Un nou punct de divergență între Ghimpu și Filat?

Liderii PLDM și PL s-ar putea angaja într-o nouă dispută. Asta din cauza viziunii lor cu privire la șefia MoldSilva, informează UNIMEDIA.
Un nou punct de divergență între Ghimpu și Filat?
Mihai Ghimpu și Vlad Filat (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

După ce Ion Lupu și-a prezentat demisia la solicitarea lui Mihai Ghimpu, ultimul a anunțat că pentru funcția de director MoldSilva se analizează opțiunea Ion Cebanu, fostul ministru al Tineretului și Sportului, care și-a dat demisia săptămâna trecută. În replică, premierul Vlad Filat a declarat că nu a primit nicio adresare oficială, însă a accentuat că „va accepta în funcțiile de șef al unui domeniu doar profesioniști, care după venirea în funcție să poată face ordine în domeniu”. 

Replica lui Mihai Ghimpu nu s-a lăsat așteptată. „Filat să se lămurească cu ministerele lui, eu cu ale mele. Sunt domeniile care au revenit PL. Este treaba noastră pe cine vom propune în aceste funcții”, a spus Ghimpu săptămâna trecută.

Duminică, PL a decis oficial să-l înainteze pe Ion Cebanu la funcția de șef al agenției MoldSilva, iar pe Octavian Țîcu - la șefia ministerului Tineretului și Sportului.

Ion Cebanu este licențiat în drept, profilul jurisprudență. Înainte de a ajunge ministru, Cebanu a fost consilier în CMC Chișinău, jurist la Direcția Construcții Capitale, jurist la Întreprinderea Mun. Regia Autosalubritate.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub