ora: 11:10, 11 ian 2017 3251

Ultimul discurs prezidenţial. Obama și-a luat adio de la poporul american și a lacrimat când s-a adresat soției


Ultimul discurs prezidenţial. Obama și-a luat adio de la poporul american și a lacrimat când s-a adresat soției
Foto: InformationCells

Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, şi-a luat rămas bun de la poporul american marţi seara, când a susţinut în faţa americanilor ultimul său discurs în calitate de preşedinte al SUA. Obama a vorbit în discursul oficial şi despre familia sa, cu emoţie şi mândrie.

Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a ţinut un discurs de rămas-bun în care a subliniat rezultatele pozitive ale celor două mandate prezidenţiale avute la Casa Albă şi a avertizat împotriva ameninţările iminente la adresa democraţiei, informează CNN News, citat de mediafax.ro.

Discursul lui Obama a avut loc în contextul unui climat politic corosiv, cu puţin timp înainte de investirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte. Preşedintele ales a susţinut în cadrul campaniei sale electorale răsturnarea multora dintre politicile progresive adoptate de Obama.

Discursul lui Barack Obama care a avut loc în Chicago a avut o notă alarmantă. În cadrul acestuia, Obama le-a transmis americanilor că în pofida progreselor care au avut loc în timpul mandatelor sale prezidenţiale, este nevoie în continuare de depunerea a multiple eforturi.

În mijlocul încercărilor Partidului Republican de a îndepărta politicile implementate de Barack Obama, pe parcursul discursului său de adio, acesta a apărat progresele administrative şi a expus idealurile americane, pe care mulţi le consideră a fi în pericol în faţa viitorului Guvern al lui Donald Trump.

Barack Obama a izbucnit în lacrimi atunci când s-a adresat soţiei sale, Michelle, despre care a afirmat în discursul oficial că i-a fost "vreme de 25 de ani, nu numai mama copiilor mei şi soţia mea, dar şi cel mai bun prieten".

"Ţi-ai asumat un rol fără să fii obligată şi l-ai făcut să fie al tău cu graţie, curaj şi umor. Ai transformat Casa Albă într-un loc care aparţine tuturor. O nouă generaţie are, astfel, standarde mai înalte, pentru că te au pe tine drept model. M-ai făcut mândru. Ai făcut această ţară mândră", a adăugat Barack Obama, potrivit People.com.

Potrivit CNN, Obama a declarat că nu şi-a abandonat viziunea în ceea ce priveşte schimbarea progresivă, dar a avertizat că de acum încolo aceasta va veni cu un nou set de limitări.

Vizibil emoţionat, Obama a evocat o preşedinţie care a avut parte atât de succese, cât şi eşecuri.

Admiţând candid că discuţiile politice s-au deteriorat sub supravegherea lui, Obama le-a cerut americanilor să facă un efort spre reconciliere.

"Democraţia nu necesită uniformitate", a spus Obama. "Fondatorii noştri s-au certat şi au făcut compromisuri, şi se aşteaptă de la noi să facem acelaşi lucru. Dar ei ştiau că democraţia cere într-adevăr un sens primar de solidaritate - ideea că trecem peste toate diferenţele noastre exterioare, suntem în asta cu toţii. Cădem şi ne ridicăm împreună".

Utimul discurs integral al celui de-al 44-lea preşedinte al SUA poate fi urmărit integral mai jos:

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Bravo, Obama!
  Totuși nu contează culoarea omului, ci mintea, rațiunea, cultura lui.
  A-și zice ca va rămâne ca un model pentru mulți președinți.
  N.B.
  Pentru tipi ”a le” Dondown și Putler, Obama rămâne acea ”rață șchiopă” cum îl numeau ei. Dar asta le este nivelul lor!
 • 0 (0)
  A ramas circa o saptamana pana cand Obama oficial ar trebui sa plece. Ceva ar trebui sa se intample in aceasta perioada, ca Premiul Nobil pentru Pace sa ramana la carma SUA. Ar fi fost complet ilogic sirul de Ordine executive semnate pe parcurs, plus alte acte abuzive, deja dupa desemnarea ca castigator a lui Trump. Asteptam poate vre-o porcarie pe sol american sau eveniment bursier de proportii, ca Obama sa poata forta sirul de acte, pe care Trump a promis ca le va desfiinta, odata ce va ajunge oficial in functie.
  Daca sa admitem ca Barack pleaca, va fi o usurare pentru multa lume buna din SUA si speranta ca lucrurile pot fi repuse. Personal nu cred ca Trump va prinde, cum pana si Kissinger i-a spus prieteneste sa nu candideze. Iar cu mafia globalista nu e bine sa te pui in poara, ca te pot aranga pana si in stilul lui Kennedy.
  Este interesant ca baietii intind razana pana in ultimul moment,astfel ca intriga se mentine, de nici nu stii ce exact il va mentine pe homosexual in functie

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA