ora: 11:28, 12 iul 2017 14381
Autor: Redactia UNIMEDIA

Un ministru român acuzat de legături cu un oligarh moldovean, cercetat pentru fapte de corupție! Românul l-a ajutat cu bani


Un ministru român acuzat de legături cu un oligarh moldovean, cercetat pentru fapte de corupție! Românul l-a ajutat cu bani
Foto: stirilekanald.ro

Ministrul pentru Mediul de Afaceri din Guvernul Tudose, Ilan Laufer, tânărul care a ajuns ministru la câţiva ani după ce a pozat la bustul gol pentru o revista glossy, l-a împrumutat „în nume pesonal” pe un anume Alexandru Pincevskii cu suma de 61.000 euro.

Potrivit stirilekanald.ro, informaţia apare în declaraţia de avere a Ministrului pentru IMM-uri. Cu o avere evaluată în 2010 la 100 milioane euro, Pincevschii a fost mult timp considerat al patrulea cel mai bogat moldovean.

Relaţia de prietenie dintre Pincevschii şi Laufer este recunoscută la Chişinău, unde s-a scris că cei doi ar fi făcut afaceri împreună. Ilan Laufer a fost numit, în anul 2012, vice-preşedinte al holdingului „ELITA 5 Group” cu sediul la Chişinău, deţinut de milionarul moldovean Alexandru Pincevschi.

Din anul 2013, Ilan Laufer a ales să muncească în folosul public al românilor. Şi astfel, în perioada 2013-2014, Laufer a ocupat postul de consilier personal al ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism

UNIMEDIA reamintește că pe 25 aprilie, Alexandru Pincevschi a fost reținut de CNA, după care a stat 25 de zile în izolator, iar la 5 mai a fost plasat în arest la domiciliu.

Alexandru Pincevschi este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova, care este şi preşedinte al Asociaţiei Organizaţiilor şi Comunităţilor Evreieşti din Moldova.

În 2010, publicaţia economică ucraineană Delo, citată de mold-street.com, a estimat averea lui Alexandru Pincevschi la circa 100 milioane de dolari, el fiind considerat al patrulea cel mai bogat moldovean după Anatol Stati, Vladimir Plahotniuc şi Nicolae Ciornîi.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +11 (15)
  Ilan Laufer e EVREU nu roman, Evreu cinstit si corect ca Ilah Shor
 • +11 (13)
  Ilan Laufer si Alexandru Pincevskii sunt priteni pentru ca sunt EVREI, evreii muncesc doar in folosul evreilor nu in folosul natiunilor pe care le paraziteaza, evreii nu muncesc pentru moldoveni rusi germani, evreii doar paraziteaza natiunile europene si le storc de bani in folosul clanurilor lor evreiesti. Il mai tineti minte pe Ilah Shor ?
 • -13 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  В отличие от тебя, ленивого потомственного недоумка, евреи работают. Много работают, нет, очень много работают. А ты, потомственый попрошайка, который сидит целыми днями и мечтает, ждет и обсуждает, сколько дает мУЕ, сколько дает США, сколько дает Румыния и ничего не дает Россия. Ваш жизненный девиз это "Ши ни дэ аиста". А евреям никто ничего не дает, они зарабатывают, когда честно, года менее честно, но работают, кто чем может. У них всегда забирали, грабили, но ничё, выжили ;) А вы нет :)
 • +6 (6)
  OLIGARHÍE, oligarhii, s. f. 1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică și economică este deținută de un număr restrâns de persoane. ♦ Grup de persoane care exercită puterea într-o astfel de formă de guvernământ.
  -
  De unde pana unde deja Pincevschi e oligarh? Acelasi lucru gresit in exprimare ca si in cazul "oligarhilor" Topa.

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri