Citește toate știrile la acest subiect

Ultima oră. Parlamentarii europeni au amânat discuțiile privind asistența acordată Republicii Moldova

Parlamentarii europeni au amânat discuțiile privind plata pentru asistența acordată Moldovei după ce mai multe grupuri politice și-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile politice din țară, anunță eurpalibera.org.

Astăzi urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amânate pentru cel puțin o lună.

Ultima oră. Parlamentarii europeni au amânat discuțiile privind asistența acordată Republicii Moldova
(Foto: REL)

Parlamentarul lituanian, Petras Autrevicius, a declarat Europei Libere astăzi că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

Anunțul că Republica Moldova ar putea primi o sută de milioane de euro din partea Uniunii Europene a fost făcut la 5 mai, iar pentru a obține acești bani, Uniunea Europeană a pus mai multe condiții țării noastre.

Pub

Ulterior, la data de 12 mai, surse din Parlamentul European au declarat pentru Europa Liberă că europarlamentarii ar vrea să condiționeze debursarea banilor de respectarea normelor democratice la adoptarea reformei electorale.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub