Un nou studiu distruge tot ceea ce știai până acum despre autism. Ce au descoperit oamenii de știință

Un nou studiu sugerează că genele asociate cu autismul sunt de fapt păstrate prin procesul evoluţiei şi că acestea au ajutat omul în evoluţia sa.

Un nou studiu distruge tot ceea ce știai până acum despre autism. Ce au descoperit oamenii de știință
(Foto: dz-online.ru)

Sunt multe cazuri de oameni de ştiinţă şi artişti care au autism, chiar şi formele mai puţin severe, relatează Big Think, citat de mediafax.ro

Cercetătorii au analizat 5.000 de cazuri de autism şi au analizat genomul fiecărui participant. Aceştia s-au concentrat pe evoluţia genelor, în mod particular pe genele care au fost selectate, rezultând că există mai multe gene prezervate prin evoluţie decât cele păstrate din întâmplare.

Pub

De asemenea, cu ajutorul altor teste, cercetătorii au observat că acestea sunt asociate şi cu conexiunile neuronale şi cu creşterea numărului de neuroni - cu cât o persoană are mai mulţi neuroni, cu atât capacităţile cognitive sunt mai mari.

Joel Gelernter, co-autor al acestui studiu, profesor de psihiatrie, genetică şi neuroştiinţă la Yale precizează că „în timpul evoluţiei aceste gene aveau efecte pozitive asupra funcţiei cognitive şi de aceea au fost selectate, dar cu costul unui risc mare de apariţie a autismului”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub