ora: 17:50, 21 iun 2017 37570
Autor: Marcela Zămosteanu

Ultima oră! Ilan Shor, condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Avocat: Se simte rău și a chemat ambulanța


Ultima oră! Ilan Shor, condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Avocat: Se simte rău și a chemat ambulanța
Foto: UNIMEDIA

Ultima oră! Ilan Shor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații de la Judecătoria Buiucani, în lipsa acestuia.

Potrivit avocatului, în timpul ședinței de judecată, lui Ilan Shor i s-a făcut rău și a fost nevoie să cheme ambulanța. La moment acesta se află acasă.

După aproape două ore de deliberări, judecătorii au citit sentința finală.

Instanța dispus eliberarea lui Ilan Shor din arest, iar pedeapsa va fi ispășită doar după rămânerea sentinței definitive în vigoare. De asemenea acesta va fi plasat în penitenciar de timp semi-închis, care îi va permite anumite facilități.

Menționăm că procurorii au cerut 19 ani de închisoare, iar procurorul pe caz, Andrei Băieșu, a declarat după ședința de judecată că va ataca decizia la Curtea de Apel.

UNIMEDIA precizează că primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost reținut la 22 iunie 2016 și trimis în judecată într-un dosar legat de delapidările de la BEM. Ilan Shor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. 

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în anul 2014.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +20 (24)
  ...numai!!!???
  • -17 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Faptul ca Shor a colaborat fructuos cu organele de drept in cazul acestui furt de 600 milioane $ din rezervele BNM (numit al secolului) l-a scutit cu 11,5 ani din totalul de 19 ani de inchisoare prevazuti de procuror. Shor a furat impreuna cu Filat si Platon. Fara Shor cei 2 nu puteau fura atitea bani. Deci Shor este componenta de baza, care formeaza veriga celor ce-au format mafia si au furat cele 600 milioane de $ din rezervele nationale ale BNM.
   .
   1. Reisind din contributia lui Shor in dezvaluirea schemelor de furt, eu i-asi micsora vreo jumatate de termen de inchisoare.
   .
   2. Eu l-asi scuti de inchisoare total in cazul ca Shor cu complicii va returna banii furati poporului (adica cele 600 milioane de $ oficial declarati furat).
   • +18 (18)
    ..hai sa fim serioși.. dă-mi mie vreo jumate de miliard sa.l "invirtesc" vreo 2-3ani și pe urmă îl întorc :D
    ...
    ...600 mln $ + dobibda...dobinda vreo 2% lunar (că la toți Moldovenii) :D:D...cam vreo 12mln $ anual..in 3 ani iaca inca 36 mln $..iar dacă mai plătește și prejudiciul (desființare bănci, pierderea încrederii în MD, ...) Apoi poate să vb de eliberarea cu obținerea "statutului" de persoana non grata...
    • +15 (15)
     ..cu 2 la sută lunar..dobinda e cu mult mai mare :D:D
    • -17 (17)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Pe semne tu nu m-ai inteles. Calculele tale sunt corecte in cazul ca tu vei avea acesti bani.
     .
     La moment acesti bani 600 mln $ (cifra publicata oficial) sunt furati de la BNM. Deci ei nu sunt ca ceva real in bancile RM.
     .
     Propunerea mea e ca Shor cu complicii lui (Filat, Platon, samd) sa intoarca poporului Moldovei aceste 600 mln $ (cifra publicata oficial) in schimbul scutirii de inchisoare. Pe mine cu nimic nu ma incalzeste ca iata Shor va sta la duba 7,5 ani (si apropos tot pe seama contribuabililor moldoveni) de aceea si vin cu propunerea ca daca Shor cu banda lui de mai sus vor intoarce acesti banii poporului RM, atunci cu acesti bani se va putea catusi de putin imbunatati viata poporului, reparatia scolilor, gradinitelor, spitalelor, sustinerea antreprenorilor, reparatia unor drumuri, chiar si un mic ajutor la pensioneri, ca sa nu stea la magazinele lui Shor pentru paine mai ieftina. Intelegi ?
     • +18 (18)
      Si de ce s-ar teme cineva sa fure in asa situatie,doar in cel mai rau caz,daca esti prins,intorci banii si esti liber (in varianta ta)? Unde-i pedeapsa? Sau furtul in proportii deosebit de mari nu este o ilegalitate,ci mai degraba o fapta eroica?
     • +11 (11)
      .. adaugă și prejudiciul adus MD..unde eram noi dacă nu se fura??!!!
      • +14 (16)
       E clar ca aici nu-i lucru curat,de la 19 la 7 ani.Sigur ca in furtul miliardului si Aeroportului e implicat si Plahatniuc,care l-a salvat de ani grei de puscarie pentru ca Shor s-a impartit cu dinsul.Si acum acest Plahatniuc sa conduca Moldova ? Ii criticam pe acei care il sustin si voteaza pentru Dodon,dar mi se pare ca ei au dreptate in ceia ce fac.Alta solutie de a salva tara de acest bandit periculos nu este.
   • +18 (18)
    La momentul furtului cursul de schimb al BNM arata 14 lei pentru un dolar SUA,s-au furat atunci 14 mlrd. lei,deci este vorba de un miliard de dolari! Smecheriile mafiotilor din PD sa ti le bagi in fund!
    -
    Filat nu a fost condamnat pentru jaful secolului,ci pentru luare de mita,iar suma care figura in dosar era de 40 mln.$. In dosarul lui Platon i se incrimineaza furtul a 800 mln. lei,adica ~57 mln.$. Unde este cea mai mare parte a banilor - 900 mln.$???
    -
    Fara consimtamantul lui Plohis,care controla (o face si acum) PG,CNA,BNM,nu s-au furat acesti bani,Platon a prezentat schema prin care Plohis a scos de la Victoriabank 80 mln.$,dar procurorii nu au intreprins nimic in acest sens.Cei mai multi bani furati sunt la Plohis!
 • +18 (22)
  Ce măgărie! A fost eliberat din arest la domiciliu. Averea dobândită prin fraude și crime nu i-a fost confiscată. Câte milioane a pus la buzunar judecătorul?
  • +15 (15)
   Da astea din justitie chiar is timpiti cu totul. In loc ca sa il trimita la tratament intensiv la Nr.13 ei l-au eliberat. D'apu omu nu se mai trateaza asa de boala lui grava pe care o are inca din tinerete!
 • +22 (22)
  DOAMNE CITA NEDREPTATE. PENTRU O RATA FURATA STA OMUL TOT 7 ANI, PENTRU 1 MILIARD, TOT 7 ANI.

  Sunt cetățean activ
 • +18 (20)
  Public un sir de sentinte pentru diferite infractiuni cu diferite prejudicii
  Prejudiciul 2500 lei, Jaf:
  https://jc.instante.justice.md/apps/pdf_generator/base64/create_pdf.php
  Sentinta 4 ani, 8 luni.
  Prejudiciul cca 20000 lei, Furt:
  https://jc.instante.justice.md/apps/pdf_generator/base64/create_pdf.php
  Sentinta prin cumul de infractiuni 6 ani
  Prejudiciul restituit. Escrocherie
  https://jc.instante.justice.md/apps/pdf_generator/base64/create_pdf.php
  Sentinta 8 ani privatiune de libertate.
  Si tot asa pot fi publicae mii de sentinte. Unde prejudiciul este fie mic, fie restituit partii vatamate.
  Shor a delapidad MILIOANE DE DOLARI SUA si primeste doar 7 ani si 6 luni !!!
 • +19 (21)
  o.O
  Furi un cucoș. stai 7 ani la închisoare, furi un miliard de dolari, tot atâta stai.
  ucizi un om, ești ucigaș și stai 20 ani la închisoare (dacă nu ai neamuri). Ucizi 10 oameni, ești ucigaș în serie și ai detenție pe viață.
  Asta-i moldoveanca bleadi!!!
 • +12 (16)
  Nu va faceti grija ca evreul nu face puscarie, clanurile evreiesti il vor scoate liber pe usa din spate fara mare galagie ! Veti vedea !
  • +9 (9)
   Ori va sta la ''arest la domiciliu'' adica liber bine-mersi la fel ca multi altii.
   • +13 (13)
    Va fugi în Israel, cum au fugit Baghirov, Perju, Papuc etc. Scârbă de așa "justiție". Pe banii furați se va răsfăța toată viața.
    • +13 (15)
     Evreii asa procedeaza, fura bani dintr-un stat apoi cu ajutorul coruptiei si-a clanurilor evreiesti scapa de puscariei sau dispar in Israel.
 • +16 (16)
  Nu uitati ca aceasta este abia prima instanta(urmeaza Curtea de apel si CSJ). Ce va urma pe urma inca nu se stie, acum ar putea sa fie un show de doi bani in fata UE("tipa"-vedeti cum luptam noi cu coruptia). Nu cred eu in justitia lui Plahis!
 • -21 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Несправедливость,как раз заключается в том, что был вынесен приговор на 7.6 лет и это абсурдно для человека,который сотрудничал со следствием, и вообще должен был по делу проходить как свидетель!!!!!!!!!!! очень надеюсь на помощь со стороны Европы, это уже невыносимо, злость берет из-за несправедливости!!!!!!!!!!
  • +19 (19)
   "Сотрудничал"? Тогда почему не вернул украденные у граждан деньги? Прополоскал их через свои 75 фирм и не вернул ни одного цента. Сидеть будет тварюга ненасытная.
   • -16 (22)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Вы реально верите в то,что 30 летний бизнесмэн, шел, шел и вдруг придумал гениальный план, провернул его быстренько , и все украл????? это ж смешно!!!! на свободе реальные воры...он-для отвода глаз....реальных воров даже нет в отчете Кролла-вот это гениально!!!!! кто может отмыть столько денег, без правительства, без Министерств, без Нац Банка????
    • +15 (17)
     "на свободе реальные воры"- Plahis farte parte din ei?
    • +20 (22)
     Ты, случайно, не страхоёбина Таубер, которая с помощью Шора хапнула невозвратный кредит на несколько миллионов долларов? В отчёте Кролл, ясно и однозначно указан вор и бенефициарий украденных денег. Это Шор.
     • -17 (21)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Очень "красиво" с вашей стороны, уважаемая Панда!!! лишний раз убеждаюсь, что мы живем в стране где нет демократии и свободы слова, и вот скажите где цивилизованное общество....что с вами, люди, очнитесь! Я высказываю,свою точку зрения, и вам никто не давал право оскорблять кого либо!!! и я не Таубер! меня зовут Ева!
      • +15 (19)
       Из песни слов не выклинишь. Нет моей вины в том, что Таубер уродина и воровка:) А ты барышня, купи себе букварь. По-русски "Евулечка" и никогда "ЕвулИчка". И ещё: не лезь в чужой монастырь со своими правилами, потому что можешь услышать о себе и о своём маланце много интересного, пикантного и некошерного.
       • -18 (18)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        По-русски "из песни слов не выкинешь" и никогда "не выклинишь"!!! Так,что Панда, идите сами себе и купите букварь!!!!!И вы сказали важную мысль,которая давно меня мучает...я действительно становлюсь чужой в стране, где родилась, живу, люблю, работаю....благодаря таким,как вы "ку шапте ань де акасэ" хочется бежать из Молдовы и куда по-дальше!!!!!
        • +13 (17)
         Как насчёт того чтобы писюна пососать? Я к твоим услугам, хайка.
        • +15 (19)
         Вали в свой Эрец и не воняй.
         • -17 (19)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Единственное,что радует в вашем случае,что вы действительно оцениваете свой половой член,как писюн :)) с самооценкой у вас все прекрасно!
          • +15 (19)
           До твоего горла достанет, форштыканная хaзерина:)
          • +2 (2)
           Я вижу мадам, что на этом поприще твои знания замечательные.
        • +2 (2)
         Конечно ты чужая, даже не то слово! " Не знать языка страны проживания может только гость, идиот или оккупант... " - сказал К. Маркс
      • +2 (2)
       ...doamne fireste! EvulIcka! E un pt maaaare de tot. De ce oare rusii care locuiesc in Moldova nici limba lor materna nu o cunosc la perfectie?.... sa nu mai vorbesc de limba statului ai carui cetateni sunt? ЕвулИчка! Почему ты такая бестолковая? Действительно, прежде чем выступать на форумах (причем используя русский язык, который в данном контексте как не пришей кобыле хвост....)тебе бы не мешало взять букварь в руки и проштудировать элементарные правила грамматики. А еще такие тупицы имеют наглость требовать чтобы русский язык получил статус государственного языка. Зачем? Вы все равно не знаете даже свой родной язык. Дожили, блин......приходится…
    • +1 (1)
     Жидята очень проворные.
  • +16 (16)
   Vede-ti, cind va trebuie "справедливости", fugiti repede la europeni. Da duceti-va la Putin a vostru dupa dreptate, doar el este idolul vostru.
   • -20 (24)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    лично мой идол-это справедливость, которая не имеет национальности и определенной приверженности...я за мир во всем мире и сердце кровью обливается,когда такое происходит, под таким давлением,который находится Шор,поверьте-любой может быть!!!!!!!!!!!
    • +18 (18)
     Ну если говорить о справедливости, Shor должен вернуть все деньги и 20 лет тюремного заключения. Вот тогда будет по справедливости.
     • -19 (19)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Я уверена на все 100%, что он не виноват в том,что ему инкриминируют! Если следовать вашей математике, и логике, то судя по тому , что Шор уже вложил в народ, в реконструкцию Оргеева, в соц магазины, и так далее давно превышают сумму, которую он якобы украл!!!!!!Тут уже не понятно по факту кто-кому должен
      • +16 (16)
       Значит по вашей логике- если вор укравший деньги, часть денег вложил в реконструкцию города, в соц. магазины, и так далее.., то он должен быть освобожден от ответственности? Что можно сказать, логика у вас "железная"!
       • -18 (18)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        читайте внимательнее: я сказала,что уверена в его невиновности,это во-первых,во-вторых, ключевые слова в ниже написанном-это "если следовать вашей математике и логике"...так, что ,как раз логика у вас "железная"!!!
        • +8 (8)
         Не говорите о логике, потому что исходя из того что вы пишите у вас просто её нет!!!!!!!!!
        • +2 (2)
         Мадам уверена в невиновности жиденка? Откуда такая уверенность? Тебе бы перекреститься не помешало бы....
      • +1 (1)
       ....своровал у целой страны, чтобы вложить в свой жидовский Оргеев то что просочилось у него меж пальцев, оставив при себе львиную долю. То есть можно сказать, что купил по дешевке поддержку холопов. Ай-ай, не стыдно?
    • -16 (22)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Да мент может нагнуть любого за нарушение ПДД, а тут речь идет о премьере Филате. В этой стране нет справедливости!
 • +15 (17)
  Sentința a fost atât de blândă fiindcă a existat o înțelegere între Plahotniuc și Șor, în caz că ajută justiția să-l neutralizeze și bage la închisoare pe Filat, atunci termenul de privațiune de libertate va fi unul simbolic care ulterior va fi redus considerabil de mai multe ori. Așa că mâne poimâne Șor din nou va ocupa funcția de primar al or. Orhei.
 • +16 (18)
  I se va confisca milioanele furate?
  • +14 (16)
   Foarte importanta remarca ta! Nimic despre confiscarea averii pentru intoarcerea prejudiciului cauzat!
 • +14 (18)
  Unde-s zecile si sutele de milioane extrase din BEM de catre Shor????
  7 ani???? Eu is deacord sa i se dea maxim 1 an daca i se confisca tot cea furat din BEM.
 • -19 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  K.Panda ваш уровень и размер писюна,как вы сами мило его обозвали, мне понятен...считаю ниже своего достоинства продолжать с вами дискуссию!!!
  • +13 (15)
   Моё предложение в силе any time. В реале сможешь оценить размер, только не кусайся, а то отрихтую твоё хлебало:) И хорошенько помойся, а то ваше зловоние похлеще чем в хлеву:)
   • -18 (22)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    K.Panda отошел от темы, увлекся своим писюном! Админ, обрати уже внимание на этого извращенца!
   • -18 (20)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Вы по ходу сайты перепутали!!!
 • +3 (17)
  Hai la munca moldoveni nu la comentat pe internet ca stapanii vostrii (Dodon, Shor, Woronin, Lucinsky) au nevoie de bani nu de povesti !
  • +7 (7)
   Si niciodata nimic despre Plohis,care-i singurul ce a capturat total statul...
   Malaget,patanu',mai pune ceva despre salarii...
 • -17 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cum poti condamna un om care a ajutat sa fie pusi in inchisoare raul cel mare al RM! Este inadmisibil asa justitie. Sper Curtea de Apel sa faca dreptate in caz contrat trebuie de mers la Curtea Europeana.
  • +8 (18)
   Stai linistit ca evreul nu va ramane mult timp in puscarie, eventual ''arest'' la domiciliu adica liber bine mersi sau va pleca pur si simplu in Israelul lui cu ajutorul clanurilor evreiesti care il vor ajuta si va trai ca un rege pe banii munciti de protovanii de moldo-boi.
 • +8 (8)
  Când fura ca apucatul, era sănătos-tun. Când i-au citit sentința, "a intrat în comă". Circar răpănos cu curul sub genunchi.
 • +2 (2)
  lux 7 ani va sta undeva la umbra pentru 600 000 000 pulverizate boereste pe genti ,imobile luxoase.dar pentru faptul ca a distrus tara moldovenilor ,la finantat pe dadon sa devina sluga lui putin ca pe timpul poartei otomane cine va evalua acest rau

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri