ora: 08:27, 15 iul 2017 4257
Autor: Redactia UNIMEDIA

Un cetăţean britanic care s-a alăturat miliţiilor pro-ruse din Ucraina a fost condamnat la cinci ani de închisoare


Un cetăţean britanic care s-a alăturat miliţiilor pro-ruse din Ucraina a fost condamnat la cinci ani de închisoare
poză simbol
mediafax

Un tribunal din Marea Britanie l-a condamnat,vineri, la cinci ani de închisoare pe un cetăţean britanic care s-a alăturat miliţiilor pro-ruse din estul Ucrainei, informează Daily Mirror, citat de Mediafax.

Benjamin Stimson, în vârstă de 41 de ani, a mers în zona de conflict din estul Ucrainei în anul 2015. Prezenţa sa în zona de conflict a fost atestată prin intermediul unui interviu acordat la faţa locului televiziunii BBC prin intermediul unei fotografii a sa cu un pistol-mitralieră de tip Kalaşnikov, difuzată pe o reţea de socializare.

Avocatul lui Stimson a susţinut în faţa instanţei că acesta nu a participat la nicio luptă în cele patru luni cât a stat în Ucraina şi a recunoscut doar infracţiunea de facilitare a unor acte teroriste comise de alte persoane. Judecătorul a apreciat însă că acuzatul "a ajutat miliţia prin prezenţă şi implicare".

Acesta este primul caz din Marea Britanie în urma căruia un cetăţean britanic este judecat pentru sprijinirea rebelilor din Ucraina. Conflictul declanşat în estul Ucrainei în anul 2014 s-a soldat până în prezent cu peste 10 000 de persoane ucise. Kievul acuza Rusia că susţine militar separatiştii pro-ruşi, în timp ce Moscova neagă orice implicare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA