
  Dacă acest palat va fi construit în centrul capitalei, atunci nu mai învățăm nimic din experiențele europenilor. În primul rând Dl Chirtoacă ar trebui să propună un sediu undeva pe la periferie, pentru a mai relaxa traficul din Chișinău. Și în genere nemții demult au dispersat și strămutat toate instituțiile de stat pe la periferii pentru a dezvolta și periferiile și pentru a face mai lejeră circulația în majoritatea orașelor mari.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Noua ne-ar trebui mai intai justitie, pe urma palat al justitiei!!!

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA