ora: 11:08, 09 iul 2014 10253
Autor: Cristina Buzovschi

Ultimă oră! Petrenco vrea să-l dea afară pe Voronin și să devină președintele PCRM!


Ultimă oră! Petrenco vrea să-l dea afară pe Voronin și să devină președintele PCRM!
Petrenco vrea președinția
Grigore Petrenco, deputat PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Comuniștilor trebuie să-l dea jos pe Vladimir Voronin și să-și aleagă un alt lider de partid cu care să meargă în alegeri. Declarația a fost făcută de către Grigore Petrenco, care a declarat că intenționează să candideze pentru funcția de președinte PCRM în calitate de alternativă pentru Voronin.

„Eu cred că pentru aceste greșeli în preajma alegerilor, că a cedat partidul lui Plahotniuc, pentru schimbarea cu 180 de grade a politicii externe a partidului, este nevoie de a purta o responsabilitate politică. Partidul trebuie să meargă spre victoria în alegeri, iar liderul trebuie să-și ducă partidul spre acea victorie și nu în buzunar la Plahotniuc”, a declarat Petrenco.

Petrenco spune că Vladimir Voronin trebuie să plece din funcția de președinte al PCRM și este gata să-și înainteze candidatura proprie pentru această funcție.

„Sunt convins că Partidul Comuniștilor poate învinge în alegeri, doar că fără de Vladimir Voronin. Pentru a depăși situația de criză de pe interiorul partidului, pentru mobilizarea puterilor înainte de alegeri, este necesar de convocat în timpul apropiat un Congres Extraordinar al PCRM la care să fie întărită platforma preelectorală PCRM, dar și să fie aleasă o nouă conducere a partidului prin vot secret, în bază de alternativă. Sunt convins că la Congres, partidul va adopta o decizie corectă. Vladimir Voronin trebuie să-și asume responsabilitatea pentru greșeli și să plece, iar la Congresul următor să nu-și mai înainteze candidatura pentru funcția de lider de partid. Dacă asta se va întâmpla, consider necesar ca alegerile să fie în bază de alternativă și sunt gata să-mi înaintez candidatura pentru funcția de președinte”, a adăugat comunistul.

Potrivit lui Petrenco, el și colegii săi au sperat până acum că Vladimir Voronin „se va răzgândi și va înceta să mai slăbească și să distrugă partidul” și că o va conduce către victoria în alegeri.

„Cu ultimele sale declarații și acțiuni, Vladimir Voronin a înrăutățit și mai mult situația, a ars ultimele poduri, comițând niște greșeli politice grave în preajma campaniei electorale. O lună în urmă la plenul a fost o tentativă de preluare a partidului de către Plahotniuc și subjugarea conducerii partidului, inclusiv a lui Voronin, în fața oligarhului și păpușarului bine cunoscut. Voronin și-a trădat colegii și a cedat partidul înainte de alegeri. PCRM urmează să joace rolul unei opoziții de buzunar, care să organizeze proteste de fațadă la comandă”, spune Petrenco.

Vezi aici declarațiile video ale lui Grigore Petrenco.

Precizăm că Grigore Petrenco a evitat să vorbească cu jurnaliștii, după 7 iunie, când a fost exclus din conducerea PCRM. De cealaltă parte, liderul PCRM a fost foarte activ, a oferit interviuri și a participat la diverse emisiuni.

Recent, Vladimir Voronin a sugerat că Grigore Petrenco ar trebuie să-și depună mandatul de deputat și că acesta nu se va regăsi pe listele electorale ale PCRM. Petrenco a răbufnit și l-a acuzat pe președintele formațiunii de minciună și trădare a partidului, precizând că nu are nicio o intenție de a-și depune mandatul.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (11)
  Hahahahaha.... da Petrenco e trevojit rau :D :D :D Care presedinte din el? Nici Voronin nu-i tare breaz da Petrenco in general e de risul ciinilor. Ceia ce ma bucura mult e ca incetul cu incetul se duce la fundul marii acest partid pacatos.
  • +3 (9)
   In tara asta s-a format asa uin steriotip - cand nu ai ce spune si intelegi ca esti mai de nimic decit altii, dai indata vina pe Plahotniuc. Da va ajunge atita sa aiuriti la adresa acestuia...cum s-ar zice - unui dansator rau si oule ii incurca.
   • +4 (10)
    Totodata, vreau sa mentionez ca Petrenco ar povesti si ar recunoaste, daca tot asa se crede cel mai cinstit, cum impreuna cu familia sa pe timpul guvernarii comunistea si-a deschis un liceu privat, fara licenta, si nu platea impozite la stat. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce fel de stiinte se preda in acel liceu si ce fel de spalare de creier mergea.
    • +3 (9)
     Si omul asta, nevasta caruia are afaceri in Romania, ne mai spune ca in Uniunea Vamala e mai buna.....
     mare imbecil mai este, scuze de termenul folosit.
     Voronin tot nu e departe de dinsul. bosorogul acesta nr.1din pcrm sa povesteasca de unde a luat acei 72 mln de lei ca sa-si cumpere colectia de masini de lux. Doar, din cite stim, dinsul a lucrat toata viata numai la stat, iar cu salariul din stat pe parcursul vietii nu reusesti sa stringe astfel de sume fabuloase.
     • +1 (7)
      Petrenco dupa cum vedem vrea sa ajunga lider in PCRM prin ceia ca invinuieste din nou pe Plahotniuc de ceva, orice politician care vrea rating indata il ataca Plahotniuc, de obicei aceste invinuiri sunt nefondate si inventate insa ei au nevoie de RATING.
      • -1 (3)
       Chiar daca Plahotniuc prin implicarea sa in politica in 2009 a asigurat o diminuare a comunistilor, prin care a garantat formarea coalitiei Pro Europene, in rest PCRM se autodistruge si fara implicatia unui politician, circul si activitatea talibanica deceptioneaza atit membrii cit si fostii simpatizanti comunisti.

       Sunt cetățean activ
     • +4 (4)
      Depinde pentru ce "stat"
      Diversioniştii ruşi au venituri care trebuie verificate.
      N-ar mai rămâne decât praful din banii lor.
      SĂ ÎŞI JUSTIFICE AVERILE
     • +1 (1)
      Domnilor comunisti, va multumesc! Vestea scindarii definitive a acestui putregai stalinist pe care voi il numiti partid mi-a umplut inima de fericire! Odata cu bosorogul si ramolitul Voronin va pleca in istorie si pseudomelancolia dupa zile demult apuse. Ce va ramane va fi greu de numit partid, o gasca de mancurti kremlinizati acolo. Nu aveti nici o sansa la alegerile iminente si abia astept sa vad cum veti parasi Epava Comunistilor RM ca sobolanii. Divide et impera!
  • +4 (10)
   Inainte Tkaciuk se vroia in locul lui Voronin, acum iata ca deja Petrenco se vrea, poimiine se mai gaseste inca cineva, in acest partid toti rup in diferite parti. In loc sa lucreze alaturi de coalitie in interesul statului, sa fiie o opozitie constructiva, da ei nu se pot lamuri cine sa fiie liderul opozitiei :D idioti nu alta.

   Sunt cetățean activ
  • +3 (3)
   In partidul cela al lor secta, toti sunt bolbanavi!
  • +2 (2)
   E mai rau ca vine un altul in loc, moderniyat si mai performant. Trebuie sa ne payim de ei.
 • 0 (6)
  super,inainte de alegeri PCRM-ul îşi cântă singuri veşnica pomenire.Hai cu doamne ajută,sunteţi pe calea cea dreaptă băieţi,noi credem în voi,noi credem că veţi dispărea cu totul.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  Doamne fereste ce DALBAIOB, bai undei maicata care a furat milioane de lei de la elevii liceului lui Maicata privat, ai ascunso in Rasa. Tu, Munteanu-MUMU si ceilaltri sunteti buni la ferma de vite dar si acolo numai la curatat baligar. Ma bucur ca tea scos de la APACE ca faceai tara de rusine rahat ce esti.
 • +3 (3)
  "Divide et impera"-dezbina si stapineste au spus-o deja vreo 2.000 ani in urma. Nu e un "know how" proaspat. E clar ca partidul bintuit de intrigi interne, va pierde mult inainte de alegeri. Aceeasi situatie o vedem la PLR, iar spectacolul abia incepe.
 • +3 (3)
  Secerea versus Ciocan! :D
 • -1 (5)
  Гриша ваше место у параши, inpreuna cu Petcov, Tcacuc si tot petustnicu vostru
 • +2 (2)
  Plaha in toată istoria asta nu are nici o treabă(doar că e folosit ca sperietoare) Intriga e alta - vectorul în "Таежный Союз". Voronin se împotrivește (determinat de interese personale). Pațanii în rezultat sunt nemulțumiți, banii din acest obșceac mosovit se duc doar la Bidon.
 • +2 (2)
  Prinzind un guzgan,si introducindu-i in corp un ac,apa-i guzganul,ii mausca tare pe ai lui prieteni-guzgani;fix asa-i si Grisunea(impreuna cu altii de teapa lui),vede ca vine sfirsitul si se revolta pe Voronin si apropiatii lui;Grisunea,nu stie ca,Voronin pentru familia lui,vinde tot pcrm dar,nu se lasa batut;Grisa,tu prea departe ai ajuns,la-i ajuns la OS,pe tatuca Voronin.Scaparea ta,Grisunea,sa-ti faci bagajele si sa pleci cit nu-i tirziu la mamuca-ta,in Rusia mare,altfel vei sta la racoare baete;prea multe rahaturi ai facut pentru unii politicieni si chiar,ai facut de ris toata Moldova,punind intrebari prostesti,Presedintelui Moldovei(la APCE)unde te-ai facut singur de ris,aparind interesele Rusiei.Nu ve-i lasa Moldova cit mai repede,ve-i sta la racoare baete.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Domnilor comunisti, va multumesc! Vestea scindarii definitive a acestui putregai stalinist pe care voi il numiti partid mi-a umplut inima de fericire! Odata cu bosorogul si ramolitul Voronin va pleca in istorie si pseudomelancolia dupa zile demult apuse. Ce va ramane va fi greu de numit partid, o gasca de mancurti kremlinizati acolo. Nu aveti nici o sansa la alegerile iminente si abia astept sa vad cum veti parasi Epava Comunistilor RM ca sobolanii. Divide et impera!
 • 0 (0)
  Ramasitile fascismului sovetic stalinist fals numit partid comunist in slujba teroristilor si imperialistilor turbati si salbatici din cremlin care spurca locul peste tot cu prezenta lor...Afara nu din partid dar toti talibanii separatisti din pcrm si psrm afara din Basarabia distrusa care a devenit RM republica molotov afara mizeria imperialista stalinista putlerista...

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA