Ultimă oră! Ucraina SUSPENDĂ asocierea cu UE

Guvernul ucrainean a adoptat o decizie de suspendare a procesului de semnare a Acordului de asociere cu UE. Autoritățile de la Kiev au inițiat crearea unei Comisii trilaterale, cu participarea Uniunii Europene și Federației Ruse, transmite UNIMEDIA cu referire la korrespondent.net.

Potrivit documentului emis de Guvernul de la Kiev, Comisia trilaterală se va ocupa de problemele ce țin de „reluarea volumului producției, relațiile economico-comerciale, extinderea comerțului pe plan internațional, continuarea liberalizării pieței, armonizarea cadrului normativ pentru îmbunătățirea activităților comerciale”.

Ultimă oră! Ucraina SUSPENDĂ asocierea cu UE
Decizie la Kiev (Foto: www.giardiniblog.com)

Totodată, Guvernul de la Kiev le-a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Economiei să reia un dialog activ cu Federația Rusă, cu alte țări ale Uniunii Vamale, precum și cu statele membre ale CSI, „pentru a activiza relațiile comerciale și economice cu scopul de a păstra și a consolida eforturile comune în menținerea potențialului economic al statului”.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova este pregătită de negocieri trilaterale legate de posibilitatea semnării Acordului de asociere între Ucraina și UE.

Pub

„El (Ianukovici) a propus demararea unor negocieri trilaterale: Europa, Ucraina și Rusia. Noi suntem pentru”, a declarat Putin.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI