Ultimă oră! Petrenco vrea să-l dea afară pe Voronin și să devină președintele PCRM!

Partidul Comuniștilor trebuie să-l dea jos pe Vladimir Voronin și să-și aleagă un alt lider de partid cu care să meargă în alegeri. Declarația a fost făcută de către Grigore Petrenco, care a declarat că intenționează să candideze pentru funcția de președinte PCRM în calitate de alternativă pentru Voronin.

„Eu cred că pentru aceste greșeli în preajma alegerilor, că a cedat partidul lui Plahotniuc, pentru schimbarea cu 180 de grade a politicii externe a partidului, este nevoie de a purta o responsabilitate politică. Partidul trebuie să meargă spre victoria în alegeri, iar liderul trebuie să-și ducă partidul spre acea victorie și nu în buzunar la Plahotniuc”, a declarat Petrenco.

Ultimă oră! Petrenco vrea să-l dea afară pe Voronin și să devină președintele PCRM!
Grigore Petrenco, deputat PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Petrenco spune că Vladimir Voronin trebuie să plece din funcția de președinte al PCRM și este gata să-și înainteze candidatura proprie pentru această funcție.

„Sunt convins că Partidul Comuniștilor poate învinge în alegeri, doar că fără de Vladimir Voronin. Pentru a depăși situația de criză de pe interiorul partidului, pentru mobilizarea puterilor înainte de alegeri, este necesar de convocat în timpul apropiat un Congres Extraordinar al PCRM la care să fie întărită platforma preelectorală PCRM, dar și să fie aleasă o nouă conducere a partidului prin vot secret, în bază de alternativă. Sunt convins că la Congres, partidul va adopta o decizie corectă. Vladimir Voronin trebuie să-și asume responsabilitatea pentru greșeli și să plece, iar la Congresul următor să nu-și mai înainteze candidatura pentru funcția de lider de partid. Dacă asta se va întâmpla, consider necesar ca alegerile să fie în bază de alternativă și sunt gata să-mi înaintez candidatura pentru funcția de președinte”, a adăugat comunistul.

Pub

Potrivit lui Petrenco, el și colegii săi au sperat până acum că Vladimir Voronin „se va răzgândi și va înceta să mai slăbească și să distrugă partidul” și că o va conduce către victoria în alegeri.

„Cu ultimele sale declarații și acțiuni, Vladimir Voronin a înrăutățit și mai mult situația, a ars ultimele poduri, comițând niște greșeli politice grave în preajma campaniei electorale. O lună în urmă la plenul a fost o tentativă de preluare a partidului de către Plahotniuc și subjugarea conducerii partidului, inclusiv a lui Voronin, în fața oligarhului și păpușarului bine cunoscut. Voronin și-a trădat colegii și a cedat partidul înainte de alegeri. PCRM urmează să joace rolul unei opoziții de buzunar, care să organizeze proteste de fațadă la comandă”, spune Petrenco.

Vezi aici declarațiile video ale lui Grigore Petrenco.

Precizăm că Grigore Petrenco a evitat să vorbească cu jurnaliștii, după 7 iunie, când a fost exclus din conducerea PCRM. De cealaltă parte, liderul PCRM a fost foarte activ, a oferit interviuri și a participat la diverse emisiuni.

Recent, Vladimir Voronin a sugerat că Grigore Petrenco ar trebuie să-și depună mandatul de deputat și că acesta nu se va regăsi pe listele electorale ale PCRM. Petrenco a răbufnit și l-a acuzat pe președintele formațiunii de minciună și trădare a partidului, precizând că nu are nicio o intenție de a-și depune mandatul.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub