ora: 13:17, 17 noi 2016 72706

UE dorește să introducă un sistem electronic de înregistrare a cetățenilor care călătoresc fără vize


UE dorește să introducă un sistem electronic de înregistrare a cetățenilor care călătoresc fără vize
Foto: telegrafonline.ro

Milioane de turiști și oameni de afaceri care doresc să viziteze Europa vor trebui să plătească o taxă de 5 euro pentru a se înregistra online în avans dacă planul UE privind înăsprirea controalelor în cazul cetățenilor străini care nu au nevoie de viză pentru a călători în UE va fi aprobat, relatează Reuters.

Sistemul, care urmează să primească miercuri aprobarea Comisiei Europene, prevede o verificare în diferite baze de date ale blocului comunitar a documentelor de identitate și a detaliilor legate de reședință ale persoanelor care doresc să călătorească în Uniunea Europeană.

După atacurile comise de organizația Statul Islamic (SI) în Franța și Belgia și sosirea în număr mare a migranților și a refugiaților în Grecia, executivul european speră că acest plan de screening poate rezolva lacunele de securitate la frontierele sale și îi vizează pe militanții violenți, criminalii și migranții ilegali.

Sistemul va fi aplicat în cazul cetățenilor din circa 60 de țări care pot vizita zona Schengen pentru călătorii de scurtă durată fără viză, inclusiv americani, japonezi și — în funcție de negocierile Londrei pentru ieșirea din UE — britanici.

Valoarea proiectului, care urmează să fie trimis spre aprobare guvernelor europene și Parlamentului European, este estimat la circa 200 de milioane de euro, iar costurile anuale se vor ridica la 85 de milioane de euro.

Sistemul ar elimina de asemenea preocupările exprimate de state din Uniunea Europenă în legătură cu planurile de extindere în următorii ani a ridicării obligativității vizelor în cazul Turciei și Ucrainei și s-ar aplica imediat cetățenilor din statele din Balcani din afara UE, precum Albania și Serbia.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (4)
  O idee buna pentru cei ce calatoresc des si pentru turisti.
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Va fi aprobata, independent de costuri, cum scopul real nu este securitatea, ci accesul la baza personala de date ale persoanelor. Santem ani distanta pana la momentul in care toti fara echivoc vor fi impusi sa figureze intr-o baza comuna. Acum apar variante de a stimula biometria din diferite motive. Moldovenii de exemplu, au fost fentati cu calatorii in spatiul UE, asa ca majoritatea deja au cedat datele personale. Acelas lucru se intampla cu ucrainenii, pe care ii maina in aceiasi directie. Acum vor sa extinda acelas lucru la toate persoanele, care vor sa intre pe teritoriul UE.
  Daca este sa analizam istoria asa-zisului "terorizm" modern, vom constata ca au fost in majoritate actiuni coordinate de serviciile secrete sau cu contributia acestora in stimularea fortelor radicale prin persoane interpuse.
  Din pacate majoritatea e naiva si crede in aceste povesti, desi dovezile sant la suprafata. Baza de date a populatiei devine tot mai vasta. Se pregateste debarcarea eroului principal.
  • 0 (0)
   baza de data despre care vb tu a existat inca din 1950. Cu ajutorul acestei baze de date s-au prins mii de infractori care fug dintr-o tara in alta.
   Problema e ca sa faci un query in ea e foarte costisitor, de aia s-a creat o baza de date mai noua, care ofera performante mult mai inalte.
   La moment se verifica daca persoanele nu figureaza in 2 baze de date: a infractorilor si a delicventelor atunci cand traversezi granitza. In UE se verifica doar persoanele care nu sunt cetateni a UE.
   Nu vad nimic rau in asta. Rau doar e ca din cauza oamenilor ca tine, care nu vor verificarea cetatenilor, criminalii se simt mai liberi si fug dintr-o tara in alta si e cu mult mai greu sa-i tragi la raspundere.
   • -1 (1)
    Controlul cetatenilor devine tot mai minutios si este aproape imposibil sa te ascunzi, sa ai viata privata. Vad ca nu vezi mai departe de propaganda,care hraneste multimea cu idei despre siguranta si lupta cu terorizmul. Baza de date este un rau univoc. A trata pe toti ca infractori sau doar de dragul unui grup restrans de presupusi infractori, este coplet iesit din limitele normalului. Doar o persoana naiva poate aprecia dezmatul autoritatilor in preluarea datelior biometrice. Este posibil ca peste catva timp nu voi avea posibilitate sa ma intorc in RM din UE, din simplu motiv ca nu am de gand sa cedez datele mele biometrice. Acelas lucru este valabil in cazul daca as decide sa plec undeva in emisfera de sud. Situatia este extrem de grava si incet iese de sub control. Cineva alege acum sa se opuna sistemului biometric, altcineva se v-a impotrivi plasarii cipurilor la momentul implantarii.
    Prostie este multa si nu ma mira deloc pozitia celor obsedati de lupta cu criminali pe baza mea.
 • +2 (2)
  Informatii putem vedea pe internet: ziare.com, gandul.info, romanialibera.ro, ziaruldeiasi.ro, mediafax.ro
 • +2 (2)
  E o masura foarte buna de siguranta atat pentru turisti, cat si pentru cetatenii tarilor membre U.E. Numai cine are ceva de ascuns se impotriveste. In acest fel cei care au probleme cu legea ar putea fi usor identificati si nu s-ar mai da mereu vina pe imigranti.
 • 0 (0)
  ИДС в Словении для Италии. Помогу зарегистрироваться как плательщик ИДС в Словении, для пассажирский транспорт перевозок, . До передачи декларацию REPORTING TRANSPORT. График работы с 9 -17. Я из кишинева. gheorghei@mail.ru
  ajut inregistrarea ca platitor de TVA pentru transportul care tranziteaza Slovenia, pina la prezentarea declaratiei REPORTING TRANSPORT. Orele de lucru 9-17

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA