ora: 10:35, 09 apr 2014 7447

Un judecător „raider” își așteaptă sentința. Riscă patru ani de închisoare


Un judecător „raider” își așteaptă sentința. Riscă patru ani de închisoare
Nicolae Nogai
Foto: adevarul.ro

(Update) Pronunţarea sentinţei în cazul magistratului Nogai a fost amânată pentru 25 aprilie.

Judecătorul Curţii de Apel Bender, Nicolae Nogai, care a a legalizat în anul 2011 înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor Moldova-Agroindbank, va compărea astăzi, 9 aprilie, în fața instanței de judecată din raionul Căuşeni pentru a-și afla sentința, relatează UNIMEDIA.

Judecătorul este învinuit în baza art.307 alin.(2) Cod penal – pronunţarea unei hotărîri contrare legii soldată cu urmări grave. 

Potrivit probelor acumulate şi administrate de procurori pe caz, respectivul magistrat a legalizat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale BC „Moldova Agroindbank” SA.

În cadrul susţinerilor verbale, Procuratura Anticorupţie a solicitat condamnarea magistratului la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

La demersul Procurorului General, judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii.

UNIMEDIA precizează că Nicolae Nogai este acuzat că ar fi emis o decizie ilegală prin care a legalizat înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale MAIB, prin intermediul unor firme off-shore. Magistratul a legalizat decizia arbitrajului ad hoc din Sankt – Petersburg prin care au fost preluate mai multe pachete de acţiuni de la MAIB. Drept urmare, 27,5% din acţiunile MAIB, ce aparţineau investitorilor europeni din Olanda şi Slovenia, au fost transferate unei companii off-shore. Între timp, acțiunile au fost restituite celor prejudiciaţi. În cadrul procesului, Nogai pledează nevinovat. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Daca baietelul de la Telenesti a luat 7 ani pentru 200 USD (a propos, cati reali, cati cu suspendare?), asta ar trebui sa-si aduca neamurile si sa-si dezgroape si mortii ca sa adune suficienta lume sa execute pedeapsa.
  |
  Sper. Sa vedem ce sentinta avem.
 • +5 (5)
  In justitia moldovei este achitat acela ,care are mai multi euro pentru mituire.Acel,care este judecat pentru o mita de 200 euro,nu are bani de dat,iar altii,cu mita de milioane,se "inpart"cu cei,care fac Justitia.Cunosc "sistemul"nu din spusele altora.Am Avut si "obraznicia"sa apelez la anticoruptie ,dar..se vehiculau persoane cunoscute si sume pera mari .E mai simple "cu 200 euro"de mimat lupta cu coruptia.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  Nasul
  ADEVAR SPUI, ASTA E..., SHOW MOLDOVENESC.
 • +2 (2)
  Pentru voi ,raiderii,aveti probabil un cod penal aparte de care numai beneficiati
 • +1 (1)
  Daca Nogai ar fi fost sa fie Judecat in SUA, atunci el pleca dupa gratii cel mult pentru 30 de ani de inchisoare, confiscarea averii a lui si a familiei sale.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA