ora: 16:06, 21 noi 2013 28242
Autor: Dumitru Ciorici

Ultimă oră! Ucraina SUSPENDĂ asocierea cu UE


Ultimă oră! Ucraina SUSPENDĂ asocierea cu UE
Ucraina a cedat!
Decizie la Kiev
Foto: www.giardiniblog.com

Guvernul ucrainean a adoptat o decizie de suspendare a procesului de semnare a Acordului de asociere cu UE. Autoritățile de la Kiev au inițiat crearea unei Comisii trilaterale, cu participarea Uniunii Europene și Federației Ruse, transmite UNIMEDIA cu referire la korrespondent.net.

Potrivit documentului emis de Guvernul de la Kiev, Comisia trilaterală se va ocupa de problemele ce țin de „reluarea volumului producției, relațiile economico-comerciale, extinderea comerțului pe plan internațional, continuarea liberalizării pieței, armonizarea cadrului normativ pentru îmbunătățirea activităților comerciale”.

Totodată, Guvernul de la Kiev le-a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Economiei să reia un dialog activ cu Federația Rusă, cu alte țări ale Uniunii Vamale, precum și cu statele membre ale CSI, „pentru a activiza relațiile comerciale și economice cu scopul de a păstra și a consolida eforturile comune în menținerea potențialului economic al statului”.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova este pregătită de negocieri trilaterale legate de posibilitatea semnării Acordului de asociere între Ucraina și UE.

„El (Ianukovici) a propus demararea unor negocieri trilaterale: Europa, Ucraina și Rusia. Noi suntem pentru”, a declarat Putin.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -5 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Mă miră naivitatea şi ignoranţa unora. Chiar crezi că hahoşii nu sau gîndit de 1000 de ori pînă a face un pas sau altul? Ucrainenii au cadre instruite, institute de cercetări... La urma urmei sînt proverbial de hîtri. Dacă aşa u hotărît înseamnă ca au calculat. Iar acum, cu comisia aceasta, vor scoate şi din UE şi din FR la maximum ce se poate şi ce nu se poate. Fii sigur!
   +
   Iată asta e abordare de oameni de stat, nu ca ai noştri căre ce le spune ambasadorul SUA aceea fac((
   • +3 (5)
    mda.. pacat ca zona de rasarit a Moldovei va fi influentsata de rushi..
    Shansele de rezolvare a Problemei Transnistrene se micshoreaza.
    ---
    De acord, ucrainenii nu sunt proshti, s-au tirguit pina la urma DAR nu shtiu cine va avea de cishtigat mai mult - businesmanii sau poporul ucrainean..
   • +1 (5)
    pai nici UE si Rusia nu-s mai prosti ,au si ei destule minti si mult mai ilustre . sa fi fost Ukraina cum zici tu apoi era la un nivel mult mai dezvoltat decit ceea ce este azi . i-au promis rusii bumbonica lui Ianukovici si ala a venit la ei in brate inapoi .
   • +3 (5)
    Cine vrea in uniunea vamala priviti asta
    http://www.echo.msk.ru/blog/novojilova_n/1202571-echo/
    si comentariile de mai jos
    В таких условиях живут миллионы людей в России - чуть ли не пол страны в трущебах и в аварийном фонде.
    Баз права даже на надежду на улучшение.
    Все что им может предложить нефтяной барон Путин - баннер на их лачуги, и олимпиаду за 1,5 трлн. рублей - чтобы люди сидели в норах за кулисами из ПВХ и испытывали национальную гордость и патриотизм.
    • +2 (2)
     haideti la uniunea vamala ca se dau case pe gratis!!!
   • 0 (0)
    cum am mai spus in alt comentariu Prezidentu lor nu prea cu toateca in genere nu la-m auzit sa vorbeasca Ucraineasca dar e pacat poporu la ales asa ca sorta lor e asta ca si al armeniei care au perdut vreo 60 % din populatie care sunt dusi, stabiliti prin rusia

    Sunt cetățean activ
 • +8 (10)
  Nicio seriozitate... soiuznichi pseudo democrati.Trebuie sa fii mare destept so faci cu o saptamina inainte de semnare dupa atita vorbaraie.Oricum RM va merge inainte, cu sau fara ei.
 • +6 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +5 (7)
  Sa zaca pe veci in babilonia CSI-sta, sa putrezeasca in infernul EuroPapuAsiatic!
  • +5 (7)
   Capul sus, fratilor pro-europeni, si sa strangem randurile! Hoarda comunistoida, cretinoida, pro-mongoloida de aici trebuie maturata!
 • +5 (7)
  Partea proasta tine de regiunea de est a Moldovei aflata sub ocupatie ruseasca. Acum are si mai mici sansa sa revina legea acolo.
 • +4 (8)
  Acuma Rusia o sa-si indrepte toate armele spre Moldova. Ma tem ca din pacate coruptii nostri nu vor putea face fata.
  • +5 (7)
   Este un fapt evident, dar trebuie sa mai rezistam inca o saptamana, fratilor.
   • +2 (4)
    Da 1 an nu vrei! Acum ai nostri doar vor parafa iar semnarea e la toamna in 2014
 • +6 (8)
  Acum toti rusii care stau in fata monitoarelor si-o iau la laba si se inchina in fata fotografiei lui putin...
  putin a castigat... europa a pierdut... 1-0 pentru rusi...
  Cei din partidul regiunilor faceau bulbuci la gura vorbind despre benificiile UE ... ce or sa zica acum...
  Acum suntem cu curul gol in fata rusilor...
  • -1 (5)
   Hai nu mai f-teti capu cu UE-ul vostru, asa numitii "social media assistanti" salariatii SUA (daca intr-un cuvint piz*iushi, propagandisti) In fiecare zi aceleasi commentatori mirsave..Numai un dobitoc nu intelege ce se petrece , cum explici asta patridiotilor ? => http://bit.ly/1bad1yN
   si asta => http://bit.ly/1bFACCq
   • +1 (3)
    problema?insanatosire grabnica!
    • 0 (2)
     La alt ceva nici nu m-am asteptat :))) Rah*tul nu poate fi ne gustos ,mustele nu au cum sa se greseasca, asa-i??? :))))
   • 0 (0)
    Linkurile de pe bit.ly să le deschizi singur, social media assitant-ule! :)
 • +2 (6)
  Moldova a ramas descoperita.
  Tinta era Ucraina.
  Conflictul transnistrean nu se mai solutioneaza fara Ucraina.
  Sigur ca PCRM o sa creasca in sondaje.
  Acum AIE tre sa dea din coate la urmatoarele alegeri parlamentare, de altfel
  ... o sa urmeze nationalizarea bunurilor "privatiate".
  Uhhhhh, ce veselie o sa fie !!!
 • +5 (7)
  amin, tarna usoara
 • +2 (4)
  Daca Rusia a "rezolvat" Ucraina, apoi pe noi ― раз плюнуть (din pacate).
 • +2 (2)
  Umpire tu esti raz pliunut' , principalu sa vrei, asta e tot ce conteza, nau avut puterea so fac, au fost slabi, siau aratat inca o data fata haholii, noi nu o sa cedam presiunilor bolshevicilor si ocupantilor!
  • +1 (1)
   in primul rind nu am zis in adresa ta.
   in al doilea rind nu conteaza ca vrei tu ci conteaza ce vor guvernantii nostri si cum pot face ei fata presiunilor din partea rusiei.
 • -2 (4)
  URA URA URA!!!!!
  nu in zadar bunica l-a votat pe Yanukovych :)
 • +2 (4)
  La noi alegerile parlamentare vor pe 30 noiembrie 2014.Daca astia rezista pina atunci si daca se semneaza pina la alegeri atunci e gata, prima etapa e trecuta.Parafarea e parafare principalul e semnarea.
  • +1 (1)
   Ei, să fim serioși! Cum să reziste, cînt lăcomia e gigantic de mare, iar ispitele vor fi monstruos de mari! :D
 • 0 (0)
  Aşa cum spuneam acu câteva zile: "să fim atenţi unde merge Ucraina, asta e strategic. Moldova e doar o durere de cap!" Acuma viitorul MD dupa Vilnius e mai incert că niciodată. Piaţa MD de 3mln de oameni nu trezeşte nici un interes în birourile europene. Numai în Ro dacă mai are cineva interes să facă lobby, dar în general cu aşa noutate şansele MD de aderare la UE, pe termen mediu si lung se reduc la dorinţa FR... Mai ales în contextul când gubernarea actuală pierde teren în fata PCRM. Eu zic că maine Maia Sandu îşi va revizui ideea referitor la studierea limbii ruse în scoli.... Hahahaha
  • 0 (0)
   Are logica ce spui... dar asta sar putea rasfrange in bine pentru noi... ca suntem mici poate fi un avantaj... Nu uita ca in luptele geopolitice nu conteaza factorul economic. UE , ca sa arate cetatenilor ucrainei ce au perdut, ne-ar putea da ajutoare si mai multe ar putea liberaliza regimul de vize sau chiar sa anuleze vizele... acu totul depinde de UE si in mare parte de germania. Daca europenilor lea mai ramas mandrie or sa ne ajute sa scapam de rusi.. in caz contrar... ne papa porcu de la est.
   • 0 (0)
    Hmmm...păi ce până acuma MD a primit puţini bani? Putin suport sau puţine uşi au fost deschise pt MD? Nu! Problema este că acei care au primit banii în numele poporului au incurcat conturile si buzunarele... Ceea ce în consecinţă se răsfrânge asupra calitatii vieţii cetăţeanului simplu, care vazand că nu doar banii primiţi din exterior sunt furaţi, dar si ceea ce mai aparţinea statului RM... Păi aici nu are nimic cu avantajul pe care îl are RM ca stat mic si uşor de gestionat (în mod normal). Problema e pe intern! În MD trebuiesc spazurati se co*ie acei care cică sunt mari guvernanţi ai "shafi" pentru aşa "succesuri"...
    .
    UA peste 6-12 luni, dupa mai multe "discuţii" cu UE si FR, că tine foarte mult la parteneriatul cu UE, dar poate creşte mai rapid din avatajele de pe piaţa FR... :)))
    • 0 (2)
     Cred că asta va fi poziţia UA. E clar că UA si-a făcut alegerea, doar că trebuie să-si păstreze faţa acuma. Nu poate anunţa cu acelaşi tupeu ca si Armenia că alege să fie în uniunea euro-asiatică... Haholii sunt puţin mai şmecheri si mai voalati.
     • +1 (1)
      Asa sunteti interesanti mai..Banii care au fost primiti ca "ajutor" este virful icebergului..Cei care ofera acesti bani stiu foarte bine ca ei nu vor ajunge la destinatie, guvernantii nostri pentru asta si sunt sustinuti de catre UE :)) De unde ati luat voi ca UE e cointeresata in prosperitatea MD?? :D .E si normal ca acesti bani vin inapoi la stapini prin alte canale (conturile hotilor nostri unde-s ??) :D..Datoriile si saracia continua, din punct de vedere geo-politic asta e si scopul principal crearaea unui punct instabil cu popor prostit linga granitele Rusiei pentru al folosi pe viitor in provocari..conflicte..sanajari..UE a creat un vis european in Moldova pe care voi il vedeti doar dormind :))))
      • 0 (2)
       Asta pentru mine a fost comentariul? Hahahaha... Se pare că nu ai citit comentarile mele anterioare de pe unimedia ref la viitorul MD în UE. :)))) Dar oricum... bani reali din UE au fost primiţi si erau destinaţi pentru MD. Alegerea de ai pune pe conturi tot în occident nu a fost impusă de UE. Aşa o hotărât "shafu"... Hahahaha
       • +1 (1)
        Da , bre p/u tine "Problema este că acei care au primit banii în numele poporului au incurcat conturile si buzunarele.":D Ar fi bine sa-ti mai amintesti ce-ai scris recent..Da, asta e conditia principala marii nostri demnitari patrioti AIE si toata gasca isi tin banii in occident asta daca intr-un moment oarecare vor iesi de sub control (si nu numai banii dar si copii etc).. Asta e ca o laba care in orice moment poate sa-i stringa de coaie..Dar mamaligarii nostri spalati la creeri luati de minuta striga bravo , bravo, Europa :)) Mergind ca oile la abator cu propriile picioare :))) Regula lor e simpla, daca te-ai legat cu dracu tre sa mergi pina la capat..Sa vedeti fetele lor peste ceva timp cum stapinii le vor intinde covrigele..Bio-material care dupa folosire merge la reciclare..tradatorii nimanui nu-i trebuiesc dupa ce isi fac treaba:))))
        • 0 (0)
         Condiţia principală că să primească granturile si să le transfere pe propriile conturi peste hotare!! Hahaha... Chiar săracii... Păi guvernanţii noştri chiar suferă săracii când, nu de bună voie, dar siliţi de europeni îşi transefra în propriul cont banii tarii. Material bio, badle si oi manipulate asta e clar... Dar cu destinaţia banilor nu sunt de acord... În cazul asta şefii nu ar accepta să rişte atât de mult. Doar nu crezi că ei sunt gata să-si sacrifice propria familie ai viata.... Nu-mi vine a crede că pe lângă condiţiile draconice se optimizare, FMI le mai spune ca banii si familia trebuiesc transferati în elveţia... Aşa că să putem noi te tine de coaie... Hahaha.. nu chiar aşa lucrează deadea Sam:)))
 • 0 (2)
  RM cu sau fara voia FR se poate integra in UE.Depinde de noi daca vrem vesnic acele salarii de citeva mii lei sau sa crestem
  odata si sa schimbam bezna asta din toata tara.
  • +1 (3)
   Depinde de noi toti, mai ales de generatia tanara, dar, in primul si-n primul rand, de fortele politice democrate, unele parlamentare, alte neparlamentare, care, uluitor, nu vor sa auda nici de-afurisenie despre Coeziune, Impaciutorism, Rezistenta in fata Razboiului rece dinspre Estul Salbatic.
   • +1 (1)
    Cu asa conducere de tradatori, nici noi nu sintem departe de Ukraina. Din discursul lui Leanca-Filat-Roska (asa e numele complet a primului ministru)devine clar ... prosceai Transnistria. (oare citi bani au incasat Tradatorii astea de la rusi ? sa putem scri in cartile de istorie cine si cu cit au vandut Cernautul,Chilia,Tighina)
 • +3 (3)
  Lupta se încinge. Până acum ne mai ascundeam la spatele Ucrainei,care sau dovedit a fi și lași în ultima instanță.De acu înainte,noi avem șansa de a fi un exemplu pentru haholi și transnistreni. Acesta este avantajul de moment,dar mult depinde nu numai de noi,dar foarte mult de UE.
 • -3 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  Imaginați-vă că la noi se discută în parlament un proiect de lege propus de opoziție.
  Iese un reprezentant al puterii și începe să vorbească împotriva acestui proiect.
  Iar opoziția îl huiește ca să nu poată vorbi.
  Credeți că majoritatea parlamentară va vota pentru acest proiect, sau împotrivă?
  http://www.youtube.com/watch?v=CNsGqePNrFg
 • +2 (2)
  E foarte bine pentru Moldova. Acum Moldova va deveni prioritatea numarul 1 pentru UE, nu cum a fost pana acum...
 • +3 (5)
  Aceasta e gresala cea mai mare a Ucrainei in toata istoria existentei sale!
  Rusia lucreaza activ pentru a nu permite tarilor din jur sa iasa de sub controlul sau, sa construiasca o viata mai buna!!!
  Si la noi in Moldova rahatii comunisti si altii fac tot posibilui sa vanda tara lui Putin!!!
  Sa mergem inainte spre UE si sa nu facem greselile celor slabi!
 • 0 (4)
  Acum cand practic au ingenunchiat Ukraina, rusii o sa se bage in forta in Moldova. Nu este exclus un conflict armat pe Nistru, fiti siguri ca motive se gasesc.
  In plus, pot sa deconecteze gazul si sa arate la toti: UE ati vrut, UE primiti, inghetati iarna, in timp ce ucrainenii vor sta la cald.
  La fel, ar putea sa inchida orice import a produselor din Moldova si sa trimit toti moldoveniiacasa. Toate aste nu sunt o noutate, doar ca acest scenariu este mai posibil ca niciodata sa fie realizat in foarte scurt timp.
  Cine va merge la conflict direct cu "ursul" pentru Moldova ? UE ? SUA ?
  Nimeni.
  Scenariul real de aderare la UE ramane doar unul: Unirea cu Romania.
  De altfel, ocupatia care va urma, va fi pentru totdeauna.
  • -3 (5)
   Cu prima intenţie enuntata de unire cu Ro, se desprinde automat nordul si sudul MD si invocă dreptul la autodeterminare, de transnistria nici nu mai vb... Asta poate costa multe vieţi omeneşti în MD. Cine e gata să-si sacrifice măcar un membru din familie pentru aşa mişcări? Ce sunnteti chiar aşa de naivi? Să nu mai spun cine in realitate va duce un adevărat război pe o arena si un teritoriu străin. Hai să nu ne jucăm de-a viaţa! Dacă vrei... Poftim prima linie... Carnea de tun e apreciată la justa sa valoare....
   • 0 (0)
    "...se desprinde automat nordul si sudul MD" - stai linistit, nu se mai desprinde asa usor cum crezi tu. imaginatia poate fi bogata, dar realitate spune alta. conteaza si cine e la carma guvernarii.
    Leaderi nu prea avem, idea nationala nici pe atat, sa ca pericolele mentionate mai sus pot deveni reale.
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (2)
   Mai dă-i o limbă între buci Putlerului, mai dăi! :))
 • +3 (7)
  Era de asteptat. Tot spatiul estic este viciat. Stau sa ma intreb cat de naiva a fost UE sa creada ca oamenii care au stat 90 de ani sub URSS, vor indrazni spre altceva.
  Urmatoarea pe lista este Moldova. Problema voastra (a cetatenilor Republicii Moldova) este ca spre deosebire de tarile din fostul bloc CAER (Romania inclusiv), in interiorul societatii civile nu exista un consens in acest sens. Intelegerea de la Snagov pentru Romania a fost ceea ce lipseste Republicii Moldova.
  Va cadea si Republica Moldova. Nu mi-o luati in nume de rau. NU ASTA DORESC, dar se va intampla.
  • -4 (8)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (3)
   esti prea pesimist :)
   da... moldovenii is foarte zombati si uneori zapaciti. Uita cine sunt, multi s-au degradat. dar exista si oameni care au supravietuit de toate nedreptatile istoriei. oameni cu care au schimbat lumea si cu care chiar te poti mandri.
   exemplu concret: spre deosebire de multe tari din blocul sovietic.. multi moldoveni constientizeaza ca vorbesc limba romana... dar azerii cred ca ei vorbesc limba azera
   is multi in moldova care ar dori uniunea vamala pentru ca is nostalgici, mai ales batrinii care in URSS si-au trait copilaria si tineretea. Dar spre deoseire de ucraineni, moldovenii au relatii economice mult mai stranse cu UE. MD exporta mai mult in UE decat in tarile CSI si asta pe langa faptul ca un procent f mare de moldoveni lucreaza in EU. Ukraina pur si simplu e in alta situatie (nu ca oamenii is mai prosti sau mai hatri acolo)
 • +2 (4)
  rusaraia din ukraina tot timpul a sustinut Moscova si Kremlinul .Inclusiv lA NEGOCIERILE CU TRANSNISTRIA !!! Transnistria nu exista, daca nu-i sustineau tacit rusii din ucraina . Kievul a fost si va ramane pe veci vasalul Moscovei !Cerem ruperea negocierilor in formatul 5+2 cu Transnistria ! Kievul , Moscova , Tiraspolul sunt dirijati de Kremlin si joaca teatru la negocieri !Nu inteleg de ce mai negociem cu tiraspolul prin asa garanti ca Rusia si Ucraina !Vai de capul ucrainenilor in ce mocirla au intrat cu ajutorul guvernului lor spion al kremlinului cu interlopul care se da drept presedinte .
 • +2 (2)
  Am simțit asta de la început, dar am zis hai să vedem ce-o fi.
  Toată povestea cu vectorul UE al Ucrainei a fost mai mult un blef ca să mai obțină câte ceva în plus de la ruși.
  În fine ... ei au drumul lor, noi pe-al nostru. Păcăt că rămânem descoperiți la est.
 • +1 (1)
  Bravo Putin, nu a permis jidanilor europeni sa dezbine in continuare teritoriul RUS.
  Dragi comentatori, nu va fie frica, indreptati-va privirile catre fratii romani, precum UA si le-a indreptat catre rusi, fiinda-s un neam, ca si noi, romanii. Iar pidarasii de la cirma UE, cu planurile lor meschine, dusmani ne sunt si noua, si rusilor.
 • +1 (1)
  Doar UNIREA cu Romania ne mai scapa!, restul e cancan rusesc!... crede-ti ce vreti dar am stat si am analizat toate posibilitatiile si nu mai exista niciuna, daca Ucraina nu va semna! Suntem pierduti1 Singura "iesire" este vrem-nu vrem Romania! Atfle vom cadea si noi cu guvernula asta de marionete bratele ursului estic :( TREZITI-VA MOLDOVENI

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  vreti sa stiti adevarul ca si roman din romania si unionist ce sunt.
  traiesc in tara mea dar ue si nato inafara de securitate nimica bun nu a adus ma refer la traiul si viata noastra. practic noi romanii traim asa de prost ca inainte de ue,singura sansa e sa caut in alte tari ue de munca si un trai decent dar nu vreau sa merg prefer sa ma chinui ca imi place in tara mea.nu zic ue nu zic russia ci neutralitatea de dinainte parca un pic mai bine era...avem preturi occidentale la salarii africane,ca un singur exemplu fumez tigari de contrabanda fiinca un pachet de tigari e 13 lei adica 2 euro jumate.va pop
  • 0 (0)
   Poate tu te chinui si esti prost platit. Poate nu ai nicio scoala terminata sau nu ai nicio meserie Nu mai bate vantul cu romanii prost platiti.Da, sunt si din aceia-asa cum esti tu. Dar multi o duc binisor. Si asta se vede oriunde mergi in Romania. Ce scoala/meserie ai tu?
 • 0 (0)
  Ukraina face o gresala fatala acum. Urmatorul pas a rusilor este sa desfaca Ukraina in bucati. Si ei au sa reuseasca sa zmulga Krimeia si partea de rasarit a Ukrainei

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA