Un incendiu de vegetaţie ameninţă locuinţele de pe insula Kefalonia. Peste 55 de focare sunt active în Grecia

Un incendiu de vegetaţie ameninţă locuinţele dintr-un sat aflat pe insula Kefalonia, dar nu au fost raportate victime, au anunţat joi autorităţile din Grecia, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Un incendiu de vegetaţie ameninţă locuinţele de pe insula Kefalonia. Peste 55 de focare sunt active în Grecia
(Foto: mediafax.ro.)

Potrivit serviciilor de intervenţie, 18 pompieri, nouă autospeciale, zece tancuri cu apă şi mai multe utilaje care împrăştie pământ sunt folosite pentru stingerea incendiului. Mai mulţi pompieri din Grecia continentală au fost trimişi să acorde ajutor, menționează mediafax.ro.

Flăcările au ajuns în grădinile unor case aflate pe insula Kefalonia, dar nu există deocamdată informaţii cu privire la eventuale pagube materiale sau persoane rănite.

Pub

Incendiul a izbucnit miercuri noapte în afara satului Simotata. Autorităţile locale au trimis mai multe autobuze în cazul în care evacuarea localnicilor va fi necesară.

Grecia a solicitat ajutor din partea altor state membre ale Uniunii Europene pentru stingerea incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena şi de pe insulele Zakynthos şi Kefalonia. În prezent, peste 55 de focare de incendii sunt active în Grecia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI